Françoise Hardy



J står i köket och förbereder middagen. Jag sitter på uteplatsen med ett glas cola. Musik i högtalarna. Himlen börjar ändra färg till en mer rosa ton, luften är varm. Jag hör en fransk kvinna prata i telefonen. Ikväll tar vi en promenad längs stranden.

Små och stora problem


Igår köpte jag en skinnjacka på HM här i Nice. (Jag vet att det är illa att shoppa på HM när man är utomlands) Jag gillade den riktigt mycket. Men den är inte perfekt. Den är för det första inte i äkta skinn och för det andra sitter den lite pösigt över bysten. Men jag har ändå svårt att lämna tillbaka den. Den är snygg. Vilket ilandsproblem jag har. På tal om stora problem lyssnade jag och J på P3 Dokumentär idag när vi låg på stranden. Vi lyssnade på ett program om Estoniakatastrofen. Jag kommer ihåg. Jag var tolv år och pappa väckte mig på morgonen innan skolan. Vi satt som klistrade och följde nyheterna. Så många som blev drabbade. Vidrigt. Kan iallafall tipsa om P3 Dokumentär. Finns samlade på SR. Riktigt bra.

Den dagliga frukosten


Indian Lounge


Sol och bad



Sol bad, sol bad och åter sol och bad. Dagen idag. Mycket ansträngande. Nu ska vi göra oss iordning för stan.Tänkte kolla lite shopping och sen ska vi äta på en supermysig indisk restaurang i gamla stan.

Vi storhandlar


Då vi lånar en lägenhet så kan vi även laga vår egen mat. Vi försöker hålla ner på våra kostnader och gör smaskiga middagar hemma. Ikväll blir det köttfärssås och spaghetti ala Nice. Vi gör även egna tonfiskbaguetter till stranden. Några kvällar ska vi äta ute och njuta lite extra. Varje kväll går vi dock genom stadsvimllet och kikar på människor och galna upptåg och uppträdanden. Staden sover aldrig vid den här tiden på året.


Stranden hägrar


Nu tar vi med oss vår matsäck, våra badkläder, solglasögon, lektyr, handdukar samt mitt lilla parasoll och beger oss till stranden. Kärlek.


Kvällen i bilder


Nice



Framme!

Semester


Frukost, packa klart, vaxa benen, lämna fluffgrisarna, äta lunch och sen åka till arlanda. Som jag har längtat efter detta. Ska bli underbart. Igår var jag hos Evelin på Rödlocken igen. Hon gjorde lite fler slingor på mig. Skitsnyggt helt enkelt. Kommer bli extra solkysst nu i Nice. Nu ska jag njuta.

Det snurrar i min skalle


Det snurrar runt många tankar in mitt huvud just nu. Men de flesta är egentligen riktigt positiva även fast jag har en förmåga att ändå se lite negativt på det också. Men det lägger sig. Imorgon har jag fullt upp. Dags att krypa till kojs och se avsnitt två av "Games of thrones".

Första kvällspasset



Idag gör jag mitt första kvällspass på kliniken. Känns super. Passet börjar 11 och slutar 19. Det känns skönt att ha en sovmorgon i veckan. Dessutom är det många kunder som vill komma efter 17 så det är perfekt. Det är lite fredagsstämning. Imorgon blir det jobb, packning och på kvällen ska jag även till frisören för att göra lite fler slingor.


90-talet

 

För mig andades nittiotalet en hel del sensualism. I modet hittade man ofta chicka klänningar, svallande hår, röda läppar, rödlackade långa naglar och spetsiga pumps. Det har aldrig gjorts så många underbara kärleksballader som då. De görs inte idag. Det spelar heller inga "tryckare" på uteställena, bara "utz utz musik" som endast de riktigt påtända klarar av en hel kväll. Trots detta är dock 90-talet något man idag kanske helst vill glömma. Baggyjeans, polotröjor, Ace of Base, flanellskjortor, Dr Alban, Rednex, oversize collagetröjor och för att inte tala om plastnapparna som man samlade runt halsen. Något omoget men ändå charmigt över det hela.
Frågan ställs återigen, var det bättre förr?

