Pappalycka

 
Jag kan bara tänka mig hur absurt det måste vara för papporna i en graviditet. Nog med att det är abstrakt för oss mammor. Vi mammor känner ju av den lilla saken på ett eller annat sätt hela tiden. Men papporna. De får känna lite puffar då och då med det är kanske det enda. Sen vet jag att allt som oftast kommer kärleken som ett vattenfall när man får se den på RIKTIGT och känna på den lilla saken. De små händerna, magen och benen. Vilken lycka! Jag ser så mycket fram till att Johan ska få uppleva denna lycka. Precis som våra pappor gjorde när vi såg dagens ljus.
 

Volá

 
 
 
Nu är den här! Vår nya husmedlem ;-) Det blev en Kronovall. Den är inte rätt uppsatt än men vi har hängt upp den för att kunna känna efter. Det finns två till storlekar som är snäppet större. Men de i butiken ansåg att denna storlek skulle passa bäst till vårt matbord som är 150 cm i dm. Så nu njuter vi av att solen lyser igenom prismorna och det glittrar i hela rummet. Så vackert.

Sötnöt

 
Om jag får önska så skulle vår son se ut precis som J när han var liten. Även hans personlighet kan han få tycker jag. En sån liten sötnöt. Man vill bara pussa ihjäl den lilla gossen. Ikväll kommer Jenny och Danne med sin lilla Matheo på middag. Ska bli mycket roligt att träffa dem alla igen. Alldeles för länge sedan sist.
 

Gördel

Idag har jag tagit en tur och shoppat lite gravidsaker. Blandannat en maggördel som ska vara ett lätt stöd för ryggen och fogarna nu när magen växer. Den känns riktigt skön och stabil. Jag måste verkligen ha lite bättre stöd nu när jag jobbar föt fullt. Jag har även stödstrumpor och nu ska jag testa mina gymnastikskor istället för sjukhustofflorna som jag får så ont av. I lördags då jag jobbade ett extrapass fick jag hemskt ont i ländryggen och fötterna. Min kropp var helt slut eftet arbetspasset. Nu ska jag orka 7 veckor till med en växande mage. Gäller att ta hand om sig. Ikväll blir det pannkakor och våfflor till middag. J vill ha både och! Sötgrisen. Sen ska vi kolla på någon spännande film och bara mysa. Imorgon är det jobb kl 7 igen.

Midsommar

 

4 månader kvar

 
Idag är det precis 4 månader kvar till beräknad förlossning. Det känns både långt och kort dit. Långt att hela sommaren ska passera och en massa jobb ska göras. Men det känns kort då jag tänker på att jag ska bli mamma för hela livet. Vad har jag gett mig in på? Ibland känns det så självklart, magiskt och underbart. Men ibland drabbas jag av lite lätt panik över hur det ska vara. Kommer jag älska den här ungen så mycket som jag vill? Kommer jag att klara av förlossningen? Kommer jag att ha en massa besvär och smärta i efterhand? Kommer jag att bli tokig av att inte få sova? Kommer bebisen bli söt? Kommer den bli snäll? Kommer den sova på nätterna? Kommer den vara frisk? Kommer bebisen bli lik mig? Kommer relationen till min sambo att bli dålig eller rent av ännu bättre?
 
Ja det är många frågor som snurrar. Jag är en tänkare och vrider och vänder på allt. Ibland ser jag det som en fördel men ofta som ett onödigt ont. Jag har lätt för att "måla fan på väggen" och att inte släppa på kontrollen. Jag hoppas jag mognar i det mer och mer. Spännade och kusligt känns det. Samtidigt helt overkligt. Poletten har nog inte riktigt trillat ner än. Jag ser på de söta små ärvda kläderna, på den bäddade spjälsängen men förstår ändå inte. Inte än, men det kommer. Senast om 4 månader...

Sushi idag

 

Listan kan göras lång

Till bebisen
  • Barnvagn
  • Spjälsäng
  • Skötbord
  • Babysitter
  • Bärsele/bärsjal
  • Hoppgunga
  • Mjuklift/babynest
  • Babygym
  • Mjuka filtar
  • Speldosa
  • Barnmusik
  • Napp
  • Nappflaska
  • Hygienartiklar
  • Babyvakt
  • Frisk luft
  • Lek
  • Kärlek i massor
 Till mamma
  • Bh inlägg
  • Trosskydd/Bindor
  • Bröstvårtsnapp
  • Amnings BH
  • Amningslinnen
  • Sköna mjukiskläder
  • Färska snittblommor ;-)
  • Lyxiga tvålar och krämer
  • Frisk luft
  • Promenader
  • Tjatter med andra mammor
  • Schysst mat
  • Massa frukt
  • Mys/gos
  • Fotvård och massage
  • Kärlek i massor

Bra att ha

 
Detta är saker som verkligen är bra att ha till en bebis enligt mig. Babysitter samt en bärsele. Skönt för bebisen att kunna vara med och blicka ut över sin omgivning och även få vara nära. Dessa kommer från Babybjörn. Såklart jag skulle välja detta snygga tyget. Matchar vår soffa!

