Att sväva

 

Att sväva mellan hopp och förtvivlan. Att vilja veta men låta framtiden utvisa. Kärlek och hat. Hel eller tom. Svart, vitt och grått. Att vara tacksam men ändå inte nöjd. Livets frågor, livets utmaningar. Alltid något nytt, sällan vila i att bara vara. Tankar som snurrar, känslor som svallar. Livet, å livet.


Små mirakel


Nästa Uppsala

 

Nu är det dags för mig att göra mig klar inför resan till Uppsala. Jag ska hälsa på Sassa och hennes lille Anton. Ska bli underbart att äntligen få se honom och Sassa. Mysigt värre.

Piano


Då Johan kan spela och jag älskar att sjunga tänkte vi skaffa ett piano till nya lägenheten. Vi har gott om plats och så anser jag att det är ett smycke för både ögat och örat. Frågan är bara om det blir ett svart eller vitt. Antikt ska det vara iallafall. Dyrt är det inte, folk skänker bort pianon. Men det måste ha en fin klang och vara nystämmt. Inte bara nya saker ska in, jag vill ha saker med själ också.

På jakt



Efter soff och matsalsgrupp. En tur på Länna möbler, MIO och IKEA idag. Vi vill ha något klassiskt egentligen men det är svårt att få praktiskt. Får se hur vi får ihop det. Sen ska känslan in och de rätta propotionerna. Mycket att fixa men även väldigt roligt. Imorgon ska vi ta en titt igen i lägenheten. O och H kommer också. Sen blir det lite middag och BIO. Trevligt. Nu blir det sushi och Melodifestivalenkväll. Mys.

11 A


För 7 år sedan flyttade jag som 23 åring in i denna underbart mysiga lägenhet. Idag köper en 25 årig tjej lägenheten och är lika förtjust som jag var. Kan inte kännas bättre. Vi fick 100 000 kr över vårat acceptpris vilket innebär mer pengar till insats/möbler etc. Otroligt nöjd. Saker och ting börjar ordna upp sig. Går från klarhet till klarhet. Hoppas bara min lilla skalle ska lugna ner sig snart bara.

Första, andra, tredje...


Hoppas på SÅLD imorgon, ser ut som så nu. Säljare och köpare mycket glada. Kontraktskrivning imorgon kväll. Så underbart. En riktig lättnad. På jobbet idag har jag suttit i telefonrådgivningen. Jag känner mig grymt stolt att jag klarade av det. Ett steg närmare. Nu ligger jag i sängen, äter lösgodis och ser på serier. Faktiskt lite nöjd och glad just nu. Det behöver jag.

Budgivning pågår


Nu har budgivningen satt igång. Acceptpriset är lagt. Nu får vi se om de andra intressenterna verkligen är intresserade. Nervöst och spännande. Under morgondagen kommer det pluppa upp sms i min telefon. Hoppas på många. Även om det bara skulle vara 10.000 över det vi tänkt så är det ju toppen. Lägenheten var så fin ikväll. Det doftade underbart med exklusiva doftljus, färska blommor och levande ljus. Jag förstår om man faller för den. Jag återkommer förhoppningsvis med mer info imorgon.

Det snurrar runt

Jag har varit och är en hemsk bloggare just nu. Men ibland behöver jag ta tag i saker som kräver min fulla uppmärksamhet. Jag återkommer förhoppningsvis snart med en massa glädje och energi. Det är för många tåtar jag måste dra i nu, hinner knappt med mig själv. Är just nu på landet och väntar in pappa på fika. Visningen i söndags gick bra fler intressenter än jag hade räknat med. Ikväll visning nr 2. Imorgon börjar förhoppningsvis budgivningen. Väntar med spänning!


