Uppsala


Ikväll åker jag till min gamla hemstad Uppsala och kära Sara-Lisa. Jag längtar. Trevlig helg!

Min stora fluff


I min mössa



Idag har jag min härliga sovmorgon. Njuter verkligen av det. Dags att ta sig mot arbetet.

Fina tjejer




Tack tjejer för en fin kväll.

Akutenbästisarna



Ikväll kommer mina akutentjejer hit på middag. Ska bli så härligt att se dem igen. Nu är det dags för kliniken och jobb.

Den lilla röda


Jag måste hitta en klänning till bröllopet vi ska på i helgen. Antingen i min egen garderob, någon annans eller på stan. Enligt svenska regler ska man inte bära rött, svart eller vitt på bröllop om man inte är bruden själv förstås. Men detta är ett syrianskt bröllop. Vad jag förstår är det vitt som är uteslutet, annars är det ganska fritt fram. Bara det är så pråligt som möjligt. Med ett par gnistrande örhängen, en färgglad klänning och höga klackar blir det nog kanon. Den här lilla röda snyggingen är jag riktigt sugen på. Dock ej till detta tillfälle.

Rutig höstmorgon



Citat av optimisten




Texten talar för sig själv. Metro idag. Mycket bra skrivet.

Upp och ner



Livet går verkligen upp och ner. Ena sekunden kan jag må hur bra som helst och i den andra känns allt trist. Hormonerna spelar sin roll också. Jag är en känslomänniska, vilket jag alltid varit. På ett sätt vill jag inte heller vara utan det för det ger livet en dimension. När man är lycklig så är man verkligen det fullt ut. Idag har jag hunnit med att vara både lite nere och väldigt glad. Knasigt, men det är jag.

Permanent hårborttagning



Idag gör jag en del IPL hårbehandlingar på kliniken. Med ungefär 5-8 behandlingar har du en hårfri hudyta. Allt från bikinilinjen till ansiktsbehåring. Idag gör jag hela ben vilket tar ca 1,5 h att göra. Resultatet är slående. Så otroligt skönt att slippa raka eller vaxa sig. Speciellt på de intima områdena där det lätt blir små inflammationer. Behandlingen är bäst att göra under vinterhalvåret då man inte få sola sig 4 veckor innan och 4 veckor efter behandlingen. Tips!


Morning Detox



Godmorgon! Måndag och ny vecka. Energi. NU.

Candyshop



Söndagsnöjet med stort S.

Helgen



Helgen har bestått av mycket mammamys, shopping, god mat och bra samtal. Jag har sovit i genomsnitt tio timmar varje natt vilket är rätt så galet. Men jag behövde väl det. Den blå klänningen som jag har på mig är en riktigt gammal raritet. Den är i siden och har en gång ägts av en dansös på broadway. Klänningen är ungefär femtio år gammal. Jag hade tänkt att jag skulle ha den på bröllopet nästa helg. Men då den sitter alldeles för tajt kommer det aldrig gå. Skulle jag sätta mig ner med det tunna sidentyget och sträcka ut det skulle klänningen förstöras i ett nafs. Så antingen gå ner fem kilo till nästa helg eller så tar jag en annan klänning istället. Jag väljer det sista alternativet ganska lätt. Idag får vi se vad som händer. Härligt att inte ha något inbokat.

Lackar




Idag lackar jag mina naglar med nagellack från Ciaté. Söt, marsipanrosa färg. Bra lack. Vet inte om det finns i Sverige då jag köpte det i Frankrike.


Vasastan



Äntligen fredag. Härliga tider. Jobb sen möter jag upp mamma för en helkväll tillsammans. Igår kväll efter jobbet  tog jag dessa två bilder. Det är så vackert i vasastan. Speciellt om kvällarna. Det kryllar av små mysiga cafeer och butiker och det lyser verkligen upp i skymmningen.

Nya produkter



Idag har jag köpt hem lite nya produkter från kliniken. Ikväll testar jag Skin Zyme masken. Får se hur huden kommer kännas efteråt. Återkommer om det sen. A-vitaminkrämen ska jag börja använda om några veckor då den gör huden solkänslig. Jag är väldigt spänd på båda produkterna då de har fått många lovord. Tips! Kom till oss på en kostnadsfri hudkonsultation så lägger vi upp ett kit speciellt för dig. Jan Marini produkterna gör verkligen skillnad med din hud.

