Lussekatt



Idag har jag ätit min andra lussekatt för i år. Jag fullkomligt älskar dem. Dagens från Konsum var dock inte alls en höjdare. Tacka vet jag nybakta från ugnen hemma. Till helgen ska det bli lite lussebullsbak. Tror även det blir lite julgodis. Ska fundera ut några riktigt goda sorter. Senaste dagarna har jag varit rätt inaktiv på bloggen. Jag har nämligen varit så fruktansvärt trött. Humöret har heller inte varit på topp. Tror det beror en hel del på hormoner. Gillar det inte men det är tydligen en del av mitt liv. Hoppas på energi och glädje inom kort.

Skir



Som en skir ängel hänger min nya blus. Söt som socker.


Första advent



Stakar, stjärnor, slingor och lyktor fyllde igår vår lägenhet. Nu känns det verkligen mysigt hemma. Det fattas bara lite julbak och snöyra utanför fönstret. Det sista lär det dock dröja med här i Stockholm men i STORLIEN om 3 veckor ska det vara vitt...

Photoshoot







Lite bilder som tog på mig under mässan idag. Mitt hår var dock både lite otvättat och frissigt hur det nu kunde komma sig denna dag till ära. Stod tillsammans med ett riktigt härligt gäng från IMPROVEME som blandannat tog en hel del studiofoton. Mässan var riktigt rolig. För mig som älskar hudvård, skönhet och hälsa var det ett paradis. Jag hann dock inte se hela mässan då jag mestadels pratade med folk och raggade kunder till kliniken. Trevlig dag. Nu har stakarna och stjärnorna åkt upp. Det blir ingen bakning idag det får vänta tills nösta helg. Helt slut.

Tänd ett ljus...


Mässa



Nu ska jag göra mig iordning för att sedan åka ut till Kistamässan. Ska bli roligt att se. Jag ska vara där mellan 12-15 och stå i IMPROVEME:s monter och prata om behandlingar och kliniken. Sedan ska jag skynda mig hem för adventspynt och kanske lite julbak.

kära tomten...

  

1. Bok Avig Maria
2. DJV Volume mascara
3. Nouba earth powder no 5
4. SJP Lovely parfym
5. Doftljus och parfym från BYREDO
6. Värmespolar
7. Spa/Massage/Behandling
8. Smycken från Unica of sweden


(Kanske jag inte borde skriva en önskelista när jag nästa år fyller 30 ;-)

Lite mer hår




Tacksamhet



Precis som min kära Charlotte nämde tycker jag verkligen vi borde fira Thanksgiving. En sådan härlig högtid som är till för eftertanke och tacksamhet till det/dem man har. Det är något som jag tror är väldigt viktigt, ännu mer i ett samhälle där man ständigt söker efter något bättre, större, snyggare, dyrare...osv. Så fram för TG i Sverige. Idag satte jag klockan på 8 för att verkligen hinna njuta av min sovmorgon som jag alltid har på torsdagar. Pappa ringde och frågade om jag ville följa med till Chicago nästa torsd-sönd. Tror ni att jag vill? Det vore fantastiskt förstås. Att även få vara ensam med pappa med lite kvalitetstid vore en dröm. Jag ska iallafall snällt fråga min chef om jag kan ta ledigt då.

Made by evelin



Lite kortare, lite fräschare och mycket mjukare! Kommer bättre bilder sen. Tack Evelin <3

La cucaracha




Underbar middag på La cucaracha med sötnosarna ikväll! Alltid lika mysigt.

Griffins


Ikväll har jag och Johan ätit på Griffins Steakhouse. Mycket god mat, häftig miljö och trevlig stämning. Verkligen att rekommendera. Nu ska vi se senaste avsnittet av "Den som dräper". Har hört att det skulle vara riktigt spännande. Egentligen längtar jag redan till att få sluta ögonen och somna tungt på min underbara kudde. Imorgon ska jag till Evelin på Rödlocken för klipp och sling. Behöver verkligen ett lyft i håret. Efter det blir det middag på stan med tjejerna.

