Lyckad dag


Svärmor 60

Idag har vi överraskat svärmor på 60-års dagen. Hon blev uppbjuden till Stockholm i tron att hon skulle hjälpa oss med lägenheten. Sen var alla samlade, barn och barnbarn och överraskade. En mycket lycklig, rörd och tårögd svärmor mötte oss. Härligt. Ikväll blir det middag tillsammans.


Hej då

Nu har nycklarna lämnats och pappren påskrivna. Mycket papper detta alltså. Min fina köpare var så lycklig. Nu ska hon få boa in sig i sin egna första lägenhet. Jag hänger kvar hos mamma över helgen då jag inte vill tillbaka till lägenheten försen den helt utvädrad. Stackars Johan som får sitta i en svinkall lägenhet. Som tur är finns det stora badrummet med värme i golven och även badkaret! Så J bor där nu :-)


Sött

Imorse när jag vaknade hade mamma lagt fram "mina första år" bok. Jag läste hela pärm till pärm. Från förlossningsberättelsen till mina tokigheter som 3-åring. Fina foton och brev fanns sparade. Mysigt.


Åker till mamma

 

Nu ger jag upp och åker till mamma några dagar. Orkar inte med lukten av de nyvaxade golven. Hua. Måste få lite ro i lungorna. Ska bli mysigt också då vi inte träffats på flera månader fast vi bor i samma stad.

ICAs salladsbar


Okej jag vet att det är många matinlägg nu men det är ju en del av livets goda eller vad säger ni? Jag bara måste tipsa och hylla Icas salladsbar. Alltid så fräscha och goda saker att ha i salladen. Man kan fixa ihop sin egen favorit till lunchen eller middagen. SÅ otroligt gott, fräscht, nyttigt, flottigt och smart. Så slipper man de där hemska färdiga salladerna med 90% sallad och två räkor. Eller varför inte 90% pasta och resten sallad? Nä, jag körde igår på en sallad med marinerade pastaskruvar, avokado, ägg, räkor, tomater, gurka, babymozzarella, feta, rödlök och så vitlöksdressing till det. Idag hade Johan sparat lite rester från sin sallad så jag glufsade i mig den till lunch. God men lite färglös variant. Tonfisk, pastaskruvar, grillad, kyckling, oliver, fetaost, vanlig ost och gurka. Så nu har ni fått dagens mattips och kanske veckans ;-) Dags för mig att packa upp lite fler flyttlådor...finns ju en del.

Ljudet av en tvättmaskin

Här ligger jag nu i sovrummet efter ett premiärdopp i badkaret. Den nybäddade sängen doftar ljuvligt och känns sådär sval och fluffig. J sitter i vardagsrummet och pillar med saker. Jag hör på avstånd hur tvättmaskinen arbetar. Det är en härlig känsla. Som jag har längtat efter en tvättmaskin! Haha, galet. På onsdag ska min gamla lägenhet flyttstädas sen flyttar den nya hyresgästen in till helgen. Hoppas hon blir nöjd. Det har varit en lång dag på alla sätt och vis. Dags för sömn. Håller tummarna för god karma och inga spökkors i sovrummet. Men känslan är bra hittills.


Första natten


Första möbeln



Den första möbeln är installerad i den nya lägenheten. Den viktigaste enligt Johan. För några minuter efter denna bild togs stod Tv:n och stereon uppe på. Det kommer bli så vackert. Det är riktigt riktigt ljust och fint i lägenheten med de nyvaxade golven. Lite för vitt kanske det blev men ljuset som det skapar slår det. Nu är Johan och handlar flyttkartonger och beställer det stora fina matbordet från MIO. Det blir nog bra det här.

Äntligen


Känner ni inte så? Helgen ska bli solig och fin. Hoppas ni kan vara ute och njuta av vädret. Jag älskar verkligen att vi har årstider i Sverige. Okej ibland är de inte lika tydliga men ändå ganska varma soliga somrar, kripsiga och färgstarka höstar, kalla vintrar  ibland med snö (iaf om man åker norrut) och sen våren med alla underbara vårblommor och den ljusa sköna solen. Jag tycker vi ändå ska vara tacksamma för det. Jag skulle inte stå ut med att bo på exempelvis kanrieöarna pga det ständiga vädret. Varmt eller ljummet. Jag älskar dessutom hösten och tiden innan jul. När man får krypa in i mörkret med varm choklad. Men lika mycket älskar jag sommarkvällarna. Den ljumma skymmningen när man sitter ute och äter grillat. Tacksamma ska vi ändå vara.