Im in love with my fur



Jag älskar känslan av att vara varm men ändå känna den friska luften. Den känslan får man tillexempel om man badar i en bubbelpool/ badtunna utomhus i riktigt hett vatten när det är vinter ute. Den känslan fick jag även idag i min nya päls. Med ett tunnt linne under den stora härliga pälsen och denna uppknäppt kändes det varmt men ändå så friskt. Har jag sagt att jag älskar hösten?

Es ist Herbst jetzt?



Idag har jag sovmorgon. Verkligen skönt att sova ut på riktigt. Efter en lång dusch känner jag mig nu redo att möta dagen. Ikväll ska älsklingen spela vattenpolo igen. Han är så grym. En dag ska jag sitta där som en söt liten flickvän och hejja. Kanske någon vill följa med?

Halv nio hos mig


Smycka mig

 

 


Jag är riktigt sugen på ett par riktigt glassigt stora filmstjärne örhängen. Nästa helg ska jag på bröllop. Ska se till att hitta några tills dess. Mycket möjligt att de blir något av dessa par. Kommer från Accessorize.

Cowgirl



Idag kör jag cowgirlstilen. Synd att jag inte får ha hatt på jobbet... ;-) Yiiihaa.


Me and my little baby


Plugg och jobb


När jag får lite tid över på jobbet passar jag på att läsa. Jag läser i manualer och böcker som finns på kliniken. Det är så mycket som vi gör och så mycket att lära. Man lär sig något nytt varje dag. Nu ska jag snart ge mig på kärlbehandlingar och Restylane Vital. Mitt stora problem är bara att jag vill kunna allt NU. Men tålamod ger förståelse och kunskap.

Lugnets vrå


Nu sitter vi och kollar på IDOL. Riktigt många bra i år. Väldigt roligt att se. Sen ska vi ta en kvällspromenad. Imorgon sätter jobbveckan igång igen. Jag känner mig peppad.

Doft av rena lakan


Vi rensar


Garderober, lådor och hyllor rensas för fullt härhemma. Vi fick ett stort ryck. En säck på 15 kg kläder går snart iväg till klädinsamligen. I nästan tio år har jag haft en del av plaggen. Tänkt att "en dag så..." men den dagen verkar inte komma. Min garderob ser riktigt trevlig ut i dagsläget. Nu ligger jag med datorn i en renbäddad säng och väntar på sista tvättmaskinen. Jag tycker egentligen det är mysigt att tvätta men hos oss ligger tvättstugan tre trappor ner utan hiss så det är lagom roligt att går upp och ner. En dag (förhoppningsvis snart) ska vi ha egen tvättmaskin, punkt slut!

En mycket fin kväll


Igår hade vi en underbar kväll med våra fina O och H. Vi åt gott, talade om livet och skrattade hela kvällen. Tack för att ni finns.

Body Oil


Jag vill tipsa er om denna olja. Den doftar riktigt gott, lämnar huden otroligt mjuk och följsam. Nu när vi går mot kallare tider är det bra med något rikare än vanlig lotion. Så mitt tips till er är att börja duscha på kvällen istället för på morgonen sedan smörja er med denna, låta den sjunka in och sedan gå till sängs. Morgonen efter kommer ni vakna upp mjuka och fräscha. Huden har under natten tagit till sig alla härliga vårdande ämnen den fick under kvällen. Om du då duschar på morgonen försvinner denna fantastiska barriär mot yttre påfrestningar som den utsätts för under dagen. Denna olja från Weleda är dessutom helt Ekologisk. Weleda är en av få märken som verkligen är det. En lärdom från föreläsningen om Ekologisk hudvård i veckan.

Päls



Idag blev det en del shopping. Känns fint inför höstkylan. Passade även på att sula om mina gamla boots. Nu är de som nya igen. Nu ska vi laga klart middagen innan gästerna kommer. Ledsen för mycket suddiga bilder. Dags fö en ny kamera inom kort.

Gaze


Redo att möta lördagen. En riktigt vacker början till höstdag. Storhandling, shopping, storkok och sen middag står på schemat.

Stolt


Idag har jag gjort min första laserbehandling ensam. Kändes super. Det var en stor tröskel för mig att komma över. Jag har stor respekt för alla våra behandlingar men absolut främst Botox och Laser. Så nu är jag en bra bit påväg. Vilket känns som en otrolig lättnad. Som jag har berättat om tidigare så är Fraxelbehandlingen en fantastisk behandling som behandlar rynkor, ärr, acneärr, bristningar, pigment, ökar lystern, förminskar porer och stramar upp. Allt på samma gång. Behandlingen medför ingen längre konvalesens. Men man får räkna med att vara lite röd och svullen de närmaste dagarna men det går enkelt att sminka över. Verkligen ett tips!

