Mammacirkeln är sluten


MysMoa



En underbar dag har jag haft med detta sällskap. Denise, Benny och lilla Moa 8 dagar. Så otroligt söt och snäll liten skatt. Nu längtar jag ännu mer till vår bebis. Benny bakade scones och Denise hade bakat min favorit, mockarutor. Mums! Nu har jag precis hämtat min lilla korv från tunnelbanan. Myskväll väntar. Dock med mitt jäkla illamående i bakgrunden. SÅÅÅÅ JÄ-LA less på det. Morr.


 

Vill ha vår vagn...


Dagens mamma och badhjälp



Så en tur till Barnens hus i förhoppning att vagnen skulle ha kommit. Men såklart så hade just inte vår kommit i den senaste leveransen. Men det är ju verkligen ingen "ko på isen" då det är 1,5 månad kvar tills bebis kommer. Både jag och Johan älskar att bada. Vi vill att våran lilla bebbe ska få bada så tidigt som möjligt. Denna lilla badhjälp inhandlade jag idag. Den kan man sätta i badkaret så behöver man ingen balja. Tycker den var toppen. Rätt söt också. Ikväll blir det filmrace. "Friends with kids" och "Beck shungamålningen" sen god mat och mys. Det behöver vi. I helgen kommer inte J ha tid för sånt.
 

En höstpromenad med vagnen i denna vore inte fel


Dagens mamma

 
MVC besök imorse. Här kommer resultaten:
 
Vecka 33
 
  • Bltr 120/60
  • Sf - mått (magen) 32 cm
  • Bebis puls 150 slag/minut
  • Socker 4,8
  • Hb 111 (bättre än 104 som jag hade sist! (
 

Bebis ligger på hö sida med ben och armar mot vä. Huvudet ner och är rörligt alltså ej fixerat. Känns fint!
 
Jag har dock sedan 2 veckor börjat må ganska illa igen och sammandragningarna de håller ständigt på och gör ont. Så inte är det en dans på rosor. Just nu vill jag bara att tiden ska gå. Föder mer än gärna i v 38, vilket är 5 v tills dess nu. Men vi får väl se när lilla gosegrisen vill komma ut... ;-)
 
 
 

Föräldragrupp dag 1



 
Helt ok föräldragrupp idag. Jag hade faktiskt högre förväntningar men det jag är mest glad över är att det var givande för Johan. Förlossning, papparollen, drömmar, smärta, smärtlindring, kroppens funktion och en förlossningsfilm fick vi även se. Klart godkänt iallafall. Jag känner mig mer peppad för förlossningen nu. Vill gärna vara där snart men det lär ju ta sin tid. Imorgon ska jag till barnmorskan igen på besök. Hoppas järnvärdet har ökat lite. Imorgon efter barnmorskan ska jag träffa Lisa som även hon är gravid och till kvällen blir det vattengympa.
 

Dagens mamma


Räknar ner


Vecka 33


Albin <3

 
<3 KÄLRLEK <3
 

Höstjacka och skötväska

 
 
 
Efter ett nytt besök hos specialist MVC på Huddinge ville jag göra mig lite glad. Så jag tog bilen till stan och köpte lite saker. En superdunderskön dunjacka till hösten/vintern. Just nu får magen plats men min tanke är att ha den öppen först sen ska magen bort och då kan jag ha den under november december. Jag hittade även en väska på åhlens som ska få agera skötväska. Den hade bra fack och var lagom stor och lätt. Skötväskor är svindyra annars men jag tycker denna funkar lika bra. Får komplettera med ett skötunderlägg bara.
 
Angående spec mvc så var allt bra. Väldigt skönt. Bebis verkar må toppen trots mammas onda sammandragningar. Har ni blivit ordinerad VILA, smärtstillande iform av Alvedon och citodon vid behov. Sedan en kur med antibiotika då det var lite osäkert ang en eventuell uvi. För att vara på den säkra sidan. Jag har äve haft pappa här på lunch idag. Väldigt mysigt. Han längtar så galet mycket efter sitt lilla barnbarn och det gör mig så lycklig. Imorgon åker jag och mamma till Västerås och Helene, Ingalill, Jimmy och ALBIN! Ska bli underbart. Men jag ska inte anstränga mig alls bara softa.

