Vitaminkick



Idag kom älsklingen hem med två liter svenska jordgubbar, en liter bigarråer och en ask färska hallon. Jag blev oerhört glad. Just nu är jag mest sugen på färsk frukt, fibrer och syrliga smoothies. Det kan behövas när man ser ut som ovan efter en dag på jobbet. Helt slut. Sov 3 timmar när jag kom hem. Sjukt. Men skönt. Nu laddar jag om för morgondagens pass. Upp 6:00 återigen...

Tillbaka i kulvertarna





Nu är jag tillbaka i sjukhusets lokaler igen. I sommar kommer jag att jobba på Huddinge sjukhus. Jobbar dagtid och inga helger från mitten på juni till slutet av augusti. Känns mycket bra. Kommer dock att få hoppa in lite varstans under de närmaste 3 veckorna. Imorgon blir det äldreboende i Trånkan ;-) Tar cykeln på 5 minuter! Yeyy. Jag ser denna sommar som en betald praktik. Jag som aldrig jobbat på avdelning eller på äldreboende ska få testa på det och se hur det fungerar. Blir nog inte där jag slutar men en fin erfarenhet för framtiden. Sedan blir det ju även mycket mottagningsarbete som jag jobbat en del med vilket jag trivs bäst med hittills. Nu håller jag bara alla tummar och tår att jag ska må bra i min graviditet och orka 4 månaders heltidsarbete.

Ohyggligt trött


Toalettbord med stil


Bäddat


Sötaste till bakning

Kolla vilka finingar! Lavendel och mullvadsfärg är mina nya favoriter. Ge mig!

Middag på Helenes



Efter frisörbesök, en shoppingrunda och bebismys blev det middag ute. En härlig Ceasarsallad på Helenes krog fick det bli. Sedan en promenad genom Stockholms gator. Lite kallt ikväll dock, skönt att nu vara hemma i värmen. Dags att stryka lakan och bädda rent med de nya Laura Ashley lakanen.

Favoriter


Efter


Nu är håret slingat och klippt. Sommarfräscht och guldigt värre. Tack Evelin!

In progres

 

 


Me today


Klipp och sling


Idag är det dags för lite klippning och slingor hos Evelin. Tror det var i oktober senast ;-) Så på tiden. Ska köra på lite ljusare nu till sommaren! Härligt! Sedan blir det en tur på stan följt av mys med KB hos Oscar och Helli.

Dopklänning



Igår på landet var jag och mamma på vinden. Vi hämtade ner mina och min brors gamla babykläder och kikade på dem. Vi fann en massa sött till vår lilla bebis som jag nu tagit hem och tvättat. Vi hittade även denna vackra raritet. Släktens gamla dopklänning. Den första som döptes i den var min morfars storebror 1924. Sedan har den gått i arv.  Både min morfar, mamma, storebror och jag är döpta i den. Sista som använt den var jag 1982 ;-) Sidenbanden kan man byta ut och ändra färg på. Den blå klänningen är en underklänning som ska bäras till. Sedan ska det broderas in namn och år det är dags för vårt lilla pyre. Får se när det blir dags. Kanske nästa sommar.

Kärleksförklaring


Fräknar på kind



Röd, prickig och trött. Au neutral... Full av D-vitamin.

Lata dagar



Vi har verkligen haft ett par riktigt vackra, lata och mysa dagar ute på landet. Imorgon lämnar vi och åker in till stan. Nu ska vi med våra solbrända kinder njuta av den sista kvällen. Grillen körs ännu en gång och vi bara njuter av tystnaden och varandra.

Båtutflykt


L.A inköp


Det blev två bäddset och en rumsspray i rosendoft från Laura Ashley. Jag älskar dem redan. Tack familjen Ljunggren Kockum för presentkortet!

Lördag



Nya båten är helt enkelt underbar.

Härliga tider


Fem fingrar


Lilla fina pojke. Så söt, så liten så vår. Härligt. Men härligt har det inte alls varit tidigare. Jag har under de första 2,5 månaderna i graviditeten aldrig mått så dåligt. Konstant illamående, dygnet runt. Varit arg, ledsen och mycket nere. Tänkt en hel del på vad jag VILL, OM jag vill. Inte orkat göra något. Inte träffa någon, inte ens orkat kollat på TV eller läsa. Allt var hemskt. Det enda jag kunde fokusera på var "Det blir bra, snart" och "Det kommer vara så värt det sen". Visst kan men se det så men jag har nästan tänkt att detta är det inte värt. Jag tycker det är så orättvist. Tänk att vissa får må så bra och vissa så hemskt. Jag har varit sjukskriven och förlorat massa pengar så även det har varit tungt.

