Kanel och vaniljbullebak


V.38!


Myskväll hos oss


Nu kör vi!


Svullna tider...


Kunde inte låta bli... RL style ;-)


Bebisinköp

 
 
Ett stycke åkpåse/overall och ett album (ja självklart ROSA trots att det är tillägnat en liten kille) inköptes igår. Jag har redan klistrat in och fixat med det mesta i "tiden före" bebisen kommer. Så fick jag en klump i magen. Tänk om något händer? Usch. Bort hemska tankar. Var i alla fall hos barnmorskan idag. Magen ligger perfekt på kurvan, bebisens hjärtljud var fina, mitt socker och järnvärde var bra. Trycket också bra men något högre än sist vilket är förklarligt då jag är så mycket tyngre nu och mer vätskefylld. Han ligger med huvudet neråt fortfarande vilket jag är tacksam för. Är dock ej fixerad, men det är ingenting som jag ska "fixera mig vid" enligt bm. Skönt att vara där. Fick även en tid till läkaren nästa vecka för att se om jag blivit påverkad av alla sammandragningar jag haft. Man kan ju börja öppna sig lite. Det vore dock inte helt fel då lilleman är fullgången om mindre än en vecka.

Födelsedagskalas för Oscar


Gårkvällen med finbesök

 
Här kommer lite bilder från gårdagen. Bilderna kommer från min söta kusin Gretas blogg. Vi hade somsagt en underbar kväll med Johans trerätters, fina samtal och även lite dans. Natten sedan blev en annan historia. En av de värsta då mina magproblem (IBS) satte igång. Jag säger bara ett ord. Vidrigt. Idag har det iaf varit en lugn dag men en promenad till Farsta C. Härligt att hösten verkligen är här. Men jag mår inte riktigt hundra kan jag säga. Hoppas det inte blir värre och att lillkillen tittar ut snart. I veckan blir det akupunktur nr 2, sista föräldrautbildningen och besök hos barnmorskan. Känns skönt trots allt.
 

V.37


 

Vi tog med oss landet hem

 
 
Istället för att åka ut till landet och träffa moster och morbror samt kussan så bjöd vi hem dem istället. Vi har haft en helt underbar kväll. Älskar dem så mycket.

Ung och oförstörd eller äldre och mogen

 
Hittade lite gamla bilder från 2006 på en cd-skiva hemma. Tänk att detta är 6 år sedan. Känns i och för sig som en evighet sedan. Då bodde jag i ensam i Trångsund. Helgerna bestod alltid av fest och vardagarna av plugg. Vilket liv. Hade inte vela byta tillbaka för fem öre. Men visst, jag hade det bra. Nu sitter man här tung och med en graviditetsövervikt på ca 20 kilo. Men ändå vill jag inte tillbaka. Jag älskar att mogna och bli äldre. Att vi också ska bli en FAMILJ härhemma känns underbart. Allt har sin tid och sin charm.
 
Idag har jag tagit ett långt bad men avslappningsmusik och tända ljus. Mask och hårinpackning på det. Riktigt skönt trots allt. Idag hoppas jag J kommer hem tidigt så vi får rå om varandra. Han har varit mycket stressad och haft massor med jobb senaste tiden. Ska försöka få lite mer ro i honom. Får se om vi åker till landet i helgen. Beror helt på mitt mående.

