Tv med pappsen


 
Här är vi fortfarande krassliga (iaf jag). Jag har sovit mest hela dagen så Leo har umgåtts med pappsen. Det blev det iallafall en kort promenad till affären hela familjen. Nu ska vi laga mat. Lilleman är grinig och glad omvartannat.
 

Plötsligt händer det


Lilleman somnar av sig själv i soffan. Har aldrig hänt. Men han är lite krasslig. En liten temphöjning idag, hostar och nyser. Precis som både sin mamma och pappa. Det blir sjukstuga och slappning i helgen. Hoppas solen kommer lysa lite så vi kan lapa lite energi. Inte några långa promenader men en liten tur runt kvarteret är nog bara nyttigt. Skönt att J är ledig. 


Sophie by Sophie

 
Detta vackra armband fick jag av min svägerska i julklapp, trots att vi inte skulle ge några julklappar. Tack Helli <3

Med morbror Johan


Vi hade verkligen en underbar jul på landet. Det var bara mamma, vi och bror . Vi gick omkring i myskläder hela dagarna. Tog promenader i vinterlandskapet, åt god mat en massa julgodis och pratade livet om kvällarna. Skratt och gråt omvartannat. En jul att minnas, Leos första jul dessutom. Leo fick massor av fina julklappar av släkt och vänner. Kläder, leksaker, rytmikinstrument och gosedjur. Som detta på bilden. En Leopard från morbror. Dubbelt så stor som han själv. Härligt! På juldagen var vi hos pappa på hans gård. Det blev julgröt och sen åka häst och släde. Verkligen mysigt. Sen fick Leo världens finaste julklapp av sin Morfar och Ellie. Ett sparande inför framtiden. 


Mors charmtroll


Förkyld bebis och mamma


Leo Inge Erik Staaf Kockum


Mormor och morfar


Dec. 25, 2012


God jul


Vinterpromenad


På landet och boar in oss


Leo

 

Äntligen har vår älskade skatt fått ett namn. Leo Kockum. I mellannamn Staaf och andranamn Inge och Erik. Kanske Ossian. Det känns iallafall otroligt skönt att hans förnamn nu är bestämt. Leo, Lejon på Latin, mitt stjärntecken <3 Kärlek.
 

Julkort!

 

På g


Jul i vårt hus

 

Igår var vi ute i snöstormen och köpte oss en julgran. En riktigt praktfll kungsgran från Danmark. Glad tredje advent!


Blåbäret

 

Morfars Louise älskar att sticka och har stickat detta underbara set till lillis. Så otroligt fint. Var tvungen att testa så fort vi kom hem därav snygga skötbordet och så endast blöja nertill. Men TACK Louise!


Mammaträff hos Denise


I gammelfarmors kofta


Pappamys


Lite här och där

 

Mammagrupper

 
 
I torsdags var jag och min mammagrupp på barnvagnsbio och såg "Bedragaren". Helt okej faktiskt. Jag trodde det skulle vara mer skrik än det var. Men jag vet inte om det blir så många fler besök nu när lillen inte sover så regelbundet. En av de mysigaste aktiviteterna nu är att träffa de andra mammorna och bebisarna och bara hänga, fika och snacka. Det är verkligen givande för mig. Jag känner igen mig, lär mig massor och kan få snacka bajs, kräks och kiss hur mycket jag vill. Att få känna att det inte bara är jag eller bara min bebis som reagerar på ett visst sätt.
 
Jag kan också erkänna att det egentligen är tre mammagrupper jag "träffar". En är bara på nätet. En facebookgrupp för mammor som fått barn i oktober 2012. Vi är ca 300 medlemmar från hela sverige. Där kan man slänga iväg en fråga och få svar efter fem minuter dygnet runt. Mycket pepp och kloka ord. Sedan har jag och en mamma startat en grupp för medlemmar i Stockhomn. Vi ses inne i stan då och då och fikar på något cafe. Utifrån denna grupp har det blivit en liten grupp på 5 mammor som bor söderort med omnejd. Vi försöker ses en gång i veckan  hemma hos varandra och äter lunch. Vi vill hålla oss få så det funkar att vara hemma hos varandra. Det är skönt och mycket givande med alla grupper. Det värsta är dock att man vill träffas ofta men att man inte orkar.
 

Sorry

 
SORRY att jag varit så off dn senase veckan. Veckan har varit fullspäckad med sociala aktiviteter, snökaos, ännu mera snö och så 2 dygn av gnällig och galet skrikig bebis. Jag har nu fått höra att runt två månader så går bebisarna igenom en utvecklingsfas vilket gör dem extra känsliga. Mer beroende av närhet, uppmärksamhet och mat. Så vi har kämpat med stora krokodiltårar och ilande skrik. Vi har gått från att ha lite mer rutiner till att bra ge lillen det han vill så OFTA han vill. Alltså främst mat. Har det gått endast 2 timmar sedan senaste målet så har vi innan försökt att dra ut på det lite så att han inte ska äta hela tiden. Men nu har han fått massor. Detta har resulterat i att han blivit mer nöjd vilket är det viktigaste.

Sara 50


RSS 2.0