Dagens middag


Tonfiskmacka. Tonfiskröra: Tonfisk, creme fraiche, lök, majonäs samt kryddor. Sedan sallad, skivade tomater, gurka och ost! Riktig mumsmacka. Ikväll jobbar J på Derbyt. Han komemr hem sent. Men jag ska försöka somna tidigt men vet att det kommer bli svårt då jag väntar in honom omedvetet. Imorgon jobb och sen en massa fix! Energi tack!

Landetmys

Då vi ska ha vinsning på min lägenhet till helgen och ibörjan på veckan kommer vi att hänga på landet. Somvanligt står det en massa mys, god mat, brasa, promenader och slappning på schemat. Det blir även en tur till pappsen på middag. Först ska dock lägenheten städas och göras extra mysig inför visningarna. Inhandla färska blommor och lite nya stearinljus. Jag kommer sakna min lägenhet lite ändå. Den är ju så fin. Men större och mer öppna ytor och TVÄTTMASKIN är verkligen något jag ser fram emot. Inflytt senast den 27/4. Hoppas på tidigare då den står tom och bara väntar på oss nu!

Hembakade semlor


Överraskade precis min karl med hemgjorda semlor. De uppskattades av både honom, mig och fluftrollen. Nu ska vi faktiskt slänga oss i sängen och kolla på någon spännande film. Det har varit en händeserik dag för båda två. Bra jobbat älskling! Love

Alla hjärtans semmeldag


4 år

 

Idag är det 4 år sedan Johan och jag träffades. Dagen innan alla hjärtans dag! Vi fann varandra direkt! Kärlek!

Att göra


Efter en stor frukost ska jag nu sätta igång med att putsa våra fönster. Nu när solen lyser in så syns verkligen allt. Sedan lite mer fix med lägenheten nu innan visningen som är till helgen. Får se om jag orkar baka bröd som annars var tanken idag. Ena sekunden är jag fylld av energi andra känns det bara sååå tråkigt. På med bra musik, sköna kläder och fram med rengöringsgrejerna!

Skönhetsnytt

Idag har jag skämt bort mig med lite nya produkter. Body butter Jasmine från Korres samt Seche vites top lack. Nu ska det fixas lite. Mjuka vackra händer here i come!

Fika och sjukstuga


Efter en mysig fika med finaste Erica i Farsta C så var tanken att vi skulle åka ut till landet och pappa på middag. Men så åker Johan på feber och halsont. Så det blev till att bädda ner sig i sängen men serier i stället. Nu ska jag ta hand om mitt lilla troll sen blir det kanske lite melodifestivalen. Verkade vara några riktigt dåkiga låtar idag men jag vill ändå titta. Mycket händer i mitt liv som ni vet. Det är en hel del att smälta. Men jag ska lägga fokus på "en sak i taget". Körkort, sälja och köpa ny lägenhet. Det är stora saker stora beslut.

kvinnor

 

Starka, kloka, djupa, roliga, tjocka, smala, ljusa, mörka, vackra kvinnor. Ni är bäst. Glöm inte det!


Dramaqueen

 

Så nu har jag kortet i handen och det känns bra. Då jag skulle hämta ut kortet på en postterminal en bit bort blev det bilen dit. ENSAM IGEN. Fy satan alltså. Så började det snöa ymningt. Halt och snövallar överallt. När jag sedan hade hittat fram dit jag skulle då fick jag panik för jag visste inte var jag skulle parkera våran gigantiska suv. Fick bli en bit bort helt enkelt. Sedan när jag skulle hem igen så virrade jag bort mig. In i ett litet bostadsområde och tråckla runt haha. Jag pratade med mig själv hela tiden för att hålla mig sansad. Snön vräkte ner. Sedan kom jag inte på hur man rengjorde rutan på vår bil. Den blev lite skitig men inte så att jag inte såg ngt. Senare kom jag på att helljuset var på... Haha förstå vilken dramatik på bara en mils bilåkande. Men nu är jag hemma och bilen är hel! Puhh!

På begäran...