Denise och Moamys


Vacker är bara förnamnet


Helkväll med besök


Förvärkar och illamåendemix

Jag kan ärligt säga att jag är förbannat less på att vara gravid nu. En salig blandning av gravidkrämpor infinner sig natt som dag. Ett konstant illamående blandad med smärtsamma förvärkar och sjukdomskänsla. Det är som ett jäkla straff för den belöning man sen ska få. Men jag tycker nog att 9-10 månader är lite väl att ta i. Nu vet jag att många inte alls mår speciellt dåligt under graviditeten vissa har till och med aldrig mått bättre. Så orättvist som livet självt. Tänk att få få omkring och njuta av det lilla livet i magen. Att kunna hitta på saker, vara aktiv och bara en sån sak som att kunna somna gott på kvällen. Visst när jag väl somnat sover jag helt ok. Om man nu anser att några nattliga toalettbesök och träningspass för att kunna vända sig om är ok. Nej i detta är jag en ren och skär pessimist. Att en graviditet kunde likna en influensa eller en konstant bakfylla inklusive smärta hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Nu är jag inne i vecka 36. Dagarna går långsammare än långsammast. Har jag en aktivitet under dagen går det definitivt fortare men allt för ofta orkar jag inte med något alls. Som tur är finns det ett slut även om jag knappt ser det nu för alla störande moment omkring. Men slutet finns som sagt och med det finns det en början. En början på ett nytt liv. Ett liv som jag ska få vara med och skapa. Magiskt. Låt nu bara tiden gå fort eller låt mina krämpor försvinna. Bränn dem på bål. Jag vill aldrig mer se dem. Aldrig.


Kardemummakaka

Ingredienser 100 g Smör
2 1/2 dl strösocker
1 ägg
3 tsk stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Filmjölk

Till garnering:
pärlsocker

175 c mitten i ugnen 45 min


Mot akupunkturen


Lets start this day

 
 

Akupunktur

 
Idag ska jag testa akupunktur för första gången i mitt liv. Ska gå till en barnmorska på söder som har specialiserat sig på gravida kvinnor. Får se om hon kan få bukt på mitt illamående och mina krämpor. Kanske även ge mig en bra förberedelse inför vad som komma skall. Fast jag har inte mycket förväntningar. Men man kan ju alltid hoppas. Bara jag int får ont eller mår illa efter. Finns alltid en risk.

Magen v. 36


Vecka 36!


Kvällen


Sorgens dag

Idag har min kusin Anton begravts uppe i Umeå. Då jag i mitt tillstånd varken ska flyga eller utsättas för stress har jag inte varit där idag. Men mina tankar har varit där hela tiden. Min fina morbror Peppe, min gudmor Maria och mina älskade kusiner Lotten och Greta. Vilken viktig men helvetisk dag ni går igenom. Mamma har meddelat hur otroligt vackert allt var. Men även tröstlöst och hemskt. Jag är med er. Kärlek.


Voila!


Konsten växer fram


Mitt lilla sminkbord


Tavelupphängning




Nu är det dags att hänga upp våra tavlor hemma. Vi har bestämt plats på de flesta och inhandlat det som behövs för att det ska bli snyggt gjort. En stor portion korvstroganof först sen sätter vi igång. Ikväll ska vi se någon film och bara mysa.
 

älskade skatt

 
Inatt drömde jag (helt otroligt för första gången) om vår lilla bebis. Av någon hemsk anledning hade jag lagt honom för att sova i garderoben och sen varit borta en hel dag. Jag kommer sedan hem och har en sådan ångest att jag tror jag ska dö. Jag tror att jag ska hitta honom livlös där i garderoben. Men så ligger han där så otroligt söt och lugn. Jag tar upp honom och ger honom bröstet. Han äter duktigt men jag får hjälpa till en hel del. Han var så fin att mitt hjärta brast totalt. Jag kan nu ärligt säga att efter 8 månader i en ganska känslolös vilsenhet säga att jag längtar så otroligt mycket efter den här lilla skatten. Jag är helt rörd och galet kär. Tack för mig. 