Vattengympa och nyfödd bebis

 
Igår kväll var det första passet vattengympa för mig. Det var otroligt skönt och trevligt. Imorse föddes Denise lilla flicka. Så härligt att hon äntligen kom ut. Ska bli mysigt att få träffa lillan sen. Nu ska vi ta en promenad runt huset sen kolla på BATMAN
 

Vilardag


Dinner at charlies


Liten och stor


My baby with baby


Landethäng

 
Välbehövligt landethäng med slappning, god mat, sol, regn och lite bad. Skönt. Besöket hos MVC gick bra. Magen växer precis som den ska mitten på kurvan är den. Sockret, blodtrycket och hjärtljuden fint. Bebisen ligger med huvudet nedåt men är ej fixerad. Enda som var negativt var järnvärdet. Endast 104 i HB. Normalt ligger jag runt 135 i hb, så detta har sjunkit rejält nu under graviditeten. Det fick bli att inhandla en massa leverpastej, spenat, brocolli, kött, apelsinjuice och jordgubbar. Så här ska det smaskas järn! Ska komplettera med järntabletter också. Men vill försöka få det genom kosten så man slipper magbroblem. Nu ska vi se en film och mysa ner oss i soffan.
 

Mot MVC

 
Börjar mitt nya gravidlediga liv med ett besök hos MVC. Idag är första besöket med min nya barnmorska. Min gamla bm gick i pension. Ska bli spännande med lite nytt. Hoppas på att magen växer normalt, för den känns enorm nu. Hoppas även få till ett extra ultraljud inom några veckor. Håller tummarna! Ps. Jag VET, jag och mina Iphonelurar! Inte så sexigt men de sitter ständigt i när jag är ute på språng ;-)
 

v 27 vs 31

 
Här kan ni se fotbollens utveckling från vecka 27-31. Det växer förfullt. Imorgon ska jag till barnmorskan 6 veckor sedan sist. Då får vi se om den växer som den ska!
 

Hej då stora grå

 
Tack och hej för mig. Nu är det gravidledighet 2 månader som gäller. Kan bara säga att det känns FANTASTISKT. Resan på det "nya" livet börjar snart så nu är det dags för att ladda batterierna. Jag ska bara ta hand om mig. Träffa mina fina vänner, gravidgruppen, vattengympa, äta goda middagar, strosa runt i affärer mm. Jag ska försöka göra som J säger, minst EN aktivitet om dagen. Om så bara gå runt huset eller till affären eller sticka lite. Självklart kommer jag tillåta mig massor med vila och visst, vissa dagar kan bli mycket slappa men ändå försöka för jag vet att jag mår så mycket bättre av det. Jag börjar på landet, imorgon åker vi ut. På lördag kommer familjen Kockum med Fransen i spetsen <3

Mot nya tider


one more day

 
En dag kvar på jobbet och den är imorgon. Vad säger ni om det? Underbart för min trötta, tunga kropp. Till helgen åker vi till landet. Oscar, Helli och Fransen kommer antagligen ut och myser med oss. Idag kom de svenska lammskinnen jag har beställt. Ett är till Denise, ett till mig och ett till, fast mottagaren är hemlig ;-)
 

Lunch i solen

 

Äntligen hemma

 

Nu är mannen hemma. Här kommer en bild på fyra handgjorda gotlandstvålar jag fick av honom. Så gulligt. Nu ska vi äta lunch och mysa.

På väg hem

 
Idag kommer min älskling hem. Två veckors arbete på Gotland är avslutat. Det känns så skönt att han kommer hem. Samtidigt har det ändå gått ganska fort. Jag har verkligen sett till att ha saker att göra hela tiden så jag inte skulle känna mig ensam eller rastlös. Härligt är det iallafall. MEN det mitt pedantiska psyke inte gillar är att vi nu ska vara två som delar på utrymmet. Disk, matrester, tvätt, kläder och sopor ska nu adderas med 100%. Haha ja, jag är knäpp jag vet. Men när man är ensam så kommer man hem till en lägenhet som man lämnat den. Ordning och reda. Nu tänker ni, hur ska detta gå med en liten bebis i hemmet? Det undrar jag med ;-) Nu ska jag ta en dusch och göra mig lite fräsch för dagen. Kanske en cykeltur om jag orkar, så jag inte bara sitter och räknar minutrarna till mitt stöktroll kommer hem.

om 10 veckor

Idag är det 10 veckor kvar tills vår bebis är beräknad. Just nu känns det som en evighet. Jag är som jag alltid varit en mycket ivrig person som vill att saker som jag bestämt ska ske NU. Inte SEN. Jag sätts verkligen på prov nu. Trots detta är jag tacksam över att tiden ändå tillåter spontana människor som jag få landa lite i saker och ting. Förbereda mig mentalt, fysiskt och psykiskt. Självklart livsviktigt. Det är ju en livsviktig uppgift man har framför sig. Så stor att man inte ens kan ta in den. Jag kan lika ofta som jag längtar och ser fram emot det här lilla pyret ångra mig och få panik. Har man ångerrätt? Nej, icke. Detta är "for life". Jag kan varken backa ur eller lämna tillbaka. Ett ansvar som vi har som föräldrar. Ett l i v s l å n g t  a n s v a r... Förhoppningsvis något som kommer berika en som människa. Berika både på gott och på ont. Mestadels på gott hoppas jag. 10 veckors väntan. Varje dag den första dagen på resten av mitt liv. Som mormor alltid sa. <3 Hoppas hon kikar ner från himlen ibland. För jag tänker på henne, trots att jag verkligen varit dålig på att gå till graven. Livet kommer och livet går.