MEN NU ser jag ljuset. Ljuset är starkt och befriande. Jag är nu i vecka 19 och igår som ni ser var vi på ultraljud. Det var självklart och helt fantastiskt. Det söta LIVET som finns där, som ska komma ut till oss och berika våra liv. Så glad så full av glädje och energi. De små händerna, fingrarna, fötterna, läpparna och lilla knoppen till näsa. Så perfekt. Idag åker vi ut till landet och tillbringar några dagar där. Sol och värme. Nästa vecka börjar jag jobba på heltid. Från och med torsdag. Jag hoppas orka minst 4 månader. Håll alla tummar som går.

Här kommer Lisa Nilsson.

Kram på er

Magen


My Boy


When I learned that you were coming I was sure that you would be,
the most wonderful and precious child that I would ever see.

I was fearful, but excited, I was anxious, but prepared,
to hold you in my arms and show you just how much I cared.

And when the day finally came, my heart was filled with joy,
to see that you were made for me,
my perfect little boy.


Mitt hjärta är ditt


Kärleken kommer och kärleken går.
ingen kan tyda dess lagar.
Men dig vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.

Mitt hjärta är ditt.
Ditt hjärta är mitt.
Och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din
Din lycka är min.
Och gråten är min, när du gråter.


På Annas altan


Dagens frukost


Som en sommardag


Idag har vi haft besök från Kanada. J faster med man. En underbar dag har vi haft. Vi har spenderat den på landet. I solen, i båten och sen hos pappa på hans gård. Hästar, hundar, katter och så hans lilla nya valp Wilda! Jag har svängt runt i klänning med bara ben hela dagen. Toppen. Imorgon börjar jag på mitt nya arbete. Spännade. Får berätta mer om det imorgon.

Picknick med båten


Livskvalité


 


Båt och grillpremiär


På landet


Lite mer besök

Så mysigt med besök. Idag bjöd jag hem fina Linda till oss. Underbara rosor och färska kanelbullar hade denna vackra skapelse med sig till mig. Mys.

Laura Ashley

 

 

Förra sommaren fick jag ett presentkort på Laura Ashley. Jag älskar den butiken. Konstigt nog har jag haft svårt att hitta den perfekta saken att köpa. Imorgon eller nästa vecka ska jag slå till på något gudomligt. Några av dessa artiklar skulle absolut kunna vara något.


Smillorna



En cykeltur, fika, trevligt sällskap, mysiga samtal och en massa spring i benen är precis vad min eftermiddag har bestått av. Kanske man ska ta och vila lite efter detta ;-) Nej jag kör en tvättmaskin och pysslar lite hemma istället. Vila det med. Det är så fint härhemma. Älskar vår lägenhet.

Fika


Idag kommer Klara och hennes lilla dotter hit på fika. Mysigt ska det bli. Tur att jag och Charlie bakade tigerkaka igår som jag kan bjuda på!

Mysdag


Charlie

'
Idag kommer min älskade Charlie hit och äter lunch. Ska blir så mysigt att träffa henne, prata livet och att hon ska få se lägenheten. En av få som känner mig på djupet. Min Charlie.

My babies


Kardemumma och surdeg



Efter att ha hälsat på världens sötaste lilla trollunge på BB (Jag har blivit faster och Johan farbror) tog vi en sväng till Fabrique. Jag köpte ett stenungsbakat bröd och en kardemummabulle. OM ni inte har testat deras kardemummabullar, GÖR DET. Det är en magisk upplevelse. Smakrikare och smörigare bulle finns inte. Nu är det slappning resten av eftermiddagen.

Bebismys


Juice i solen


mer nytt





Så har vi som tusentals andra svenskar hängt på IKEA idag. Lite smått och gott samt denna vackra skänk inhandlades. Både jag och J har suttit och skruvat och bankat ihop saker. Nu fattas lite tavlor samt en kristallkrona över matbordet.

