Glasspaus

 
En välbehövlig energikick efter jobbet. Trötter. 8 pass kvar...
 

Dagens

 
Idag blev det en promenad till Farsta C. Min garderob blir bara tajtare och tajtare och jag klarar inte av ett enda plagg som sitter åt. Fick bli två av denna klänningsmodell. En i svart och en i rosa. 149 kr på mammaavdelingen HM. Det gillas. Nu kan jag andas igen! Jeans går inte att ens tänka på här är det lösa klänningar eller vida tunna byxor. Imorgon är det dags för jobb. Känns okej. Men mina fötter och händer värker av svullnad. 3 veckor kvar, 9 arbetspass. Gudomligt.
 

Skånesommar

 
 
Då min svärfar Lennart fyllde 60 år och det var dags för dop av Frans begav vi oss i fredags ner till Båstad. 2 härliga sommardagar med bad, sol, golf, god mat och dop har vi haft det. Första doppet för mig dessutom. Stora magen fick sig en simtur i det 24 gradiga havet. Nu är vi hemma igen. Skönt på ett sätt då jag är väldigt sliten. 

Morninghaze


Bildbomb 30-års kalaset

 

Det börjar bli trångt


Första kläderna

 
Idag har jag inhandlat vår bebis första kläder. Dessa kommer den lille få bära efter förlossningen. Självklart skulle sockorna provas på Johans gigantiska tår. Mycket fint ;-) Jag inhandlade även två amingsbehåar. Verkligen inte snygga och inte heller de skönaste men absolut funktionella. 12 veckor kvar nu...
 

30 rosor från min älskade


30 år


Presenterna

 
'
 
 
Detta är ett axplock av de födelsedagspresenter jag fått. Varenda en var något jag verkligen ville ha. Har nog aldrig fått så mycket som jag verkligen önskat mig. Allt ifrån farmors egenstickade sockor till pengar och spabesök.

Voksi åkpåse

 
Denna åkpåse har vi blivit rekomendrade. En åkpåse som barnet kan använda från nyfödd till 3 års ålder. Den ska vara fantastiskt på att hålla en perfekt temperatur. Kalla vintrar behöver lilla barnet inga ytterkläder när den ligger i påsen. Men priset är högt, 1500 är den billigaste jag hittat. Får se om vi investerar eller inte. Kanske någon som vill ge den i present till oss? ;-)
 

Promenad


Mamma och pappa


Mys


Födelsedagskalas


Frukost


Magen v. 27


Den där F-kassan...

 

Finaste grannarna

i
 
Ikväll har vi haft våra "gamla" grannar på besök hos oss. Lägenheten visades upp och en massa snack och skratt utdelades. Superkväll. Nu är det dags för kudden. Upp 5:30 som vanligt imorgon.
 

sommarminne

 

Högsommar

 

V.I.L.A

 
Nu tar jag helg. På ordinationen till mig själv står det: God mat, baka bullar, kolla film, lång sovmorgon, goda frukostar och framför allt SOVA/VILA/SLAPPA. Jag behöver det. Inget annat. Tyvärr började helgen med en P-Bot på jobbet. Förjävligt då jag hade en giltig biljett. Q-Park "Må ni brinna i helvetet".
 

Ängeln i rummet

 
En liten ängel kom och grävde upp mig en bit ur hålet. Men hålet är väldigt djupt så det krävs nog en hel del uppgrävningar innan jag är mig själv igen. Tröttare än såhär kan jag nog inte bli. Idag fick jag veta att min gravidpenning blivit godkänd. Jag står egentligen inte ut en dag till men om senast 4 veckor så lämnar jag jobbet. Lycka!

Mirakelunge

 
Idag föds ett av de viktigaste barnet i mitt liv. Min älskade Helénes barn ska om 3 timmar se dagens ljus. Jag är så lycklig, spänd och förväntansfull. "Det känns som julafton fast många gånger större" sa min älskade vän till mig i telefonen igår. Morgonen kommer gå runt mobiltelefonens saliga tjut. Jag väntar... Kärlek i sin renaste form.
 

Helt slut

 
Jag vill bara skriva en rad om hur sliten jag är. Mentalt, psykiskt och framförallt fysiskt. Jobbet är fruktansvärt tungt nu och värmen/ kvalmigheten i luften är förgörande för en gravid kvinna. Inte roligt. Jag måste börja ta hand om mig själv nu. Tänka på vad som är bäst för mig och min lilla parvel i magen.

Magens utveckling

 
Bild 1. Vecka 6 Bild 2. Vecka 25
 
Jag är inte den som är stolt över min mage. Inte alls faktiskt. Men det är ändå fascinerande att se hur den faktisk har utvecklats. Resten av kroppens utveckling är mindre rolig. Större rumpa, större bröst, svullna händer och fötter. Nästa sommar ska jag vara mig "själv" igen. Det är iaf mitt mål. Då har jag vintern och våren på mig att 1. Gå promenader. 2. Återgå till min fina viktklubb där jag äter allt men inte jämt och mycket. Det är perfekt.
 