New in bed



Sofias val: Gosa Raps


- En hög dunkudde för dig som föredrar att sova på sidan; huvud och nacke kommer i nivå med ryggraden; du ligger rakt och kan slappna av.
- Fyllning med stor andel dun gör kudden mjuk och fluffig.
- Fyllningen suger upp och för bort fukt.
- Yttertyg i bomull andas och hjälper till att hålla kudden sval och torr.


Johans val: Gosa Hassel

- En hög syntetkudde för dig som föredrar att sova på sidan; huvud och nacke kommer i nivå med ryggraden; du ligger rakt och kan slappna av.
- Den temperatur- och viktkänsliga skumfyllningen formar sig efter kroppen så att du får ett bra stöd och kan slappna av när du sover.
- Det vadderade överdraget är avtagbart och tvättbart så att kudden håller sig fräsch länge.


Sov Gott! Zzzzz zzzz

Julplanering



Måndagen är över och kvällen har tillbringats med finaste sällskapet. Pizza hos Oscar och Helli. Vi fick också träffa K-B även kallad KÅBE. Ser fram emot att mysa tillsammans igen snart ;-) Vi har planerat lite inför vår JUL som vi ska fira tillsammans i Storlien. Tråkigt nog är våra karlar inte alls lika sugna på julbak, pyssel och mat som vi men det ska bli ändring där eller hur Helli? Bilden är tagen för 2 år sedan då vi firade nyår i Storlien. Jag och lille A <3

Unica of sweden

Fantastiskt vackra smycken. Till en enkel svart klänning eller svart kostym. Halsbandet och det sista armbandet är jag riktigt sugen på. Halsbandet verkar dock vara slutsålt så vi får se. Nu ska jag få middagen serverad i vardagsummet. Ikväll blir det kycklingkorv i baguette med surkål och sås. Ska avnjutas med full närvaro.

Sötaste reklamen


Sommarsmörgås



Dagens frukost: Gott gräddat, mesost, sallad och dill. MUMS. En familjetradition på landet. Mycket konstlig kombination men oerhört gott. Nu ska vi ta tag i denna lördag. Jackor till kemtvätt, kläder till klädinsamling, städ hemma och så en liten shoppingtur. Men FÖRST ska jag ta en härlig dusch och torka håret med mig nya FÖN. Ska bli underbart! Återkommer kanske sen med resultatet ;-)

Vårdplikt



Åke, Åke, du har ju så rätt. Tänk vilken bra idé... Politiker, se hit!

Stunning Sofia




Idag dricker jag ett fabulöst jasminte till min frukostmacka. God morgon på er.

Hårfön



Nu har jag precis shoppat mig en ny hårfön. Jag har haft en riktigt usel variant från OBH Nordica (som självklart valdes för dess rosa utsida och inte för någonting annat.) Men så när vi hängde på Media Markt i Kungens kurva fick man möjlighet att testa en massa varianter. Självklart fastnade jag för den dyraste. Men den här är MAGISK. Mitt långa hår blir torrt på minuten. VOLYM skapar man lätt som en plätt.

coopcupcakes



Dessa fanns inne på coop häromkvällen. Sådana finingar!

Morgonstund



07:52 Trångsund station.

lakan i percale



Här kan ni se mitt nya lakanset. Percale är det tyget som jag väljer närmast min hud om natten. Percale är en tätvävd och slitstark bomull. Jag tror att det oftast är den sorten som de använder i hotellens sängar. Känslan blir bara bättre och bättre med tiden. Love.

Nytt hemma



När vi var på MIO i helgen köpte jag en del inredning. Det blev nya gardiner, lampskärmar, tavlor samt nya lakan. Lakanen ska tvättas först innan jag bäddar med dem. Så ni får se de nya en annan gång. Men visst blev det mysigt?

Dubbeldate



Ikväll var det dags för dubbeldate. God mat, trevligt sällskap och intressanta samtal. Som alltid med min finaste och bästa Charlotte. En väldigt fin kille har hon träffat i Micke! Nu snart "Den som dräper" på tv. Spännande!