Balkongen



Ett är säkert, jag kommer sakna min balkong nu när vi flyttar. Vi får en schysst, mycket större balkong i nya lägenheten men den har aldrig någon direkt sol. Min balkong vi har nu har sol nästan hela dagen. Här har man suttit och fikat, ätit lunch, solat, pluggat eller bara hängt för att få lite frisk luft. Man kan inte alltid få allting. Nu är golven helt färdiga i nya lägenheten och på måndag går flyttlasset. Till påskveckan kommer vår soffgrupp och sen även matsalsbordet. Kommer bli ett antal turer till IKEA också för att inandla allt från hyllor till gardinstänger. Sen ska vi även ta oss till MYRORNA och Stadsmissionen och förhoppningsvis fynda lite antika saker till bra pris. Mattor och lampor samt ev balkongmöbler ska även inhandlas. Men balkongmöblerna får nog bli ett projekt längre fram vi har ju ett litet cafebord och stolar redan. En sak i taget. Det viktigaste först. Skönt även att det är så ljust nu om dagarna och kvällarna så lampor inte är av samma vikt att inhandlas direkt.

love


Golven






Nu är golven snart klara. Idag ska ytan vaxsas. Det blev så mycket ljusare och fräschare tycker jag. På bilden ser ni en tejpad list kring hela. Det stör illusionen lite men fint blir det nog. Vi ska dit idag igen och kolla läget. Om en vecka flyttar vi in.

Scones


Nu ska jag göra scones. Serveras rykande färska ur ugnen med Bregott, ost och marmelad. Avnjutes tillsammans med en kopp te!

Längtan efter vår


Just nu längtar jag extra mycket efter vår. Då menar jag vår med sippor, vita som blå. Höra fågelsång och känna solens varma strålar mot huden. Jag ser även fram till påsken. Undra hur vi ska fira den. Kanske på landet med släkten? En massa ägg, sill och godis... Vore nog mysigast.

Johan 29

 

 

Idag fyller min snygging 29 år. Tänk att även den här stora karln har varit en liten söt busunge. Jag vill bara äta upp den där lillkillen. Puss på dig min älskling.


Vitvaxade golv

 


Nu har vi fått nycklarna till vår nya lägenhet. Vi ska succesivt börja flytta in. På fredag kommer ett gäng hantverkare för att vitvaxa alla våra golv. Golven är av ekparkett med den klassiskt gulbruna nyansen. Vi vill ljusa upp det och göra det ännu tåligare så vi har valt att behandla det med vax. Ovanför ser ni en bild på skillnaden. Slutresultatet ska bli ungefär som bilden längst ner. Eventuellt ännu vitare. Vi får se hur det fortskrider.

Chili con carne


Jag har fått total dille på chili con carne. En rustik, varm, hälsosam, enkel och välkryddad rätt. Det brukar bli storkok i de största kokkärlen jag har hemma. Sen åker det in i en massa matlådor som enkelt kan värmas upp på jobbet och avnjutas. Köttfärs, vitlök (massor), vita bönor i tomatsås, hackad gul paprika, chilikrydda, lite chilisås, peppar och salt. En fräsch sallad och en frasig fralla till.

hjärta subway


SUBWAY. Det är så galet gott där. Man får så otroligt fullproppade och matiga subs. Jag tar med kalkon och skinka, smält ost och massa sallad och vitlöksdressing. Värmd ska den va. MUMS!

Matsalsbord

 

 



Vi har i stort sett bestämt oss för ett matsalsbord på MIO. Då det är ganska dyrt hade vi inte råd med stolarna som hör till. Jag hittade dessa fina på IKEA som jag tror kommer bli toppen. Det runda bordet ska vi ha 1 eller 2 iläggsskivor till så det kan vara ovalt. Då får det plats 8 pers runtom. Det känns lagom. Hoppas ni gillar det.