Game of thrones



Igår började jag och J se på en ny serie. Jag är riktigt svårflirtad vad gäller serier. Senast jag föll för en serie var Dexter, där jag sett varendra avsnitt nu. Men igår kväll började vi somsagt se en ny serie. Den heter "Game of thrones" och jag är helt fast. Den passar mig perfekt. Spänning, lite skräck, romantik och drama. Serien utspelar sig från en slags medeltid. Lite Braveheart goes Sagan om ringen. Längtar till ikväll för nästa avsnitt. TIPS!

Om fyra dagar


Om fyra dagar går vi på den här vägen. Jag längtar så det gör ont. När jag vaknade imorse var jag tröttare än tröttast. Då satte J upp fyra fingrar. Han har rätt, bara några enstaka dagar kvar till semester och sol. Håll ut.

Ratad i Tv


Idag har det varit fullt upp. Dagen har bestått av jobb, bebismys och nu av middag hemma hos oss med vänner. Nu sitter vi och tittar på "True talent" och jag mår riktigt dåligt. Jag tycker så synd om de som inte blir inröstade. Den där mannen med skägg som sjöng stad i ljus, det var inte bra, men han vågade och han kämpade. Jag vill skänka lite kärlek till honom här och nu. Fy för att bli ratad i TV. Kan nog inte bli värre. Men trots detta, bra dag och mycket bra kväll.

Älska hösten



Jag vet att de flesta grämer sig för att sommaren snart är slut. Jag är inte en av dem. Jag älskar hösten. Underbara färger, frisk luft, varma tröjor, snygga jackor, promenader, fikastunder, levande ljus och en massa härliga filmkvällar. Men först ska jag få lite sol på mig då jag suttit inne hela sommaren på kliniken. När vi sedan kommer hem hägrar mysets årstid.


Mysmiddag


Ikväll har vi haft P och E hos oss på middag. Vi bjöd på lasagne och sen glass med chokladsås som efterrätt. Riktigt trevlig och mysigt. Samtal om livet och spel på Ipaden för lilla E. De ska passa våra fluffgrisar under vår semester. Kommer bli kattpensionat (igen) då de redan bor 2 katter hos dem sedan innan. Känns tryggt och bra att våra missar blir omhändertagna av en Akutsjuksköterska och en liten kavat dam som precis börjat skolan. Topp säger vi.

Grateful



Idag fick jag världens finaste mail till kliniken. Mailet var från en av mina kunder. Jag vet inte om man kan få en bättre feedback på sitt arbete än på det här sättet. Jag blev riktigt varm i hjärtat. Jag vill slå ett slag för människor som faktiskt säger vad dem tycker. Det är riktigt bra att säga till när något är fel men det är snäppet bättre att säga till när något är bra. Fram för positiv feedback. Till kollegor, till den otroligt serviceinriktade servitrisen, till vännerna, till pojkvännen eller kanske till den gänglige tonårskillen som snällt håller upp dörren då du ska ut genom porten.         Tänk på det.


Heléne


Första gången

Varför längtar du
till den dag då du ska fylla sju
Varför skynda på
när den tiden snart är här ändå
och det liv som du har
alla tusentals dar
passerar på ett litet kick
Så medans ditt hjärta slår an
passa på om du kan
fånga varje ögonblick

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
Snart är den dagen här
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär

Du som inte än
börjat måla dig kring ögonen
tänt en cigarett
hört på Bowie eller Nazareth
fått ett streck i kemi
vart på kurs i Torquay
färgat håret blått
vart så full så du spytt
då din oskuld flytt
behöver inte ha så brått

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
Snart är den dagen här
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär

Och plötsligt så har du nått fram till den dag
då du ligger och tänker som jag
Varför längtar du så
när det går så fort ändå

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
riktigt kär
Snart är den dagen här
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
hopplöst kär

-Magnus Uggla-

Helgen i bilder



Countryside


Vi lämnar stan, trotsar regnet, tar på oss stövlarna, handlar med oss en massa gott, åker ut till landet, bäddar i sofforna och tänder brasan. Lycka!