Me and my babies



Söndag. Ikväll ska pappa firas med middag tillsammans med mig och bror. Under dagen blir det en tur till kungens kurva och kika lite i affärer. MIO samt Media Markt. Är ute efter en ny handdamsugare som KAN suga upp katthår. The are lovely but they have ALOT of hair... Skulle skaffat nakenkatter ändå... Nu iväg.

"Dagens"

Igår hade jag myskväll med finaste Sandra. Vi shoppade lite i centrum, gick hem och hoppade i myskläder, lagade mumsigaste tacosen som vi avnjöt framför IDOL. Sedan en massa lösGODIS på det. När jag skulle åka hem tog jag på mig mina arbetskläder igen och sen mysbyxorna ovanpå (eftersom det var så pass kallt ute). Detta blev en riktig succe. Jag såg ut som en riktig lodis. Sandra tyckte definitivt att detta skulle bli en del i bloggen. Underbart och det bjuder jag på!

Kolakakor



Idag har jag bakat kolakakor och Johan sin sin kladdkaka. Till middag blir det Linas fläskfilégryta med timjan, gräddsås och ris. Myskväll på alla sätt. Jag kan garantera att kolakakorna blev riktigt mumsiga och härligt sega i mitten. Här kommer receptet:

Kolakakor

100 gram
1 dl
2,5 dl
1 msk
1 tsk
1 msk
+ ev 1 nypa salt

Låt margarinet bli rumstempererat. Sätt ugnen på 175 grader. Använd händerna till att blanda ihop alla ingredienser till en formbar smet. Rulla ut degen till fyra fingertjocka längder och placera på en plåt. Platta till längderna något, och sätt in i ugnen i 10 minuter. Låt längderna, som nu har svällt, precis sjunka ihop lite grann och ta sedan ut dem ur ugnen. (Detta gör att segheten bibehålls på bästa sätt.) Snitta längderna diagonalt i ca 40 bitar medan kakorna är varma. Låt svalna litegrann innan servering.

Njut tillsammans med mjölk eller en stor kopp te!

Ett klipp



Jag håller på och funderar över om jag ska klippa av håret en liten bit. Fräscha upp det, klippa jämnlångt och få det lite lättare. Nu är håret så tungt och svårstylat. Samtidigt har jag väntat flera år på att få tillbaka mitt långa hår som jag en gång klippte av. Konstligt det där. Man vill ha det man inte har. Ständigt. Långt eller kort, rakt eller lockigt. Jag glömmer aldrig när jag och min fina lilla Anna som bor i Göteborg skulle gå ut en kväll för flera år sedan. Jag hade plattat mitt ganska så självlockiga hår i evigheter och Anna hade lockat sitt spikraka med locktång. När vi väl kom ut var det duggregn ute (som sig bör i Götet ;-) så vad hände. Det tog cirka tre minuter så hade Anna tillbaka sitt raka hår och mitt hade lyckats krulla till sig rejält av fukten. Så var det med den saken. En rolig kväll hade vi i alla fall. Får se vad min kära frisör Evelin tycker om den saken.

Vinterbalkong



Var tvungen att smygfota den här söta balkongen när jag gick hem från jobbet. Tänk att en liten ljusgirlang kan skapa så så mycket stämning. Nu ser jag fram emot vintern, advent, Lucia och sedan jul. Ska bli så underbart. Att jag även ska vara ledig veckan innan jul från jobbet känns fantastiskt. Tiden INNAN jul är min favorit.

Off 2 work


Efter en välbehövlig (det är den alltid) sovmorgon ska jag nu göra mig klar och bege mig till arbetet. Jag ser fram emot att jobba kväll. Det är lite mysigt att vara alldeles själv på kliniken med mina egna kunder. Igår köpte jag ett par stöd/anticellulit/slimming leggings av min kollega. De sägs: Släta ut celluliter och ojämnheter på huden. Reducera fettcellernas storlek och ger fastare, friskare hud. Reducera vätskeansamlingar och bristningar i huden. Förstärkt sömlös konstruktion gör dem mycket sköna att bära. Mycket lätta att klä på sig med andra plagg utanpå. De får åka på idag tillsammans med kjol och blus.