Pancakes love


Sommarvärme



Idag har min älskade kusin Fanny varit här på lunch. Jag lagade pannkakor som jag alltid gjorde när Fanny var liten. Vi hade hemmagjord hallonsylt, gräddglass och färska jordgubbar till. Gudomligt. Min lilla plutta. Som jag höll i mina armar då hon var nyfödd och jag 11 år. Kärlek. Om några veckor tar lillstumpan studenten.

Kusinvitaminbesök


Walking in the rain


Till sommaren


Idag har jag köpt lite nya underkläder samt 3 sköna, tunna tunikor att ha på stranden eller på landet i sommar. Svalt och snyggt. Jag fastnade lite med mina gamla dagböcker när jag skulle packa upp de sista lådorna så det blev inte så mycket gjort. Men jag hann iaf inhandla lite färg till badrumshyllan. Så imorgon kanske...

Packa upp och måla

Idag ska jag försöka ta mig i kragen och packa upp de sista flyttlådorna vi har i hallen. Det är en massa skitsaker och en del mycket värdefullt (som mina gamla dagböcker...!!!). Sedan ska jag ta en promenad till målarfärgsbutiken och kika ut någon fin antikvit färg till vår badrumshylla som jag tänkte slipa och måla fräsch igen. Så nu återstår det att se hur det blir med dessa saker. Vad och hur mycket jag får gjort. Har alltid höga tankar till en början. Lets see.

Sötaste lilla Ebbe


Jag, Anna och Sandra har infört en liten urmysig tradition med frukostdater hos varandra. Det är ett helt underbart alternativ till fika tycker jag. Så vi köper en massa färskt bröd, frukt och godsaker och bara njuter och äter in  morgonen tillsammans när vi får möjlighet. Så idag var det dags igen, hemma hos oss. När klockan nästan var lunchtid så kom Kristina och hennes finaste lilla Ebbe så vi kalasade på fikabröden som Anna hade handlat. En mycket mysig dag tillsammans med dessa har jag haft. Ebbe är så söt att jag vill äta upp honom. Skrattar, vinkar, flirtar, pratar och dansar. Sen har jag städat lite i lägenheten vilket behövdes.

Hallonsmoothie



Jag är fullkomligt galen i mina hallonsmoothies. Jag äter två stycken stora glas om dagen. En till frukosten och en till kvällen.

Mitt recept är:

Frysta hallon (efter tycke och smak)

Lätt vanlijyoghurt (efter tycke och smak)

1 banan

Vill man vara lite nyttigare så kan man skippa bananen men blir inte liika mumsigt enligt mig!


MUMS!

Pilot

 

Lugn dag igen. Den blev inte riktigt som jag hade planerat vilket var mycket störande. Imorgon kommer min vän och gamla kollega Anna hit. Det ska bli roligt att visa henne lägenheten och mysprata lite över middag. Johan jobbar kväll.

Lazy day


Idag har det varit en riktig slappardag. Till lunch hade jag sötaste nosen Sandra här och jag bjöd på kyckling med currysås. Mysigt och mumsigt. Sen har jag slappat, läst och vilat. Snart kommer älskling hem med pizza. Inte så supersugen men det var det han köpte. Hoppas på mycket sallad för jag vill inte känna mig sådär flottig i magen.

Att behålla lugnet


Lunch ute




I söndags lunchade jag och J för första gången ute detta år. Det var ren lycka. God mat och vädret var fantastisk. Hoppas på fler sådana luncher inom kort. Måste även premiärgrilla snart. MUMS!

Jobb


Från och med juni kommer jag att jobba för ett bammaningsföretag. Jag kommer främst att spendera mina dagar på en Neurologmottagning. Dagtid och närpå inga helger är målet. Det ger bra pengar till sommaren. Sen får vi se vad som händer i fortsättningen. Men det ska bli spännande. Hoppas bara att det inte blir allt för mycket rännande på andra ställen utan att jag kan vara på samma ställe iaf 90% av tiden. Lärorikt kommer det bli. Jag ser det som en grym erfarenhet. Sen får vi se vad det blir i framtiden. Jag skulle kunna tänka mig en anställning med mer fokus på service och administrativa uppgifter. Självklart alltid i mötet med männsikor.

Se vad lite sol och polkaglass kan göra


1 maj


Smutsiga mjukisar på promenad



Jag ser glad ut på bilden men är så sjukt less ska ni veta. Arg, less, utmattad och irriterad. Nu ska Johan släpa med mig ut på en promenad...

RSS 2.0