Rio de janeiro


Jag har länge letat efter ett schysst solpuder som har mycket pigment i sig och som sitter riktigt bra. Jag dissar de superglittriga och tunna varianterna. Kollade idag runt på Make up store Åhlens city. Jag kom fram till att deras puderfoundation är precis det jag letat efter. Det är somsagt egentligen en foundation men jag tycker det passar utmärkt för att med en stor borste skapa en solkysst look. Det tyckte dock inte Make up stores transa som jobbar på city. Där fick jag kommentaren "Du vet väl att det här är en foundation som är till för riktigt mörka hudtyper?" "Om du gillar ett orange ansikte så..." Jag önskar jag kunde handplocka människor till olika företag. Likaså handplocka människor FRÅN olika företag. En del passar som handen i handsken i en yrkesroll (visst är det underbart?) och en del ska helt enkelt inte vara där. Men jag stod på mig. En "solpuderFoundation" fick det bli. Trevligt.

Indisk afton


Så, nu är äntligen helgen här. Efter en lång dag på jobbet mötte jag upp min hårt arbetande sambo för lite indiskt på söder. Jag är riktigt konservativ gällande indisk mat. Kormagryta med kyckling och naanbröd är det enda som gäller för mig. Jag fullkomligt älskar det. Att doppa naanbrödet i grytans sås är det bästa. I helgen ska det bli riktigt ruskigt väder så det blir hemmamys med långfilmer och god mat. Får se om vi drar på oss stövlarna, åker ut till landet och tänder en brasa imorgon.

Thank God Its Friday



Älskade helg. Du är så välkommen. Du gör mig glad och utsövd. Tack för att du finns.


Phonerape


Såhär går det om man lånar ut sin telefon... Tagen på sängen...

The sun is shining



Solen skiner. Imorgon är det fredag. Livet är ibland riktigt härligt!


TB


Det blev inga byxor för mig. Modellen fanns inte kvar i sortimentet. Istället mötte jag upp älskling och vi tog en California på Texas Burger. Mysigt. Där hade vi vår tredje date som jag minns det. Vi satt ikväll vid samma bord. Minnen, tre och ett halvt år sedan. Tiden har gått fort, samtidigt känns det som om vi kännt varandra hela livet. Snart är det helg igen, tror det blir en sväng till landet. Vi får se.

Träning ger färdighet



Idag blev det sushi till lunch igen. Ganska lugnt på jobbet. Har idag tränat på Fraxellasern. Det är en fantastisk behandling som föryngrar, ger lyster, reducerar pigmentfläckar, ärr och rynkor. Precision, rätt inställning och kontroll är ledorden för att manövrera behandlingsintrumentet. Det är mycket att lära men det är väldigt roligt. Ska ta med mig lite böcker hem idag och läsa på. Efter jobbet blir det en tur på stan. Har kollat in ett par snygga jeans med hög midja som jag tror kommer falla mig i smaken.


Livet är en konst och konstnären är du


Dröj inte med det svåra
som du måste ta dig för.

Gör det du ängslas för
och din ängslan dör.

Livet är en konst
och konstnären är Du.

Lyckan har en tid,
det är alltid Nu.

 

- Hasse Skogsberg -


Some things are certain. If I leave him now, I will regret it forever




Bad skin day


Idag har jag haft en "bad skin day" om man nu kan säga så. Jag har en väldigt bra hy men precis runt den där härliga (läs trista) period som man har en gång i månaden så blir den lite mer oren. Men så just idag har jag fått två komplimanger för min hy. Konstigt det där. Idag köpte jag en ny rengöring från Jan Marini. Ska testa en med C-vitamin. Den är djupt rengörande men även lugnande och fuktbevarande. Jag har en liten crush för rengöring som löddrar. Jag tror det blir toppen. Annars kör jag med deras glykolbaserade produkter som är fantastiska. Till hösten ska jag även börja med A-vitaminkräm en gång i veckan. Måste bara invänta lite mörkare tider då A-vitamin gör huden mer solkänslig.

Söndagsstek och kladdkaka


Hos O och H. Alltid lika trevligt.

Dream on



Jag drömmer mig bort i inredningsdjungeln. Här är några bilder som ger mig inspiration inför framtida sovrum. Ska verkligen införskaffa en sänggavel. Eller göra en själv kanske.

Solens dag


Då jag varit lite krasslig senaste veckan har förmiddagen ägnats åt sagan om ringen och massa vila. Ikväll ska vi till O och H på middag. Nu var det alldeles för länge sedan vi sågs. De har varit i USA och Spanien så de har mycket att berätta om. Vi har ju "bara" jobbat hela sommaren... 13 dagar kvar tills vår semester börjar. Ska somsagt blir lite lätt underbart. Nu tänkte jag ta en dusch och sen ser vi klart på härskarringen. Fotot är från tidigare i somras då vi var nere i Båstad och myste med släkten.

