Kalaskille







Idag har vi varit på kalas. Leos kompis Saga fyllde 1 år! Mysigt med fika och snack. Leo var extra fin med fluga :-)

Min lilla gosebjörn







Nu har de ekologiska me and i kläderna kommit. De är underbara. Något stora men otroligt sköna och mysiga. Min lilla fotomodell ;-)

Kittad inför hösten









Efter många om och men samt råd frön min fina lilla mammagrupp så blev höst och vårklädseln denna. Fleeceunderställ och sedan skaljacka och skalbyxor. Lättast att kombinera och göra olika konstellationer av. Det är ju så nedrans svårt nu när graderna kan pendla så enormt under dagarna. Blev ett par fodrade galonbyxor också eftersom det kan vars enkelt att bara dra på om man snabbt ska iväg. Jackan fanns endast i strl 92. Nog en strl i största laget men man kan vika upp ärmarna. Så kommer den kanske räcka ett helt år framöver vem vet?! Ett par vinterskor, tummvantar och en skön vintermössa så är killen kittad fram till maj typ :-) 


Loppisfynd





Tretornstövlar för 90 kr och mössor 10 kr styck. Ville hitta ett par täckbyxor också men hittade inga i rätt storlek! 

Häng i parken








Från liten till stor bebis




Från liten 5 månaders bebis till idag nästan 1 år! Den första overallen är precis urvuxen och nu kommer nästa. Strl 62/68 var den första nu 86/92! Gosigt och luftigt! 

Me and i nr 2













Supermysig träff blev det idag. Så otroligt mycket fina, sköna och bra kläder som barnen kan växa i har sålts. Jag köpte två set (kanin och dödskallar) och den bruna mössan till Leo och ingenting till mig. Han va så fin. En tidig 1 års present! Dessa kläder är tilltagna o storleken så han han kommer kunna ha dem ända fram till nästa sommar! 

funderar på något av dessa

Då vi har det lite kärvt med pengar denna månad måste jag snåla. Men något till mig och Leo måste det bli. Klänningen längst ner är så skön och fin på. Sen är Leo så fin i brunt så de bruna kläderna skulle väl passa bäst. Men så är det lite kul med polisprint också...
 

Dags för ny me and i träff

 
 
Såhär såg det ut i mars då jag hade Me and i träff hos mig. Idag är det dags igen. Jag har laddat med fika. Ska bli mysigt. Sen mycket mysigt att träffa Annelie igen!

älskade

 
 

Smygstartar me and i




Att min lilla älskling skulle passa i brunt visst jag inte. Hans bruna ögon framhävdes enormt i denna lilla dress. Får se om jag slår till på den på söndag! 

Lite mer







Idag har jag och Leo varit hos vänner och ätit lunch sen ikväll har jag bakat kardemummakaka och gjort köttbullar. Allt förstås i kitchenaiden. Farmor köttbullar, magiska! 

Lite mer från 50-års kalaset







Neostratakurs 2





En bra kurs var jag, min chef samt mina blivande kollegor på igår. Kvällen avslutades med en trevlig middag och mycket spännande samtal. Jag ser fram emot hösten och att jag ska börja jobba fredagar. 


"Kamphunden" Sudden






Mamma på vift



Nu är det dags för kurs inne i stan. Skönt att få lite egentid och lämna hemmet. Trots att min älskling (mina älsklingar) är det bästa som finns! 

Barbour x 2




Min morgon



Inatt sov Leo hela 11,5 h! 10 h utan ett knyst sen en flaska välling senare sov han 1,5 h till. Ljuvligt. Idag ska jag grejja lite hemma sen ikväll ska jag på Neostratas hudvårdskurs nr 2 inne i stan. 

Misslyckade maränger


Igår när jag bakade rulltårta fick jag lite äggvitor kvar. Då kunde jag såklart inte motstå att testa göra maränger. Men såklart misslyckades jag något då det kom med lite gula i vitan. Dessutom vispade jag marängen för länge så den blev något grynig. Men ett perfekt tillfälle att träna på och ett misslyckande kan vara ok. Så snygga blev de inte men goda. 


Back 2 Shape up




Dåliga dåliga jag, en vecka har gått med fastan och jag bestämmer mig för att byta strategi. Jag blir för deppig av att äta så extremt lite under en dag. Jag har under sommaren testat att fasta två gånger och jag blev lika deppig då. Så nu blir det Shape up igen. Mer jobb men mindre depp. Jag kommer dock att halvfasta lite då och då även med Nutrilett för enkelhetens skull. Nya tag igen. Jag kommer ta det mycket lugnt, ingen hets, det finns så mycket roligare saker i livet tänker jag. 