Tu me manques


TGF


Underbara fredag. Idag ska jag göra en laserbehandling på en kund igen. Känns läskigt men även spännande. Man måste bara hoppa på hästen annars kommer man aldrig att lära sig. Sedan är det ledighet som gäller. Ikväll blir det en riktig myskväll på alla sätt. Film, god mat, massa gos med fluffisarna (som verkligen vill ha uppmärksamhet just nu) och mys i soffan. Imorgon ska det storhandlas och sen ska vi äta middag med O och H hemma hos oss. Mycket att se fram emot.

Livets mirakel


Det är många glädjebesked om små bebisar runtomkring mig just nu. Det är verkligen underbart. Idag föddes en liten släkting ;-) En underbart söt liten pojke. Jag längtar efter att få snusa på den lille snart. Grattis mamma Karin och pappa Henrik till nummer två. Det är klart att man längtar. Men det är inte dags för mig än. När och om den dagen kommer är jag nog den lyckligaste. Livets mirakel.

Älskade flufftroll



Porträtt


Efter en välbehövlig sovmorgon ska jag nu bege mig till kliniken. Jag jobbar ensam ikväll. Det är riktigt mysigt. Idag ska min älskade sambo börja spela vattenpolo. Det är en av de mest fysiskt krävande sporterna har jag hört. Jag tycker han är fantastiskt duktig.

Middag hos mamma


Ikväll har jag och min bror varit hos mamma och ätit middag. Vi firade hennes födelsedag lite i efterskott. Mamma gör fantastiska hamburgare som vi mumsade i oss. Bror var dock lite seg och krasslig så det blev en tidig kväll. Nu ska vi kolla på lite idolrepriser och sen längtar jag efter sängen. Imorgon har jag sovmorgon. Underbart.


Ekologisk hudvård




Nu ska jag gå på ett gratis föredrag om ekologisk hudvård som Axelsons anordnar. Jag är lite nyfiken på vad de har att säga om det. Jag tror nämligen inte riktigt på dess faktiska verkan. Alltid bra att bredda sina kunskaper. Först lite sushi.


Tack P och E


Vi har precis hämtat hem våra fluffgrisar hos P och E. De har omsorgsfullt passat och rått om dem i två veckor. Vi är så otroligt tacksamma för det och vi känner oss mycket trygga med att de bor där. Snart ska vi ta en mysmiddag ihop och så  vill vi rå om lilla E. Dags för IDOL och sen sova riktigt riktigt gott...

Work again


Snart tillbaka på jobbet igen. Känns både roligt och tungt. Men man kommer nog in i det på ett kick. Vet att jag har en del kunder att ta hand om idag. Riktigt ruskigt väder ute. Funderar på vad man ska ha på sig. Nu när jag levt i tunna lätta klänningar känns det tungt att dra på sig ett par trånga byxor.

Mia Skäringer


Hon är bara bäst. Se hennes show. Dyngkåt och hur helg som helst. Jag har även läst boken. Så jävla (rent ut sagt) många bra tankar hon har den här kvinnan. Hade en sån människa kommit i mig väg hade jag inte släppt henne. Kärlek.

Home


Efter en mycket tidig morgon och en händelserik dag är vi äntligen hemma. Nystädat och allt upppackat. Var uppe 04.55 imorse... Resan har iallafall gått bra och det är skönt att komma hem. När jag såg mig i spegeln hemma insåg jag hur mycket fräknar jag fått. Jag älskar det. Fortsätter det franska temat med en siesta i min EGEN säng.

Bye belle



Nu ska vi sova. Upp kl 05:00 imorgon. Landar vid 10 i Sverige. Les retrouvailles Nice!

dernière journée à Nice


p3 dokumentär


Idag har jag lyssnat på 3 st P3 dokumentärer. Stureplansmorden, massmorden i Falun samt en om Thomas Quick. De är så otroligt spännande och bra. Jag vet att redan nämnt det men lyssna på dem. Svensk nutidshistoria. Förövrigt är jag riktigt bränd idag då jag bara smörjde in mig en gång under hela dagen. Där fick jag. Ikväll kanske vi ska på en Club och dansa. Nu lite siesta.

Back to Nice



Nu ner till stranden!

Pooldag


La nuit dernière



Just nu spenderar vi vår sista kväll här i Lorgues. Vi har precis suttit under stjärnorna vid poolen och spelat gitarr. Luften andas kärlek.

promenade matinale



Idag började vi morgonen med en timmes promenad uppe på ett berg. De första 10 minutrarna bestod av en hemsk bendödartrappa. Men när den var slut var det riktigt skönt. Nu är vi tillbaka och har precis ätit frukost. Blir nog inte bara solning idag då det är ganska molnigt. Imorgon har vi sista dagen här på landet. Sen åker vi tåget tillbaka till Nice och är där våra två sista dagar innan vi åker hem till Sverige. Jag vill verkligen inte att den här semestern ska ta slut. Jag skulle kunna bo här en månad. Vilken dröm.