Smak av kofta



Idag har jag haft ett gäng riktigt glada, trevliga och nöjda kunder vilket alltid gör en sådär extra glad. Sedan har dagen fortsatt med trevligt sällskap. Då med finaste Sandra och Anna. Det blev indiskt (igen) på söder. Sandra lilla snuttan fick en riktigt dålig gryta som smakade kofta. Anna och jag var dock nöjda med våra kulinariska rätter och nybakat bröd. Väl hemma efter att ha tryckt i mig några juleskumstomtar är jag nu mycket mätt och belåten. Imorgon ser jag återigen fram emot sovmorgon. Kärlek.

Glöm inte fars dag



Nu har jag och min bror vigt söndagskvällen åt våran lilla pappa på fars dag. Vi ska bjuda ut honom på middag. Det blir bara vi tre vilket känns mysigt då det var många år sedan sist det bara var vi. Nu ska jag och Johan kolla färdigt på en skräck/thriller som vi började se häromkvällen. Jag blev alldeles för rädd och klarade inte av att se fortsättningen. Men nu är jag för nyfiken och vill försöka igen. Får se hur det går. "Insidious" heter den. När barn är med i läskiga filmer blir de alltid lite, lite värre...

Leopard



Nu svänger jag runt med mammas gamla leopardkappa om dagarna. Den är hur skön som helst. Lite fulsnygg kan jag dock säga. Men jag gillar den. Varm och fluffig.

Ny dag nya möjligheter



Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Idag blir det middag på indiskt tillsammans med vänner. Gott. Sen hem och sova, vilket jag redan längtar efter. Trött.

Helgonahelg



Hemma igen från landet, gravarna och svampskogen. Skön söndag. Ny vecka imorgon.

Fotat

Sara och jag på Restylanekonferensen.

Lucky Luke



Ser fram emot skratt, mys och intressanta samtal med mamma ikväll! Vi har precis samma humor. Måste gå i arv det där ;-) Nu har jag precis smällt i mig en halv pizza till lunch. Degklump säger jag bara.

Weekend plans



Fredagsmorgon och jag är påväg till jobbet. Kvällen kommer jag att spendera hos mamsen då min käre fästman är i köpenhamn på arbete. Undra om han kommer hålla sitt föredrag på sin fantastiska danska? Vi har följt en hel del danska serier på senaste tiden. Brottet, Bron, Den som dräper, Livvakterna mm. Så en hel del har man ju snappat upp. Skämt och sido. Tror inte det blir på danska den här gången faktiskt. Imorgon åker vi till landet, eldar i brasan, plockar lite svamp och ser till stugan. Ska bli härligt. Jag bjuder på en bild från sommaren 2008. Jag och Johan hade varit tillsammans i ett halvår och hängde en dag i köpenhamn. Här är vi på Tivoli. En helt underbar dag.

Sweet Autumn



Sprakande färger, prasslande löv, tända lyktor, varm brasa, varma drycker och levande ljus. Jag fullkomligt älskar hösten om ni inte har märkt det.

Event



Lite foton från förra onsdagen då jag och mamma var på min kollegas event på Restylane Atelier inne i stan. Det var en superkväll. Lärorik, fylld med skratt och proffsiga behandlingar.

Sliten

Idag var jag tillbaka på jobbet igen. Roligt men är helt slut nu. Imorgon har jag min älskade sovmorgon vilket känns som en riktig tröst. Nu lite gos med fluffisarna och middag. Frågan är bara vad ska man laga?


Bloggapp

Testar nya bloggappen via mobilen. Tänk så mycket enklare att blogga nu! Precis vad jag vill att det ska vara, enkelt, lättillgängligt, roligt och med mycket foton! Yeyy


Dagens lunch



Ägg och kesomacka med ett glas grapefruktjuice till. Gott, nyttigt och mättande. Jag fortsätter att kurera mig med diverse serier, vitaminkickar, kattgos och kärlek. Ser fram emot energi.

RSS 2.0