Första dagarna med KA










Nu har jag haft min kitchenaid i några dagar och jäklar vad jag bakar. Som en tok just nu. Rågbullar, citronmuffins, vaniljbullar, mormors crankbröd, kolakakor och drömtårta. Frysen är full och det är så jäkla roligt. Nästan lite besatt har jag blivit. Nu är det både roligt och enkelt att baka. En massa disk bara vilket är mindre roligt. Leo "hjälper" mig med att riva ut alla bunkar och kastruller ur skåpen. 

Våra vänsmycken

När jag var i Västerås senast så köpte jag och Heléne likadana smycken. Vi har länge velat ha vänhalsband som när vi var små. Dessa sötsaker blev det. Jag har på mig halsbandet hela tiden och det passar till allt. Det passar även  utmärkt med min förlovningsring. 


Testar nya glajjor


Kalas


Grattis Faster Ullis

 
Idag har jag och Leo varit hos min faster Ullis på hennes 50 års kalas. Väldigt mysigt. Tyå hela släkten var samlad. Pappa, Ellie, mamma, bror Johan, farmor och farfar, farbror och så mina två kusiner. Sen en massa annnat folk. God mat och underbar tårta till dessert. Sen körde jag mamma hem. Nu håller jag på att lägga lillgrisen. Ps bilden är från förra julen. Leo endast 2,5 månad!

Välkommen hem


Kvällens bak -citronmuffins


Min stora pojke och dagens mamma


Leo och Allan


Leo och Moa


Kitchenaid VS Ankarsrum

 
 
Nu är det dags för mig att slå sag i saken och köpa en hushållsassitent. Jag älskar att baka men bakar mer sällan då det är så tungt utan assistent. Då jag sålt en matsalsgrupp har jag lagt undan pengarna för detta ändamål.
 
Jag har länge suktat efter en Kitchenaid men efter att ha provat den är jag inte lika såld längre. Visst den är galet snygg men jag undrar om inte den svenska klassikern Ankarsrum inte är bättre. Båda är fina nog att stå framme. Vi har ett stort kök så inne i något skåp och damma ska den inte stå. Denna ska användas flitigt. Nu återstår att känna på dem båda ännu en gång sen är det färgval. Om det skulle bli en KA är valet pärlvit enkelt men omdet blir en AR funtar jag på ngn pastell fast vit vinner nog där också den ska ju passa i mitt kök tills jag är gammal tant. Återkommer i ämnet när jag bestämt mig.

Första dagen är över

 
 
Så var första fastedagen över. Den gick över förväntan. Jag tror mycket pga Nutriletten som faktiskt höll mig lite småmätt hela dagen. Idag har jag en "vanlig" dag och imorgon är det fasta igen. En månad ska jag köra sen utvärdera om detta verkar bra. 8 kg har jag kvar till min inskrivningsvikt hos barnmorskan som nygravid. Jag gick upp hela 23 kg under graviditeten. Det mesta gick jag upp för att jag mådde så vansinnigt illa hela tiden och det enda som hjälpte lite var att småäta, så det gjorde jag för jämnan.
 
När jag nu ammat har jag varit hemskt hungrig och sugen på allt och sen har tröttheten gjort sitt också för att inte ta tag i saker. 10 månader fick Leo amma. Det känns fint, men konstigt nog saknar jag det lite. Visst var det tufft men att få vara så nära och ge mat åt sin son är magiskt.
 
Idag ska jag och Leo hem till Denise och Moa på lite lunch, alltid mysigt.

Fasta

Idag börjar jag min egen version av periodisk fasta. Både min morbror som är läkare och min kusin som är personlig tränare och hälsocoach talar varmt om den. Jag kommer att fasta några dagar i veckan (till en början 3 dagar för att sedan gå över till 2). De andra dagarna kommer jag äta som vanligt. Dock med mer grönsaker och frukt för det behöver jag. Fastedagarna kommer jag göra så enkla jag kan för mig själv. Det blir en gammal goding, Nutrilett shakes som jag gillar och som jag vet innehåller allt. Så slipper jag tänka så mycket och får i mig den mängden som jag ska.

Shape up är annars superbra men nu känner jag för att testa fasta och så vill jag slippa räkna så mycket. Enkelt och inte för mycket förbud måste det vara för att jag ska orka och hålla uppe motivationen nu.

Jag hoppas bli piggare och lite med hälsosam nu framöver. Dessutom hoppas jag bli av med mina mammakilon en gång för alla. Vi får se hur det går! HEJJA MIG!


11 månader

 
Min goa goa unge. Idag blir du 11 månader om 1 månad har 1 år gått av total kärlek och lycka. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva denna enorma kärlek. Du gör mitt liv värdefullt.  Love mams.

<3

 

Stjärnögon


Obama i Sverige


Softis

https://cdn1.cdnme.se/2883190/6-3/pic_5224e5fd9606ee1e0860a99d.jpg" class="image">


Livet på gården


RSS 2.0