Äntligen här



Så. Idag kunde jag inte hålla mig längre. Jag hämtade ut hela kitet. Ligg, sittvagn och bilstol. Ikväll har jag bäddat lite och nu är det provkörning näst på tur. Jag är riktigt nöjd. Sittvagnen är helt svart men kul med något som bryter av lite också. I tre timmar på eftermiddagen har vi varit på föräldrautbildning nr 2. Idag handlade det om avslappning, smärta och smärtlindrande metoder. Medicinska som icke medicinska. Jag tycker absolut att dessa träffar är givande. Barnmorskan som håller i det kan vara lite seg ibland men det sätter sig bra och jag har lärt mig en hel del. På slutet idag fick vi alla sitta på säckar och andas. Härligt. Nu ska jag införskaffa lite avsappningsmusik och avslappningsövningar på cd. Imorgon bitt blir det barnmorskebesök igen. Hoppas alla värden och bebis mår bra, känns så iaf. Trots att mamma (jag) inte mår prima! Förresten angående symaskinen så blev det ingen idag. De var så dålig kvalitet på de jag kikade på. Jag ska beställa en Singer på nätet istället. Blir nog bra! Nu ska jag hugga in på min romantiska singelmiddag. Stark chili con carne.
 

Symaskinsjakt

 
 
Då vi nu har en massa gardiner att sy upp så tänkte jag slå till på en symaskin. Jag fick ju en del födelsedagspengar i somras. De jag fick av min svärmor och svärfar passar perfekt till detta. Man vill ju vara en god svärdotter också ;-) Hihi! Jag ska nog lära J sy på den också ska ni se. Men nu ska jag ge mig ut på jakt iaf. Börjar med denna på SIBA!. Ikväll blir det föräldrautbildning nr 2.

Storkok

 
 
Härhemma har det blivit en annan sorts vila idag. Nämligen matlagning. Chili con carne och lasagne blev det. Upptäckte nu att jag inte har så många matlådor dock. Ja, ja får väl experimentera lite. Nu har iaf alla fönster inspekterats så ikväll åker gardinerna upp igen. Vill verkligen ha ordning hemma. Har även köpt ett gäng mörka gardiner till barnrummet som vi ska kunna mörklägga vid behov. Har inga persienner där.

Helt slut

Nu är det jag som slänger in handduken. Jag är helt slut. Behöver vila. Imorgon får bli en lång vilodag. Det räcker med att vi ska ha målare här under dagen. På tisdag är det föräldrautbildning nr 2 och på onsdag barnmorskan. En aktivitet är vad jag orkar på en dag. Idag har det varit både mammaträff och sen middag hos min egen mamma. Jag kommer somna som en stock när jag väl hittat en skön position för magen...


Mammaträff


Vecka 35!

 

Fransgosmiddag


Till Frans på middag


Mys

 
Imorse jobbade J ett extrapass mellan 5:30-11. Han kom hem runt 12 och lagade en underbart god och varm pastasallad till oss båda. Pasta, kyckling, soltorkade tomater, dressing, halluomiost, coctailtomater, rödlök och gurka. Så mumsigt. Nu ska vi faktisk ta oss en powernap med lite film i sängen. Ikväll blir det middag hos O, H OCH FRANS! Mysigt. Skönt med en riktig mysdag.

Cranks

 
Mitt recept på Cranks!
 
 (Ca 20 st Cranks)
 
  • 8 dl vatten vämes till 37 grader
  • Tillsätt 1,5 paket torrjäst (75 g)
  • Låt jästen lösa upp sig
  • Tillsätt lite salt och socker i vätskan
  • Blanda 10 dl grahamsmjöl och ca 4 dl vetemjöl (kli och rågmjöl kan även tillsättas)
  • Blanda ihop vätskan med mjölen i en stor bunke
  • Låt degen vara rätt kladdig
  • Jäs under bakduk i 60 min
  • Ugn 200 c
  • Baka ut degen på mjölat bord
  • Tillsätt vetemjöl tills degen blir mer lättarbetad. (Degen ska kunna hanteras med inte bli för hård, detta för saftiga bröd).
  • Gör ca 20 runda platta bullar/kakor av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min
 
Avnjutes med smör och ost!
 
Alltsom allt tar detta ca 1,5- 2 h att göra. Skönt dock att degen endast jäser en gång sen kan man baka ut och grädda direkt.
 