Önskelista 30 år

Så var det det här med att jag fyller 30 den 23/7. Klart att jag önskar mig saker. Men det är ändå svårt. Jag vill hellre ha några få extra fina saker än många små. Det som ligger högst på listan är tråkigt nog pengar. Sedan skulle jag önska mig någon form av massage/spabehandlingar, en klocka från Michel Kors, presentkort på NK eller en kristallkrona. Det är förstås roligt med bebissaker men samtidigt känns det som att det är Min födelsedag. Då vill jag bli lite bortskämd. Ska se om jag kommer på något mer.

Efter en arbetsdag

 
Trevlig dag på mottagningen. Mysig kollega och fina patienter. Skönt. Känner dock av min rygg mer och mer. Stod i dag och packade upp varor men det blev tungt för mig. Aj aj. Foglossning är namnet. Skönt att åka hem sen. Nu ligger jag i soffan men fötterna i högläge. Jag smaskar på fullkornsbröd med honung och äpple. En klassiker i vår familj. "Ulla Westman smörgås" Eller vad säger du däruppe mormor?

Sängen


Jag kom på att jag har glömt visa er sängen som vi köpte på blocket. En äldre modell från IKEA som inte finns längre. Kan höjas i två lägen och en långsida kan tas bort. Hur fin som helst. Sedan har vi köpt täcke, kudde, lakan och filtar. Men det kommer nog dröja innan den här kommer till användning. Men det är roligt att få inreda lite. Det är även en process för mig i min roll som mamma. En långsam invänjning.

Frans <3



Mycket bra dag idag. Bra samtal med min chef, ansökt om gravidpenning, en tur på stan och sist men inte minst indiskt och bebismys med Helli, Oscar och Frans. Gosigaste finaste Frans. Nu är det sängen som gäller då jag ska upp 5:30 imorn. Natti!

Fest= Ombyte


Dagens mamma



VECKA 22

Nya glajjor


Vagnen beställd




Så var det ÄNTLIGEN klart. Liggvagn, sittvagn och babyskydd är nu beställt. Känns mycket bra. Blev sobert, stilrent och snyggt tycker jag. Svart chassi (Johan och alla som har tyckt till fick som de ville) sedan beige liggdel och svart sittdel. Vill ha en praktisk färg på sittvagnen då den kommer användas mest och säkerligen bli nerkladdad med mat och glass. Allt levereras till Barnens hus i augusti sen hämtar vi ut det när vi känner för det. Bra att vänta då garantin börjar gälla såfort den hämtas ut. Samtidigt är man ju sååå sugen på att få klämma och känna på den. Men det kommer ;-) 

Mormors äppelkaka på mitt vis


Spark



Idag fick den blivande pappan äntligen känna sin lilla son för första gången. Ett mycket känslofyllt ögonblick. Mycket härligt. Jag är nu i vecka 22 och jag har känt honom sedan vecka 17. Dock mycket subtilt. Nu börjar det kännas mer. Underbart.

Sommarmorgon


 


Att köra bil ensam



Det är en sådan grym frihets och lyckokänsla att köra bil ensam. Idag körde jag från Farsta ända till sollentuna. Jag känner mig så galet STOLT. Klart att jag virrade bort mig lite precis innan jag var framme men jag grejjade det, dock efter 50 min!! Hemvägen gick på bara 20 min! Yeyyy!

Student 2012



Idag har det varit studentfirande av min lilla sötnoskusin Fanny! Hon var så söt och har fått grymma betyg. Hon kommer gå långt den här tjejen. Massa god mat, trevliga gäster, släkt och presentöppning. Blandannat fick lillstumpan en resa till New york som hon ska göra med några av hennes klasskompisar. Härligt värre! Av mig och Johan fick hon en lila elvisp!

Berry! Black! Grey! Beige!