Lampor

 


Sänggaveln



Soffgruppen


Efter många turer till och från MIO har vi nu beställt soffgrupp. Vi var inne på hörnsoffa men i slutändan ansåg vi att det blir så mycket mer svårmöblerat och fult. Vi ville dessutom ha en soffa i en riktigt klassisk och skön modell. Så det blev en Oxford soffgrupp. 3 sitsig soffa, fotölj och fotpall. Får se om vi köper till en fotölj till sen. Vi valde ett tyg som är beige/grått och med en ganska tydlig struktur. Vi hoppas och tror att den kommer bli både snygg och ganska lätt att hålla ren. Vi beställde även en sänggavel i ljusbeige. Lika bra att införskaffa så det inte blir några fula fläckar bakom sängen. Känns otroligt skönt att det är klart. Sen är det matsalsgrupp, lampor, gardiner, nattduksbord och en snygg skänk som ska till i möblemanget. Samt inredningen till walk in closet. Allt detta kan vi införskaffa nu när vi fick så mycket mer för lägenheten än vi hade räknat med. Men ändå en bra insats i den nya också.

Beställd

 

 

 

Sådär nu är den vita fluffiga jackan beställd. Ett par nya svarta skinnboots och jag är i hamn i vår. De jag köpte för två år sedan är totalutgångna. Jag köpte ett par bruna för ett tag sedan men ett par svarta är ett måste. När jag orkar mig in till stan så ska det provas. Sköna som sockor ska de vara. Ujj va snyggt det kommer bli. Den vita fluffiga, de svarta bootsen, slita jeans och stora svarta solglasögon. Blanda fint och robust, det är min favvo.



Furlove

 

 




Grymt sugen på de två sista. Cremevit vore galet snyggt. Alla från Modekungen.

Våren nalkas


Solglasögon, boots, päls och jeans. Tror det blir min outfit hela denna vår. Antagligen kommer jag slå till på ytterligare en päls då jag verkligen älskar det. En längre variant men tunnare tror jag det blir. Självklart ingen äkta. Har varken råd eller vill gå omkring med djur på mig.

Fruktsallad på sängen


Idag har jag fått fruktsallad till frukost av min lilla polisgris. Sen smet han iväg iklädd sin finuniform med blå skjorta och slips. Så otroligt snygg karl jag har OCH i UNIFORM. Han ska återigen hålla en presentation för polismyndigheten om sociala medier. Duktig är han, väldigt duktig.

Att vara ny


Dimman


Att finna vägen ut. Vilja och längtan. Timmarna smyger sig fram. Dagarna likaså. Vill ut, vill andas frisk luft. Men dimman är tjock. Svårt att se. Man famlar och snubblar. Reser sig igen. Blickar framåt. Vill vara där nu. Låt mina axlar bli lätta. Varför kan inte jag vara som de andra? De som bara är och som flyger fram. Stark vilja men utan att veta den verkliga viljan. Längtar efter svaren och det öppna fönstret.

Jakten fortsätter



Det var ju det här med soffa. Det är inte lätt. Den ska vara klassisk men ändå mysig och bekväm att ligga två slashasar och glo på tv i. Vi var iallafall på MIO. Har valt en stomme och kikade nu på tyger. Väljer nu mellan 2 av dem. De som är lite ljusrosa/ Beige och det tyget som är i grått sammet. Egentligen vill vi ha en Howard soffa. Får se om fortsatt letande kan leda oss till en sådan. Men det är svårt att få till med en divan. Sen tänker vi oss en härlig fotölj till detta i något roligt tyg. Fint och mysigt ska det vara. Svårt att få till bara.

Våffelfrukost


Det blev våfflor till frukost istället för lunch. Det blev så oerhört mumsiga. Grädde och hallonsylt till. Sedan har dagen bara bestått av slappning för mig. J har haft energi och varit ivåg och tvättat bilen samt kollat på högtalarsystem till nya lägenheten. Han är så duktig. Jag har degat i sängen med datorn. För att kompensera denna fluffiga och feta frulle blir det sushi (igen) till middag. J bangar de små råa fiskbitarna och kör på sin favoriträtt istället. Kött, pommes och sås. Ibland blir det lite olika måltider hos oss. När man inte alls är sugen på samma saker får det bli så. Ikväll är det mello också. Roligt. Dock är alla mina favoritet redan i finalen. Ha en trevlig eftermiddag och kväll allihopa!

Husman

Ikväll har jag och J lagat husmanskost. Jag var så jäkla sugen på köttfärsbiffar. Vi snodde ihop köttfärsbiffar fullproppade med feta och chèvre. Till det gräddsås, kokt potatis, stekt lök och rårörda lingon. Mumsigt värre. Imorgon ska vi lyxa till det med våfflor, grädde och sylt. Mat, livet just nu!


RSS 2.0