 

Mormors cranksbröd



 
Idag har jag bakat ett av mina favoritbröd. Nämligen mormors Cranks. De är goda, nyttiga och snabbt tillagade. Det doftar bröd och  mormor i hela lägenheten. Hoppas hon ser ner på mig från himlen nu. De blev underbart goda, knapriga på ytan och fluffiga inuti. Precis som det ska vara. Avnjutes med smör, ev mesost och te.

Myskväll hos mamma


Grattis mamma

 

Projekt babyfilt



Denna filt fick det bli tillslut. Lite sådär lagom avancerad. Slätstickning, aviga, räta och mosstickning. Jag som bara stickat med räta maskor tycker detta är mycket spännande och AVANCERAT. Det är ett underbart ljusblått ullgarn som kostade mig kring 200 kr. Så nu ska det till att det blir något fint och användbart av det. Dags för en dusch och sen ska jag ägna någon timme eller två till detta mästerverk. Ikväll blir det mammamys inne stan.
 

Sticka en filt kanske

 
Funderar på att sticka en filt till bebisen. Jag tycker det är så rofyllt att sticka. Men jag är inget proffs så det blir inte speciellt avancerat. Jag ska kolla på något riktigt mysigt och fint garn. Gärna i mullvad/lila/cremevitt. Får se hur det går. Mysigt tidsfördriv iaf.

Träff med Lindis



Idag ska jag träffa Linda. Min gamla kollega från lärar/assistent tiden. Ska bli så mysigt. Vi ska gotta i oss vedungsbakad pizza på mitt favoritställe Maremonte. Sen är det vattengympa ikväll. Vet faktiskt inte om jag ska gå. Får rätt mycket sammandragningar under allt plaskande. Mår dessutom mer illa av allt skumpande. Nu ska jag vila lite innan vår träff.
 

Förlossningsföreläsning

 
 
Idag har jag och J varit på en förlossningsföreläsnings som anordnades på SÖS. En bra sådan. Skönt att ha lite koll på förlossningen och hur de ser på saker när vi nu valt att föda där. Det känns bra. En fullsatt aula med en massa putande gravidmagar och partners trängdes därinne. Men bra somsagt. Nu vill jag bara vara där, få detta "överstökat" sen få träffa vårat lilla pyre. Tiden går både enormt långsamt och enormt fort. Om en halv vecka går vi in i vecka 35. Låt detta bara gå bra nu.

Saknar dig


Längtar till bebis och välmående


Taveltest

 
Funderar lite på hur jag ska sätta upp mina tavlor hemma. Vi har endast satt upp 1 enda tavla hemma och det är en som mamma gjort. Den sitter fint i barnkammaren. Men här ett test som jag antagligen sätter upp ovanför soffan i vardagsrummet. Bra att lägga ut de på golvet innan för att se lite hur man vill ha det.

Ikea en regnig lördag...




 
Ja vad gjorde vi där kan man ju undra. Vi tog båda ett djupt andetag och dök in i folkhavet. Vi hade innan redan bestänt vad vi skulle ha så det gick faktiskt riktigt smidigt. Ett litet avlastningsbord till fotöljen (speciellt till mig nu när jag sitter och jäser så jag kan ha en tekoppen och godispåsen någonstans inom räckhåll. Sedan blev det en till spot som vi ska ha i kökstaket samt lite blockljus. På vägen hem åkte jag och köpte en amingskudde jag fyndat på blocket. 150 kr känns helt ok. Fräsch och fin. Nu sitter jag med amningskudden i knät och laptopen på. Alltså jag hade lika gärna kunnat köpa den UTAN bebis, den är ju ljuvlig att ha datorn på i soffan. Två flugor i en smäll och den kan börjas användas direkt. Topp! Imorse mådde jag väldigt illa men nu är det betydligt bättre. Dags för lite fika tror jag, finns nog lite kladdkaka i frysen ;-) Användning av bordet direkt.
 

RSS 2.0