En kväll i augusti


Kvällen har bestått av god middag, film och godis. Favorittemat hemma hos oss. Vi har även hunnit med en tur in till stan för att heja på O som sprang midnattsloppet. Måste varit perfekt temperatur att springa i. En riktigt härlig kväll i augusti.

Lördagsnöjen


Förmiddagen har ägnats åt shopping. Vi behövde en ny badrumsspegel så vi hittade en liten och söt på Mio. Mina favorit percalelakan samt lite annat smått och gott inhandlades på Ikea. Den härliga garderobsanordningen vore underbar i vårt framtida (just nu icke existerande) hem. Men en vacker dag så hittar vi vårat drömboende. Idag har jag på mig mina gamla Acnejeans i sann 70-tals anda. Älskar dem.

Jag ger dig min morgon


Efter en lång skön natt är man tillbaka i dagsljusets sken. J ville höra lite morgonmusik och jag spelade denna för honom. Lite frukost på sängen en dusch och jag är redo att möta denna lördag.

Jag är bra


Jag känner mig riktigt bra. Dagen har gått galant. Mycket och stressigt men allt har gått fint och jag har haft det väldigt trevligt. En sån här dag blir jag lite hög på livet. Ikväll myser jag med min älskling. Vi kör sagan om ringen race och äter godis. Underbart. Imorgon blir det IKEA, indiskt och BIO. Funtar på The source Code. Om 2 veckor åker vi till NICE. Det är kärlek det.

High on work



Idag har jag fullt upp på jobbet. Det är hudkonsultationer, Restylanebehandlingar och IPLbehandlingar. Sen ska jag emellan kunderna sitta receptionen. Känns bra att mina kunskaper nu sätts lite på prov. Sedan är det helg för hela slanten. Mys mys och åter mys står på schemat. Bio, middag ute och IKEA blandannat.


Sugen på silver


Jag är riktigt sugen på ett par silverpumps. Dessa från Aldo skulle sitta fint på mina fossingar. Antingen till något lite mer skräddat som svarta kostymbyxor och en vit blus eller till ett par slitna jeans och en riktigt färgrik topp.  Här kommer ett tips på en bra shopping/ inspirationssida, se främst INSPIRATION då de inte är de billigaste märkena på marknaden. Det finns artiklar med lite mer överkomliga priser. Check it out!

Sushi till lunch



När jag åt sushi första gången för flera år sedan tyckte jag det var vidrigt. Vet inte riktigt när vändningen kom men efter ett tag var det ju en succé. I samma hus som mitt jobb ligger en litet sushiställe. Den är ok men bästa stället jag provat är nog hemma på torget där jag bor ;-) Laxen måste vara riktigt färsk och tunnt skivad. Riset ska ha den perfekta sötman. Men bästa sushin jag någonsin ätit var på Banyan Tree i Bangkok. Rullar med färskost och rullade i rom. Sagolikt gott.


Otydlig



Ibland så kommunicerar jag väldigt dåligt. Jag säger inte vad jag egentligen vill och är allmänt otydlig. När det sen väl kommer fram är det för sent. Då är det svårt att vända om allt och förklara vad man egentligen menade. Verkligen onödigt. I övrigt så anser jag mig som en ganska tydlig person. Jag säger vad jag tycker och känner. Kanske lite för mycket ibland. Vilket kan straffa sig hårt. Men just nu är jag lite otydlig. Det gillar jag inte. Nu sitter jag på jobbet och läser på om hudvårdsprodukter och behandlingar. Det är intressant och aldrig blir man fullärd. Halsen är fortfarande inte bra, torrhosta/ rethosta är bara förnamnet. Jag är även trött som bara den. I helgen blir det lugnt. Riktigt lugnt.


Boktips


Detta är en bok jag verkligen tycker ni ska läsa. Men den är hemsk. Den handlar om morden på de små barnen som hände i Arboga för några år sedan. Boken utgår till störtsa delen ifrån mammans perspektiv, Emma. Händelsen är så grym och så overklig men samtidigt så nära. Det handlar om galen svartsjuka, kärlek och styrka att ta sig upp från ett helvete som man inte ens trodde fanns. Värm en kopp te och läs denna bok. Den är lika hemsk som givande.