Tjejmiddag

 
Underbar dag och kväll igår. Började dagen med Denise. Vi hade en riktig shoppingdag. Då vi båda är höggravida var det mest saker till bebisarna och oss som blivande mammor som gällde. Sedan åt vi lunch på min favorit Italienska restaurang. På kvällen fixade vi tjejmiddag som. Jag blev lite firad för min 30 års-dag. Intressanta samtal och mycket skratt. Toppen dag och kväll.

Min älskade Helenes lilla Albin <3


Pizza och shopping med Denise


Björnungen

 
Frans fick provligga i både spjälsängen och i mjukliften. Sedan ville jag se den lilla björndressen på. Det gick faktiskt, Med lite tossor till så kommer vår bebis kunna ha dressen ända till 3 månaders ålder. Så bra. November/December/Januari. Perfa! Trots strl 50/56. Storlekarna är väldigt olika från plagg till plagg. Nu längtar jag till vår vagn. Får se den är nog på plats om bara några dagar.
 

Frans

 
 
Mysig dag med lilla Frans och mamma Helli. Jag bakade smulpaj som vi avnjöt med vaniljsås. Frans var så nöjd och glad. Skrattade massor. Så gosigt. Sedan kom pappa Oscar och hämtade lilla familjen. Saknar min älskling ännu mer nu...

Helli och Fransen

 
Idag kommer Helli och Fransen hit på fika. Jag ska försöka baka ngt gott till oss som vi kan smaska på. Lillkillen kommer bli kusin till vårat lilla pyre! 6 månader kommer det vara emellan dem. Jättekul. Ser fram emot dagen. Nu har jag precis ätit lite frukost. Kanske tar jag en okynnes tupplur nu. Men sen en sväng till affären. Måste ha ägg.
 

Kusinmys


Dagens mamma


Parkdag

 
Här kommer lite bilder från min, Kristinas och Ebbes parkdag. Vi har en finfin park endast 5 min promenad bort. Den fick Ebbe testa. Det klättrades, gungades och grävdes. Jag hade stekt pannkakor på morgonen och Kristina hade med sig färska blåbär blandannat. En riktigt mysig dag som även bestod av vila. På sista bilden är Ebbe nyvaken efter vilan. Vet inte om det finns något mysigare än ett nyvaket, gosigt barn i famnen. Efter dagen var jag helt slut. Det tar på krafterna med picknik i parken ;-) I alla fall nu...
 

Ösregn


Bär

 
Hallon, blåbär och jordgubbar. Underbara mumsiga bär. Detta blev dagens efterrätt. Nu tänker jag lägga mig och läsa bok.
 

Stickat

 
 
Sötare än såhär blir det nog inte. Mamma, farmor...<3 Lite hantverk i höst?
 

Bebisapotek

 
 
Saker som behövs till en nyfödd bebis kan verkligen skapa långa listor. Ofta är hälften onödigt då man kanske inte alls som andra hamnar i den situationen själv. Jag har försökt att själv tänka ut vad som är viktigt under den första tiden. Ett litet apotek till bebis OCH mamma är iaf enligt mig ett måste. Saker som vi säkert inte har så stor lust att springa ut och handla diekt efter förlossningen. Mycket skönt att redan ha hemma.

Amningskupor vi ev läckage
Nappflaska ifall amningen inte kommer igång
Bröstvårtsskydd
Inotyolkräm för röd stjärt
Koksaltkösning för täppta bebisnäsor
Rumptermometer
Bindor vid ev läckage under den första tiden
 
Detta har jag klickat hem på apotekets webshop.
 
Sedan tillkommer även dagliga förbrukningsvaror som blöjor och vårservetter/tvättlappar förstås ;-)

Home sweet home

 
Efter lite strosande i Farsta centrum såg jag denna. Jag kunde inte hålla mig från att köpa den. Egentligen gillar jag inte öron på bebisplagg men färgen och materialet gjorde att jag inte kunde låta bli. Overallen blir perfekt att gosa in bebben i de första kalla två månaderna, november och december. Sen bjuder jag på två interiörbilder från lägenheten. Jag älskar verkligen vår bostad. Det är underbart att succesivt inreda mer och mer. Känna efter, fundera och låta saker få ta tid innan de är på plats.
 