Mitt emot det här huset ligger ett ålderdomshem eller som det heter här "Maison de retraite". Tänk att bo här som äldre. Det tar 2 minuter att gå ner till torget. Där sitter de fullt av gubbar och gummor på små parkbänkar. De skrattar spelar spel och bara är. Vi konstaterade att det mestadels bara är fyllon som socialiserar på detta sätt i den åldern hemma. Synd för det är en vacker syn.

Kashmir och merinoull


Denna goding blev min på marknaden. Den kommer bli underbar till ett par kängor nu i höst och vinter.


Marknad



Imorse ställde vi klockan på 9 för att verkligen komma upp i tid. På tisdagar är det nämligen marknad här i byn. Så efter en god frukost gick vi ner till byn. Marknadsstånd på huvudgatan och i varje liten gränd. Ett stort folkmyller och massor av härliga dofter och synintryck. Vi handlade en stickad klänning till mig, en liten present till en liten tjej, kött från den lokala slaktaren och sen en massa frukter och grönsaker. Resten av dagen har vi bara hängt vid poolen.
Har jag sagt att vi har det underbart?

SPF 30


Jag har en hudtyp mellan 1 och 2. Jag är blek vintertid och bränner mig alltid i solen. Jag har under de senaste åren faktiskt inte orkat ligga och pressa i solen då jag inte alls tyckt att det varit skönt eller gett något resultat. Jag har tidigare använt spf 10-20 och efter bara en liten stund bränner och svider det i huden. Så inför den här semestern  införskaffade jag mig en gigantisk tub med SPF 30 för hela kroppen. Jag har kört med den sedan dag ett. Så resultatet. Jag har kunnat ligga i solen och riktigt njutit. Jag har inte brännt mig nämnvärt. Nu är jag svagt mellanbrun. Vilket jag nästan aldrig blivit. Jag har blivit röd och sedan gett upp och hängt i skuggan. Så, jag kan faktiskt bli lite brun. Min käre mor blir svart i solen men min käre far som jag ärvt denna hudtyp av är precis som jag. Blekfis. Men med högt skydd, minst 1,5 vecka i solen så kan även vi lyckas. Får se sen hur länge detta håller i sig bara...

La vie sur un bâton



Ett kollage från dagen till er därhemma. Nu ska vi ta cyklarna på en liten tur runt byn. Sen blir det grillning.

hier soir




Kvällen igår. Underbar trots en hel del regn. Idag är det strålande solsken och vi har legat vid poolen och gassat hela dagen. Snart ska vi ta oss ner till den lokala slaktaren och köpa oss lite kött till ikväll. Livet är perfekt.

Lorgues


Nu bor vi i en liten by som heter Lorgues. Byn ligger en bit utanför Nice. Vi tog tåget hit igår kväll och åt middag tillsammans med familjen som vi ska låna huset av. Det är så vackert, pitoreskt och stillsamt här. Det enda som kan vara negativt just nu är dagens regnväder. Men det utlovas bättre väder resten av veckan. Imorse tog vi en promenad genom den lilla byn och handlade för de dagarna vi ska spendera här. I veckan ska det grillas, ätas färska frukter och bär, solas, badas och bara mysas. Själslig och kroppslig ro.

Outfit x2


Min käre pojkvän (ja jag vet att han är välsignad med en fantastisk brunbränna) ställde upp på två fjortisbilder. Middag sen i gamla stan. Ännu en underbar kväll i Nice.



Lackat


Gårdagens middag


Ungspannkakan blev perfekt kan jag meddela. Eftermiddagen idag har bestått av pedikyr, manikyr samt ansiktsbehandling med en lugnande aloe vera mask hemma på vår lilla uteplats. Ikväll blir det middag i gamla stan. Imorgon åker vi till Lourges för lite lantliv några dagar. Ska bli fantastiskt.

Keeper


Jag har beslutat mig för att behålla skinnjackan. Den är riktigt snygg.

d'achat


På marknaden igår köpte jag en silverlänk. Den är så vacker. Jag funderar på att kanske ta bort hjärtat. Nu ska jag laga ungspannkaka. Sen ska vi se episode 9 av "Games of thrones". Mycket spännade.

RSS 2.0