Yta med insida




På kliniken där jag arbetar finns alla möjliga behandlingar. Vi gör bl.a permanenta hårborttagingar, IPL mot ytliga blodkärl i ansiktet, sclerobehandling mot ytliga blodkärl på benen, kemiska peelingar, laserbehandlingar mot pigment, acne, ärr och rynkor, hudkonsultationer, medicinska tatueringar, Botox och fillerbehandlingar. Vi säljer även medicinsk hudvård för hemmabruk i form av märket Jan Marini. Denna hudvård gör verkligen skillnad. Jag har alltid varit fascinerad av hudvård och skönhet. Men jag har aldrig ansett mig vara ytlig. En person som bara bryr sig om utseende och inte prioriterar insidan. Det tror jag de flesta som känner mig kan intyga. Jag tror det är extra viktigt att ha många inre positiva egenskaper i min bransch som annars är fokuserad mycket på skönhet och yta. Jag tycker att alla människor ska få möjligheten att uppnå sitt individuella vackraste jag. Oavsett ålder eller kön. Sen är min åsikt att är man 60 år ska man se ut som 60 och inte 30. Ålderstecken kan verkligen vara vackert. Men mår man dåligt över ett ansikte som ser trött, argt eller ledset ut så tycker jag att det är fantastiskt vad man kan göra för att motverka det. Likaså personer med komplex. Kanske har man läppar som knappt existerar eller så har man en svår acne. Sen finns det alltid människor som går över gränsen, de vill ändra på saker som inte finns eller göra extrema behandlingar. I dessa fall är det väldigt viktigt med behandlingspersonal som kan bromsa eller sätta stopp innan det går för långt.


Alla vackra saker borde ha vackra namn


Den vackraste blomman jag vet är Ranunkel. Den finns i alla tänkbara färger och nyanser. Jag förstår bara inte hur något så vackert kan få ett så förskräckligt namn. Ranunkel. Låter som en hög med kvarglömda träningskläder. Ranunculus asiaticus, lyder dess vetenskapliga namn. Som tur är gör latinet namnet lite mer förfinat.

Skor



Jag har så smått börjat bli skotokig. Förr om åren kunde jag gå i samma skor året runt innan jag köpte nya. Jag brydde mig inte för fem öre och tyckte inte alls att ett par skor kunde förstöra en hel outfit. Nu har jag insett det. Skor är viktigt. Inte så viktigt att världen går under direkt, men viktigt. Jag vill hitta guldkornen som fyller de ekonimiska, stilmässiga och komfortabla kraven. Att saker som jag har på mig är riktigt skönt är något som jag verkligen blivit bättre på med åren. När jag var yngre kunde jag gå runt och frysa i en för kort tröja eller få stora sår i för hårda skor. Verkligen inte värt det. Idag åkte mina leopardmönstrade ballerinor på. De är hur sköna som helst. Inte nog med det, väldans snygga också.


Vinprovning

 

 


Ikväll var det vinprovning hos oss. Våra gäster var morfar och hans käresta Louise. Då jag inte tycker vin är så supergott blev det endast några smakprover från min sida. Först skulle de gissa smak och sedan sorterna. Då morfar älskar vin hade vi valt ut hans fyra favoritviner som de skulle sätta etiketten på. Till vinet serverade vi som förrätt kex med philadelphiaost och tomatmarmelat. Som varmrätt serverades chilimarinerad kyckling, ungsbakade rotfrukter och en fetaostkräm. Efterrätten bestod av gräddglass, färska bär och min varma chokladsås. Kvällen blev mycket lyckad. Många skratt och härliga samtal.

Ynklig


Precis som jag befarade så har halsen svullnat upp ännu mer idag. Den är öm och svullen. Jag har även lock och ont i öronen. Nu är jag ynklig. Men som tur är känner jag mig inte febrig så jobb blir det. Det är väldigt knepigt att vara hemma från jobbet då man har inbokade kunder. Det är så många som blir påverkade. Inte bara ekonomin utan kunderna som har bokat in sedan länge och arbetskamraterna som har sina egna kunder. Nu ska jag ta en dusch och bege mig in. Ikväll kommer morfar och hans kärlek till oss på middag. Blir trevligt. Hoppas bara jag inte blir sämre.

