Valborg


Ikväll blir det en tur till stranden här nere där vi bor. Där tänds en eld och en kör ska sjunga. Först lite middag.

Årets första cykeltur



Ikväll tog vi cyklarna för att kolla in våra närmaste badplatser i vårt nya område. Det är så vacker natur här. Många var ute och gick, några fiskade och några spelade musik och grillade. Ser fram emot sommaren här.

Jag går i ide


Måste ut



Trots att jag liksom gårdagen är lika seg, sliten och trött måste jag ut. Några minuter i solen och andas frisk luft. Det behövs. Sen ska jag hem och vila mig.

Det våras


I mina fönster


Dans på rosor


Känner mig som en vissen blomma idag. Trött, sliten och något håglös. Livet är inte alltid en dans på rosor. Jag ser fram emot dansen dock, den på rosorna. De färska, spirande rosorna. Snart kommer min älskling hem. Han har varit på resa med jobbet. Det blir skönt att ha honom hemma igen.

Mysfrukost



Idag har jag haft dessa söta damer på frukost hemma hos mig. Färska frallor, smoothies, kokta ägg, muffins, te och juice. Alla tre älskar frukost så det är ett perfekt tillfälle att samlas på. Prat om livets alla frågor. Mysigt.

I want (you) back


En vardag i januari


Visby ikväll


fatigués et usés


Trött och sliten är mitt tillstånd nu. Inte mycket energi över till våren som nalkar sig. Vackra små sippor och tussisar brer ut sig utanför. Jag ser men kan inte riktigt ta in och njuta. Energi, tack.

Sofia




Var inne på Apoteket häromdagen och såg denna lustfyllda sak med ett ovanligt vackert namn. Otroligt roligt tycker jag!

Muffins


Söta drömmar


Till sängen



Idag blev det en till tur till MIO. Johan fick välja ett påslakanset och jag ett överkast. Han har en liten söt smak min älskade sambo. Nu är allt rentvättat och det är dags att bädda. Sedan blir det en film mellan de nya lakanen. Söndagsmys.

En bit tand


Efter kvällens oxfilemiddag blev det tandtråden för fulla muggar. När jag jobbade runt där så kändes det så konstigt. Då lossnade en stor lagning som jag haft en längre tid. Usch. Halva tanden är borta känns det som. Det gör inte ont men det kommer svida i plånboken. Blir en tur till tandis imorgon.

Helspegel


vår sköna sänggavel


Dinner at our place



Igår hade vi vår första middagsbjudning hemma hos oss. Johans kusin med flickvän kom upp från skåne och våra kära O och H kom även och mumsade på Johans goda hamburgare. I all sin enkelhelt men mycket trevligt. Under dagen var jag och J på IKEA och inhandlade matstolarna en spegel och lite annat smått och gott. Vi städade och slängde en massa skräp. Lägenheten kom fram i ljuset, färre kartonger och mindre skräp. När vi var klara gick jag bara runt och njöt av vår vackra lägenhet. Den är så fin. Soffgruppen, det nya stora runda matbordet, även de stoppade stolarna till i en perfekt och tålig klädsel och så vår nu färdiga walk in closet. Jag bara njuter. Lukten av nymålade/nyvaxade golv är närpå borta. Nu är det bara detaljerna kvar som vackra tavlor och lite mer härliga, lugna, färger som ska in. J har till och med lagt trall på vår lilla balkong. Lite nya sköna möbler dit, blommor och lyktor så blir det topp även där. Johans kusin med flickvän stannar hela helgen och sover i vårat gästrum/arbetsrum. Trevligt.

Se så fint


A womans dream



Nästan nästan färdig... Så fint!

Sänggaveln likaså


Soffgruppen har anlänt




När man beställer en soffa och väljer av en massa tyger så VET man faktiskt inte exakt hur soffan kommer att se ut. Varken på plats eller i sin egen skepnad inkläddd i just det tyget du valt. Idag kom den. Jag var lite nervös för hur det skulle se ut. Så kommer denna bedårande skapelse fram. Jag blev faktiskt lite tårögd. Så vacker. Tyget passar perfekt och är sådär lagomt ljust men inte för ljust för att kunna användas. Själva strukturen är slitstakt och verkar tålig i sig. Jag är enormt nöjd. Vi ska försöka hitta något vackert antikt soffbord till bara. Myrorna, stadsmissionen here we come. Ps. Tyget på soffgruppen är något mörkare än på bilderna.