Lite luft skadar inte


Lammskinn

 
 
Nu är det lammskinnsjakt. Johan är på Gotland nu så kanske han hittar något fint där. Mina önskemål är:
 
Vitt/Naturvitt
Supermjuk ull
Bredd 50-60 cm Längd 80-90 cm
Medelkort hår eller kort hår
Äkta skinn
 
Jag vill kunna ha skinnet i vagnen både ligg och sittdelen. Kanske får bli två skinn. Ett större som man kan ha på golvet där bebis kan ligga och mysa. Men det känns inte som det behöver vara lika bra kvalitet som det i vagnen. Lammskinn ska ju vara svalkande på sommaren och värmade på vintern. Då krävs det god kvalitet till detta!
 
Ut på jakt är tanken. Johan på G-land, jag på nätet och jag med Denise i Stockholm. Hoppas bara jag orkar släpa mig runt. Mår ju somsagt inte alls bra nu. Illamåendet är tillbaka och ett lock i halsen av luft gör att jag har svårt att andas normalt. Inte alls bekvämt. Men nu återstår endast 6 pass kvar på jobbet. Puhh!

Sängen hela dagen

 
 
 
Idag har jag legat i sängen nästan hela dagen. Jag har läst tidningar, suttit vid datorn mm. Men framförallt har jag sovit... Behövde nog det. Nu saknar jag min älskling massor. Kan du inte komma hem NU?

Veckans inköp

 
I veckan har jag helt enkelt varit tvungen att shoppa lite mer gravidkläder. Jag står inte ut med att vaje morgon rota i varenda hörn efter något som både är tillräckligt snyggt OCH bekvämt. Två par klänningar, två linnen, en kjol, ett par tajts och sedan även två tunna koftor att svepa om mina fläskiga armar ;-)
 
Sist men inte minst så har jag inhandlat en klocka som jag suktat efter länge. Jag önskade mig den i födelsedagspresent, Men då jag fick pengar från morfar blandannat så köpte jag denna underbart vackra skapelse för dessa pengar. Jag är mer än nöjd. Nu får det dröja lite med shoppingbestyren för pengarna växer inte på träd och till hösten och mammaledigheten kommer vi leva mycket mer knapert. Jag kommer dock skämma bort mig själv nu de sista 2 månaderna innan bebisen kommer. Som jag tidigare nämnt med massage och vattengympa blandannat (sista bebisshoppingen också såklart). Jag vill verkligen få unna mig saker nu för att orka sista biten.
 

Härlig dag

 
Idag har jag trotsat illamående och tröttheten för att ge mig ut och träffa gravidtjejerna från Gravidcenter. Vi har ätit lunch och fikat på Cafe 60. Mitt favorithak om ni inte visste det. En riktigt givande dag med massor av gravid/bebis/krämpor snack. Skönt att få prata av sig med likasinnade. Vi ska alla ha barn i september/ oktober så magarna stod i vädret. Tack fina tjejer för idag. Nu är jag så slut i hela kroppen och jag precis lagt mig i den renbäddade sängen med lite tidningar. Kommer somna som en stock...
 

Michael Kors present


In till stan och mammamys


Dagens mama jobb vs fritid


Sliten och slut. God natt.


V. 29

 
Magen växer så det knakar nu. Den följer sin kurva exakt. Men just nu känns den gigantisk. Större kommer den bli. Galet. Hur ska det gå??

Grahamsbullar

 
Idag efter jobbet har jag nu satt igång med brödbak. Grahamsbullar får det bli. Degen står på jäsning så snart ska det rullas till trinda små bullar. Jag är galen i nybakat bröd. Det och nybakad sockerkaka står nog högst på min lista. Kolhydratsjunkie är jag minsann. Det gillar inte alltid min mage eller min vikt för den delen. Men med måtta så. Som ni kanske noterat i tidigare inlägg så är det ÅRSDAG för bloggen. Lite häftigt ändå. Då, för ett år sedan jobbade jag för fullt med medicinsk hudvård. Ett väldigt roligt hantverk men som lätt kan bli för ytligt i längden. Men intresset finns där fortfarande. Får se vad det blir för jobb efter mammaledigheten sen. Mottagningsarbete, dagtid ca 70% i veckan är målet. Sen får vi se. Jag är intresserad av att jobba på ungdomsmottagning också. Men då krävs vidareutbildning. Nu ringer klockan. Degen har jäst färdigt!

Bloggen 1 år


Dagens mamma


RSS 2.0