Husdrömmar



Ännu en supermysig dag. Huset de har köpt var så fint. Stor fin trädgård, 150 kvm med två verandor, allt så himla fint och nyrenoverat. Vi köpte med oss en hallonbuske och trädgårdshandskar som inflyttningspresent. Jag är så sugen på hus. Verkligen en frihet. Egen trädgård, rymliga ytor, walk in closet, stort sovrum, öppen planlösning, tvättstuga... Haha min våta dröm. Jag vill verkligen flytta från vår trånga lägenhet. Men den är så söt. Jag verkligen älskade den från dag ett. Men nu är det andra tider. Jag har tröttnat på området och söderort. Får se när och var det blir sen i framtiden. Ikväll blir det bara lugn och ro med film och godis. Jag känner mig inte helt pigg. Sjuk får jag inte bli. Jag har kunder att ta hand om imorgon.

Påväg


Nu är vi påväg ut till J och D. Jag har sovit dåligt och har ont lite överallt men humöret är ändå på topp. Ska somsagt bli underbart att träffa den lilla familjen och se huset.

Mea paulo cat



Kunde inte låta bli att dela med mig av min lilla gosegris. Hon är lite kär i mig. Det är bara jag som gäller härhemma. Hon älskar att lägga sig på tangentbordet när jag har datorn vid mig. Då vill hon ha all uppmärksamhet, vilket hon får.

En härlig dag






Vi har verkligen haft en underbar dag och kväll. Pridefestival, italiensk glass, parklek, långpromenad, fantastisk middag, gos med världens sötaste Alfred och härliga samtal i solnedgång. En perfekt lördag med andra ord. Tack Karin och Henrik. Nu är det snart dags för sängen. Imorgon blir det lunch hos Jenny, Danne och Matheo. De har precis köpt ett nytt hus. Ska bli mycket spännande att se. Vi kommer med all säkerhet att bli sugna på att själva skaffa hus. Tänk vilken lycka med egen trädgård och tvättstuga. Nu kom min minsta lilla hårboll och la sig tätt intill. En liten sträv tunga på armen tvättar mig varsamt. Kärlek.

spegelbild



Det blev en fjortisbild såhär dagen till ära. Nu är det dags att bege sig in till stan och Pridefestivalen. Vi ska hänga med älskade Karin, Henrik och Alfred. Ikväll ska vi äta något riktigt gott ute eller så lagar vi det hemma tillsammans. Karin och Henrik är nämligen riktigt grymma i köket. Kommer bli toppen. Det enda som saknas idag är Helli och Oscar. Hoppas ni har en underbar lördag och tar hand om varandra.

Du


Det finns inget bättre än du min älskling. Du har allt.
Du är min trygghet, min bästa vän och min största kärlek.

Picknick




Det blev en kort men härlig picknick. Vårat favoritställe är perfekt på dagen men träden runtomkring gör att solen skyms ganska tidigt. Nu blir det fredagsmys hemma med film. Det känns som vi knappt setts under den senaste veckan då vi arbetat så olika tider. Jag har verkligen längtat efter detta.

Energi



Idag behöver jag extra energi. Celsiusdrycken gör sitt jobb, ni ser ju hur pigg och glad jag ser ut! Inte alls ansträngt leende... Jag blir faktiskt piggare och mer fokuserad. Kanske är det placeboeefekten som spökar jag vet inte. Placebo eller inte, piggare blir jag. Idag ska jag ha min första hudkonsultation. Ska bli väldigt roligt och lärorikt. Sen är det dags för helg. Min älskling har förberett för picknick. Hur mysigt som helst. Ska nog se till att dokumentera lite från picknicken sen.


Du har allt

 

Då och då får jag påminna mig själv om hur bra jag faktiskt har det. Det är så lätt att se allt som man inte har istället för att se det som redan finns där. Allt för många gånger måste det hända något riktigt illa för att man ska inse det. Vi strävar efter något bättre, större, dyrare och snyggare nästan hela tiden. Tänk vad mycket energi vi ödslar på det. Trots att man verkligen borde vara nöjd med det man har så tror jag ändå vi behöver ha en strävan att förbättra vissa saker. Men då kanske fokus inte ska ligga på det materiella och ytliga utan på hur vi bemöter andra människor. Att vilja bli mer ödmjuk, givmild och kärleksfull känns väldigt mycket mer attraktivt.

Här kommer en låt till min älskling.