Pink lemonade


Lökar och lack



Nu vill jag ha fräscht och vårfint omkring mig. Nya, lätta kläder, krispiga blommor och fräscht nagellack. Please.

WIC- in progress

Se så fint min fästman gör det. En massa hyllor och stänger till och lite snygga lådor så är det klart. Ska bli underbart att kunna hänga så mycket mer. Kläderna blir mycket roligare att se på också. Man blir sugen att dressa sig! Kanske en heltäckningsmatta...


Sushilunch



Idag har vi ätit Sushi på mitt favoritställe. Sedan har vi tagit en liten tur till MYRORNA. Jag har fyndat lite. Det får ni se framöver. Nu kommer snart Helli, Oscar och KB hit. Mysigt. Sen ska jag vila för jag är dödstrött!

Handyman in bedroom


Hej hopp


Sova tidigt

Lilla My ska sova. Trötter...


At mums


Klänningsprovning



Min fina kusin Greta har jag umgåtts med ett dygn nu. Vi har pratat livet, allt i från himmel och jord. Hon är så klok och fin min lilla sötnöt. I vår tar hon studenten. Då blir det bal. Vi grävde lite i mammas gömmor så hon fick prova. Som en liten 1800-tals baldrottning eller vad säger ni? Lillkussan ville förstås inte vara med på bild då det var tidig morgon. Hon ska söka till Handelshögskolan i höst. Hoppas hon kommer in.

Det tar sig



Påskinlägget blev inte så lyckat. Jag har bott hos mamsen och då fungerar bloggandet mindre bra. Så nu har vi fått ordning på gardinerna. Lite för korta men det är vad man får i maxlängd på färdigsydda gardiner. När jag blir duktig på att sy (aldrig) kommer jag sy upp nya gardiner. Men dessa får duga för nu. Lite mattor och lampor har vi även fått in. Sist men inte minst farmors sminkbord som jag fått ärva. Otroligt vacker från tidigt 1900-tal. Originalfärg men tyvärr skulle jag vilja måla det vitt. Får se. Tack allra käraste farmor Margareta. Inatt sover jag hemma igen. Får se hur det går, bomull i näsborrarna...

Påsk

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2883190/images/2012/pic_197358925.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2883190/images/2012/pic_197358959.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2883190/images/2012/pic_197358969.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2883190/images/2012/pic_197358996.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2883190/images/2012/pic_197359017.jpg" class="image">


Glad påsk!


Gardinval


Vitt är klassiskt men mullvad är lite roligare och ger mycket värme. Vad tycker ni?

Vi bakar paj

Mamma och jag bakar pajer. Det blev trattkantarell och köttfärspaj. Vi tjuvstartade med en liten till middag ikväll. Om den var mumsig? Gudomlig. Skall bjudas på i påsk.


Tankar


Morgon i stan

Tidig morgon i stan. Solen lyser på takåsarna, kyrkklockorna spelar och bilar börjar så smått att tuta sig fram på sveavägen. Godmorgon Stockholm.


Farbror Johan


Spännande läsning

Läser nu en spännande bok. Jag är väldigt rädd och fascinerad av döden. Vad händer? Vad känner man? Vad ser man?


Rosendoft tack


Nej nu vill jag andas frisk luft igen. Varför inte lite svag rosendoft i dagg? Vi måste få bort denna lukt i lägenheten för det fungerar inte längre. Jag bli alldeles hög och illamående. Vi får se om de som vaxade golven kan komma idag med byggfläktar så kan de få köra ett dygn eller två. Jag får helt enkelt åka tillbaka till mamsen. För att sova i detta är förgörande.

Home


Efter några dagar hos mamma är jag nu åter i lägenheten. Johan hade gjort den fin och plockat upp en massa lådor. Han hade även tänt en massa levande ljus i hela lägenheten. Sist men inte mist detta gigantiska fruktfat fanns framme på diskbänken. Härligt. MEN det stinker fortfarnade målarfärg så jag vet inte hur länge till jag står ut... Blir nog en tripp till mamma igen snart.

RSS 2.0