 

 

 

 

 


Färgval



Alltså, alla dessa VAL! Jag blir tokig! Det är ju underbart men ändå hade vet väl varit enklast om det bara fanns svart att välja på... MEN nu är vi iallafall här. Vi ska beställa vagnen innan den 30/6 för då får vi 50% på bilstolen. Som ni ser på sista bilden så har min älskade J varit där och satt betyg... Det är nämligen så att han dealar hela tiden med mig om att han ska få köpa en elflygel. En sådan som de har på så ska det låta. Då den kostar rejält med pengar anser jag att det inte är något som vi borde prioritera nu. Men han försöker iallafall hela tiden att klämma in detta i alla sammanhang. Som här. Jag blev kär i den lila färgen på barnvagnen. Men ni ser ju vad J har satt för betyg på den. Det skulle innebära att han ska få köpa en flygel... Haha han är så söt min älskling. I slutändan bryr han sig inte så mycket så vi får se hur det går. Jag har kommit ner till 4 färger nu. Lila, beige, svart och grått. Beige går inte att få till sittvagnen dock. Endast med svart chassi och jag vill ju absolut (!!!) ha vitt chassi. Jobbiga, jobbiga jag. Då bebisen kommer till hösten så kanske det ändå inte är så praktiskt med beige, vad vet jag. Svart funkar alltid, men är ju såå tråkigt. Grå ser lite trist ut men funkar ju. Lila är klart min favorit somsagt. Visst kan en kille ha lila?? Blå och röd går fetbort för det är inte jag. En stor världslig fråga har detta blivit. Tänk vad jag kommer att skratta åt detta om några år. Som man höll på. Men nu är här och tycker detta är både roligt och viktigt. Som ni ser fick vi även testa vagnen i bilen ;-) Mycket enkel att fälla ihop och vår bil kan ju ta vilken vagn som helst men roligt att testa iallafall.

Dagens middag


Brio Go








Det är spännande här i djungeln! Efter 3 dagen av barnvagnsletande börjar vi närma oss slutmålet. Idag sa min käre sambo "Känn på alla vagnar, skit i utseendet". Sagt och gjort. Jag vill ha så himla mycket i min vagn. Hög liggdel, bra fjädring, lättkörd i butiker, lättkörd på promenader ja... Svårt som sagt att få ihop. Efter jag testar BRIO Go började saker och ting mer och mer falla på plats. Jag fick testa den utomhus på både gräsplan, grus, trottoarer och kullersten. Fick även testa att fälla ihop den i bilen. SÅ HIMLA LÄTTKÖRD och SMIDIG. Lätt men ändå stabil. Jag måste tänka på att jag största delen kommer att gå runt utan min starka karl bredvid mig. Jag ska ensam fixa bilåkning, promenader, lattefika (hehe) och besök hos andra. Då behöver jag ännu mer tänka på smidigheten. Jag körde vagnen med fasta framhjul på ojömn mark och somsagt funkade den super. Självklart kommer den inte alls att funka i en massa snö eller i skogen. Men då har man ju bärsele anser jag. J däremot tyckte sådär om vagnen. Han vill ha det rejäla och stora. Men somsagt enklare för honom som är så stor själv. Så nu är det bara att bestämma sig!

Pustar ut och laddar om


Vändning i barnvagnsdjungeln



Idag har vi återigen kollat igenom djungeln av barnvagnar. Jag har varit totalt inställd på en vagn med svängbara framhjul MEN när vi tog ut några olika vagnar och testkörde dessa på gångvägar/ gräs etc så blev jag helt omvänd. Jag har alltid tyckt att Emmaljungas stora exklusiva variant (Mondial Duo Combi) varit den vackraste av dem alla men inte trodde jag att den skulle vara så lättkörd. Massor med fjädring som skapar ett härligt gung och vagnen praktiskt taget flyger fram. Visst den är ju inte lika lätt att svänga runt med som dem med svängbara hjul men den var absolut lättkörd även inne i butiken. Detta tror jag beror på fjädringen. Vagnen är annars stor och ombonad. Vi som både bor stort och har en gigantisk suv har inget problem med plats. Dessutom är att tänka på den årstid vår bebis kommer. Höst, slask, snö mm så det kan vara skönt med en vagn som kan ta sig fram. Vi är ju en hel del på landet dessutom och vi bor inte heller mitt i stan så det kommer bli många långa promenader i naturen. De med svängbara framhjul är endast underbara i butiker, det är min erfarenhet so far. Men då klår de alla fasta hjul med hästlängder. Men på ojämt väglag var de mer vingliga och ostabila. Så detta är antagligen slutresultatet av vårat letande. Vi ska nu bara invänta 2013 års färger innan vi bestämmer oss helt. De ska komma ut på hemsidan efter midsommar. Annars är det dessa färger ovan som vi satsar på. Underdelen till vagnen (Chassit) vill vi ha som de två översta. I krom och med vita hjul. Puh nu är jag helt slut. Imorgon ska jag jobba ett extrapass! Får försöka spara in till bebben nu!