Personlig utan att vara privat


Var går gränsen mellan att vara personlig och att bli för privat egentligen. Jag har funderat en del på det nu när jag startat den här bloggen. Mitt syfte är som jag tidigare skrivit inte att få så många läsare som möjligt utan att få uttrycka mig. Samtidigt som jag vill skriva av mig mina tankar och känslor så får jag inte bli för privat för mitt eget bästa. Det gäller att hitta den där magiska gränsen.

Det här fotot tog jag då jag och min mamma vandrade genom stan på kvällen för någon vecka sedan. Det är så roligt att de har misslyckats så totalt med stylingen på den här skyltdockan. Tänk vilket gott skratt ett par hastigt påtagna glasögon kan ge...

Ett kärt återseende

 


Jag har precis ätit lunch på Mellqvist med en gammal vän. Det var åtta år sedan vi sågs men kändes som igår. Tack kära Sanna. Du är så härlig. En timmes samtal om åren som gått och om livet som sådant. Dock alldeles för kort tid. Men nästa gång blir det längre. Fotot är från tidigare idag. Jag har min Missoniinspirerade klänning från Millers. Lång, tunn och helt enkelt underbar. Perfekt en het dag som denna!

 


Velig



Jag blir så trött på mig själv. Jag är nog veligast i världen ibland. Jag vill vara med sambon, jag vill träffa en väninna, jag vill vara ensam, jag vill åka till mamma på middag och jag vill bjuda hem folk på middag. Allt detta under samma kväll. Det går faktiskt inte. Jag är galet sällskapssjuk men ändå har jag ett stort behov av att bara vara själv. Vet inte riktigt hur det hänger ihop men för mig är det ofta ett dilemma. Det är som om jag mår bäst av att någon ibland bestämmer ÅT mig. Jag tror att många känner igen sig i det här. En sak som jag tror finns som orsak till detta är alla val vi fått under vår uppväxt. "Du kan bli vad du vill" Bara att välja av alla tiotusen alternativ på yrken och sysselsättningar. Inte konstigt att man blir velig. Jag kan bara tänka mig hur det är för de ungdomar som söker gymnasium idag, ett hav av alternativa inriktningar att välja mellan... Annat var det för hundra år sedan då hade man kanske bara ett eller två val. Men det behöver inte varit bättre för det.


Det där med åldern



 



Jag har aldrig haft någon åldersnoja. Jag njuter av att bli äldre. Enligt mig blir man smartare, snyggare, lugnare, mindre självcentrerad och mer självsäker med åldern. Jag verkligen älskar känslan av att inte ha samma panik över allting som händer runtomkring. Jag tar saker och ting med mer ro idag. Jag har heller aldrig haft drömmen om att bli en ung mamma. Jag vill bli mamma när jag är mogen och kan vara förälder fullt ut. Jag vill att mina barn ska känna en stark trygghet hos mig. Det hade jag inte alls kunnat erbjuda för fem år sedan. Men nu börjar jag sakta men säkert skapa denna trygghet. Men innan jag skaffar barn ska jag njuta lite av den själv.

Addiction




Nu kommer ett erkännande. Jag är beroende, av apelsinkrokant. Senaste månaderna har jag ätit några bitar varje dag. Det är så himelskt gott. Jag väntar bara på att jag ska tröttna. Men det verkar inte så...

Vuxet



Tänk att för första gången ha ett eget visitkort. Vuxet. Fast jag är ju vuxen. Har bara inte riktigt insett det. Nästa år fyller jag 30. Tänk när jag var 7, då hade jag fått för mig att man blev vuxen på högstadiet. Killarna körde ju moped och hade skägg förtusan.


Älskade systrar






Ni finns där för mig. Jag finns här för er. Mina älskade systrar. Ni vill ha mig som den jag är. Även fast vi inte ses varje dag och kanske inte hörts på ett tag så tänker jag på er, ofta. Vill vara nära, samtala om livet, skratta och bara vara. Ni ska veta att jag älskar er. Ni är en del av mig, var och en. För alltid.

Semesterlängtan



På vår semester i slutet av sommaren åker vi till Nice. Vi kommer låna en lägenhet en vecka och ett hus den andra veckan. Vi är så tacksamma över den möjligeten. Jag ser så otroligt mycket fram emot det. Det kommer bli sol, bad, varma kvällar, god mat, shopping och massa kärlek. Vet inte om det kan bli bättre.