Men nu växer jag. Psykiskt och fysiskt tungt är det. Det är sanningen. Speciellt för mig som haft ätstörningar i livet. Som alltid fått hålla igen för att inte gå upp i vikt. Men i slutändan så är det hälsan och bebisen som är viktigst. Det får bli mitt mantra.
 

God morgon

 
Idag känner jag mig faktiskt lite deppig. Det är mycket som känns tungt. Jobbet blir tyngre för var dag. Det är svårt att böja sig ner, lyfta saker och vara smidig i sjukhuskorridorerna. Sen känns 3,5 månader (som det är kvar) som en evighet idag. Min älskade Helené ska föda närsom. Skulle vilja vara där med henne. Antingen få hålla hennes hand under förlossningen eller ligga på en sal bredvid med samma mål. Nä, dagen är tung, tidig och grå. Dags att hoppa på bussen.
 

Fördelen med mottagning

 

What to expect

 
Bion i söndags. Ganska fånig men också söt. Väldigt passande nu ;-)
 

Vecka 25

 

vattengymnastik

 
Nu har jag bokat höstens gravidträning. Det blir vattengymnastik i Älvsjö. Tar 10 min med bilen från oss så det blir toppen. 8 härliga pass har jag framför mig. Sista passet är 17 dagar innan min beräknade förlossning. Super! Jag skulle vilja börja redan nu men det finns inga pass nu under sommaren verkar det som. OM jag nu får beviljad gravidpenning och kan gå från jobbet den 20/8 så är planen att ägna mig åt en del saker så att jag inte blir tokig på att bara gå omkring och vänta. Jag kommer att göra precis det jag orkar, blir det avkall på något så blir det. Fokus på lugn och ro.
 
Detta är planen:
 • Träffa mina fina vänner
 • Gulla med bebisar som finns runtomkring mig
 • Gå på vattengympa 1 ggr/veckan
 • Läsa böcker, skönlitteratur och de 2 förlossningsböckerna jag har
 • Bläddra i tidningar
 • Vila/SOVA/softa
 • Äta mycket frukt
 • Ta promenader
 • Köpa avslappnings CD och lyssna på
 • Gå på massage och fotvård någon gång
 • Unna mig manikyr
 • Införskaffa det som behövs till mig och bebisen innan förlossning
 • Bona med det sista
 • Fokusera på det som komma skall...

Tur att man får åka hem

 
Det har varit två hektiska dagar nu. Både på avdelningen och mottagningen. Men det har trots allt gått bra. Men helt slut blir jag. Lille parveln i magen gör sig påminnd. Skuttar omkring och buffas. Mysigt och skönt att veta att det finns liv därinne. Hoppas bara inte lilleman blir stressad av mammas stress. Jag håller tummarna för att jag får igenom min gravidpenning from 20/8. Annars vet jag inte hur jag kommer klara det. Magen blir inte mindre heller...

Söndagslunk

 
Idag vaknade jag vid 7. Sedan somnade jag om och sov till 11:30. Ujj ujj ujj. Dagens söndagslunk börjar bra. Blir soffhäng, läsa tidningar och bara må bra idag. Tror det blir en bio ikväll. Det ska man väl orka med ;-) Antingen Hunger games eller Prometheus. Båda spännande. Blir nog lite käk på Heron City innan. Riktigt svensson. Imorgon börjar jobbveckan igen så då är det ingen rast eller ro. Men jag börjar trivas mer och mer på nya avdelningen. En hel del sköna människor som dyker upp. Bara det inte blir för stressigt så går det riktigt fint. Igår var vi på fika hos Sandra. Vilken fint hus de har skaffat. Helt underbart, precis vid en sjö. Nu kan lillnosen sola sig riktigt svart denna sommar. Härliga tider. Kristallkronan hänger nu fint där den ska. Vi har flyttat ut bordet en del så det blir luftigt men ändå rymd för annat. Men i allt fixande så var det en del på kronan som gick av. Inte bra. Så J fick pausa sitt hantverk och nöja sig med att den nu iallafall hänger rätt. Vi måste ta kåpan till en svetsare för att svetsa ihop den lilla viktiga delen. Sedan blir det till att dra sladden över tacket och till sist täcka den med en list. Får ju bli lite så när den som byggde huset inte hade tänkt till alls gällande lamputtag i taket. För inte sätter man ett bord längst in i hörnet på ett rum som är 50 kvm. Helt knäppt. Så en hel del pyssel för att få det snyggt och stabilt. Men snart så. Sen är det bara lite småfix kvar och förstås TAVLOR. Inte alls lätt. Man vill inte hänga upp vad som helst i en helt nyrenoverad lägenhet. Det krävs tanke. Så, vi tänker vidare på det tills vi hittar något som klickar.

sommarmiddag hos oss

 
Här kommer ett bildrace från när Jenny, Danne och Matheo var på middag hos oss. Det var första gången de fick se lägenheten och vi hade inte träffat Matheo på 1 år. EN sådan charmig liten kille får man leta efter. Vi dansade, skrattade, åt glass och godis och pussades för fullt. Matheo spexade hela tiden. Så otroligt kul.
 

RSS 2.0