Innergården


Här är vår fina innergård i området. Denna söta lilla damm är det många små knoddar som doppas i. Det finns även en liten lekpark och fina grönytor. Här kommer jag och lilla sötnosen hänga mycket nästa sommar.

En annan finis


I look I see


Dagens mamma



Idag har vi svängt runt hela dagen. Fyndat en hel del till lillkillen. Bland annat köpte vi en spjälsäng i superfint skick på blocket för 300 kr med madrass och hela kitet. Så fin. Jag tycker det känns fint att bona lite. Är ganska tidigt ännu, men för mig är det en del av processen att bli mamma. Sedan vet jag inte heller hur jag kommer må de sista månaderna. Vore hemskt om jag skulle behöva inhandla allt när jag mår skit. Då vill man bara vila. Så nu har vi barnvagn, bilstol, bärsele kvar och annat smått och gott. Men skötbord och säng är klart. Vi har även fått ärva en massa bebiskläder.

Barnvagn

 

 

 


Idag har vi kollat på barnvagnar. Vi har i stort sett bestämt oss för Teutonia fun. Lätt, smidig och liten. Dessa färger tänkte vi köra på. Lite Burberrystyle ;-) Stiligt värre. Vi har inköpt lite andra smågrejer som jag ska visa sen! Mysigt värre att bona lite.

Grattis Sverige


lilla hjärtat


Efter jobbet idag har vi varit hos vår barnmorska. Jag är nu 20 veckor gången och inne i 21:a veckan. Jag fick ta lite prover och vi mätte magen och sen fick vi även lyssna på vår lille parvel. Fina, starka hjärtljud galloperade fram genom dopplerapparaten. Barnmorskan Birgitta hittade ljuden direkt. Bara satte munstycket mot magen så ekade det i hela rummet. Det verkade som att parveln vaknade till därinne. Han uttdelade nämligen ett flertal sparkar mot munstycket. Vilket vi förstås skrattade åt. Sparkarna för mig känns som små nervryckningar. Inga stora saker än utan mer pickanden då och då. Det kommer nog börja kännas mycket mer snart. Spännande. Längtar tills det även kan kännas utanpå. Min moderkaka ligger tydligen i framvägg vilket gör att den stötdämpar en hel del av aktiviteten därinne. Härlig dag iallafall. Men jag är mer än någonsin otroligt trött, så lite extra järn ska jag se till att ge kroppen. Nu börjar jag (ja, mest jag) mer och mer fundera på namn och val av vagn. Roliga men lite kluriga funderingar.

Mot barnmorskan


Snygging


Vi letar efter en stor kristallkrona. Minst 55 cm i diameter. Med stora prismor och i silver/krom. Vi ska ha den över vårat stora runda matbord i vårt gigantiska matrum/vardagsrum. Därför får den inte vara för liten för då ser det inte propotionerligt ut. Men det är ju inte billigt. Så vi får spara.

Bebismys


God middag och trevligt sällskap hos O och H. Även med svärföräldrarna och yngsta av Ljunggren bröderna. Lilla sötnosen i famnen är så go att man inte vill lämna honom. Helt underbart. Ska jag få en egen sån sen? Galet.

Letar kristallkrona


Greta klänning



Denna vackra sidenklänning är något jag verkligen skulle vilja ha. Den är från svenska märket Greta. Den är dock långt ifrån billig. Men jag fyller ju 30 en dag så... Finns blandannat på kotyr.se

Gravidfrukost



En massa vitaminer och fibrer. Det är vad min lilla bebbe och mage behöver nu. Gott som snus dessutom. Igår jobbade jag första dagen på ett äldreboende. Vi var två syrror och jag ansvarade för en egen avdelning. Då det var mycket lugnt var det inte alls mycket jobb att göra. MEN ikväll ska jag göra ett pass där jag går som ensam syrra på 5 avdelningar. Känns vidrigt just nu. Övermäktigt. Så det återstår att se hur det kommer gå. Det finns dessutom en döende på en av avdelningarna. Jag vill inte stressa upp mig och bebisen. Hoppas verkligen inte på många sådana pass. Jag har ju aldrig arbetat på avdelning eller äldreboende så har ju inte fått in den rutinen. Klockan 15 är det dags. Så nu tänker jag bara vila, äta och göra mig redo.

Att vara för mycket eller bara vara sig själv...?


Sjuksköterskan


RSS 2.0