Sisters in law



Jag tycker så mycket om mina svägerskor. På lördag ska vi träffas allihopa. Underbart. De har två ringar på sitt vänstra finger, jag har en. När jag gifter mig smälter jag nog ner min förlovningsring och gör en ny som får bli vigselring. Jag har fått för mig att jag bara vill ha en. Får se om jag ändrar mig.

Weddingdress

På bröllopet jag var på i lördags hade jag på mig den här härliga klänningen. Den faller fint och är ljust rosa. Till det hade jag svarta pumps. Mina smycken är ett set köpt i Thailand, örhängen, halsband och ring.


Dilectus meus cats


"Ett ord befriar oss från livets tyngd och smärta - det ordet är kärlek"
Sophocles, Oedipus

Work



Sitter på jobbet och bokar in, tar emot och behandlar mina inbokade patienter. Jag älskar service, skönhet och skapande, vilket gör mitt arbete perfekt för mig. Mina fina kollegor gör arbetet än mer givande. Tidigare arbetade jag på akuten. Det var otroligt lärorikt och spännande. Jag kände dock att skiftarbete inte var något för mig som är alldeles för kvällstrött och värderar helgerna så otroligt mycket. Jag hade även känslan av att arbetet "åt upp mig". Jag levde akuten. Men man vet aldrig, en dag kanske jag vill tillbaka. Men som det är nu så är det mitt nuvarande arbete jag brinner för.


Innan jag somnar



Innan jag somnar ikväll lyssnar jag på den här låten. Ren kärlek.
Medina "For altid"

Skymning


Jag fullkomligt älskar dessa ljuva sommarkvällar. Ljuset, dofterna och värmen. Jag är så glad att jag bor i ett land med årstider. Årets skiftningar gör att jag alltid ser fram emot något. Klockan är inte mycket men min sambo sover redan tungt här bredvid. Han har jobbat hårt den senaste tiden. Snart ska även jag göra mig klar för natt. Imorgon väntar en ny dag och mitt älskade arbete.

Highlights



På sommaren får jag alltid lite ljusare hår. Nu ville jag hjälpa det lite extra på traven. Jag gick till Evelin på Rödlocken som förstod mig precis. Solkysst var ledordet. Jag älskar det.

Magi?


Har införskaffat några burkar med drycken Celsius. Den sägs öka såväl energin som förbränningen. MEN kan det vara möjligt? Är det så enkelt? Will see... Jag känner mig ofta trött på eftermiddagarna vilket gör mig väldigt frustrerad. En utvärdering kommer senare.

Sofia


Jag tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv. Jag är precis fyllda 29 år och bor i Stockholm. Jag arbetar som sjuksköterska på en medicinsk hudvårdsklinik i vasastan. Jag bor tillsammans med min käre sambo och mina två fluffgrisar (katter). Jag älskar att skapa och att ha vackra saker omkring mig. Skönhetsvård, foto, inredning, musik och kläder är det som i intresseväg förgyller min vardag. Närmast mitt hjärta ligger kärleken till min sambo, mina vänner och min familj.


Bröllop



I helgen var jag på ett fantastiskt bröllop. Hela dagen andades kärlek. Vackraste bruden Anna (min gamla kollega) var så lycklig. Det var svårt att inte falla in i egna bröllopstankar... Jag längtar men samtidigt känns det så stort. Får se när det blir av.


The first post

 

Detta är mitt absolut första inlägg någonsin. Jag har under flera år haft tanken att skaffa mig en egen blogg. Men tankar som "jag är för gammal" "vem kommer vilja läsa" och "vad är egentligen syftet" har satt stopp för att överhuvudtaget ta tag i detta. Var för några dagar sedan ute med mina fina X-kollegor och då (med deras påtryckningar) insåg jag att jag kanske borde göra detta ändå. Men spiken i kistan satte min kära kusin, som driver en framgångsrik blogg, när hon var här i förrgår. Sagt och gjort, det blev en blogg tillslut. Som mina vänner säger så har jag också alltid varit en "dagsboksskrivare och en envis hobbyfotograf" vilket jag även tror är en bidgagande faktor. Mitt syfte är inte att få en massa läsare utan det är ett behov av att få uttrycka mig i såväl skrift som i bilder.


RSS 2.0