Intessant möte


Idag har jag varit på ett mycket intressant möte. Jag mötte en en fantastiskt person som verkligen gjorde mig på ett riktigt gott humör. Jag blir så otroligt inspirerad och glad när jag möter människor som verkligen brinner för det dem gör. Idag ska jag städa och göra fint i lägenheten för ikväll ska vi ha en förhandsvisning av min lägenhet. Snabba ryck kan man säga. Mycket spännade.

Nu är den vår

Nu är lägenheten vår. Vi har skrivit på kontrakt. Egen tvättmaskin och torktumlare (bara det liksom), walkincloset, balkong och öppen planlösning! Min lägenhet ligger ute till försäljning på hemnet. Allt känns omtumlande men spännande. Innan vi skrev på kontraktet idag körde jag alldeles SJÄLV in till stan och kungsholmen och hämtade upp Johan. Herregud vad stolt jag är! Ikväll tog vi sedan en sväng förbi lägenheten och åt på det lilla pastaköket som ligger i det nybyggda området. Mycket trevligt, gott och fräscht. Jag tycker det är viktigt att sponsra de loka krogarna för visst är det mysigt att ha dem nära.

cadeau?



Om inte någon annan skulle vilja ge mig denna gåva så kanske jag ger den till mig själv. Stor, gedigen, snygg och stilig!

EUPHORIA

 

 

EUPHORIA. Låten är fantastisk, Loreen är galet vacker (hoppas dock inte hon svälter sig sådär smal), nytt, fräscht och framkallar en enorm glädje i mig iallafall. Jag hoppas verkligen den vinner hela skiten. Gör som jag lyssna om och om igen...

Chateau glace


Häftigaste och riktigt goda glasstårtan åt vi igår hemma hos mamma då vi firade brors födelsedag och mitt körkort. Chockladglass, vaniljglass, mörk choklad och vit choklad. Så underbar. Kvällen var mycket trevlig och full av livliga diskussioner som alltid i vår familj. Livet, döden, giftermål, politik, arbete mm. Jag fick en fantastiskt vacker och stor blombukett av Johan och Linda, så glömde jag den hos mamma. Jag måste varit för tankspridd då jag fokuserade på att jag skulle köra hem sedan. Idag funtar jag på att ta bilen en tur ENSAM igen. Det är väldigt vackert ute. Vet ej om Johan lämnat bilen hemma bara ;-)

Firar idag



Idag ska vi fira mitt körkort och min brors kommande födelsedag. Vi ska vara hemma hos mamma i stan och bror och Linda står för middagen. Ska bli så trevligt. Idag fyller även min älskade Charlie år. Jag hoppas hon kommer få en toppendag. Nu ska jag räkna lite på min budget sedan åker jag in och möter upp mamma på stan för lite shopping. Trevlig söndag!

Vit dag


Brunch med H och O på Haga Forum. Riktig toppenbrunch kan jag säga. Hembakat bröd, alla möjliga slags pålägg, äggröra, våfflor, kladdkaka mm. Sedan tog jag och Johan en tur till MIO för att kolla soffa och matbord. Får se om det blir lägenheten eller inte. Inget klart än.

Körkort


Så ÄNTLIGEN fick jag mitt körkort. Jag började faktiskt för 10 år sedan. Körde upp och misslyckades. Blev rätt knäckt och flyttade i samma veva till Stockholm och då insåg jag hur knepigt och dyrt det är att ha bil här. Så det blev inget. Men så nu när jag i stort sett hade förlikat mig med kommunal åkning samt cykel och promenader så fick jag ett ryck. Nu eller aldrig kändes det som. Jag skrev in mig på en intensivkurs på Söderorts Trafikskola och nu 2, 5 v senare har jag kortet i handen. De var mycket hjälpsamma, duktiga och fina på skolan. Jag körde med Åsa. Hon trodde på mig hela vägen. Igår skrev jag teorin och idag uppkörning. Jag hade alla odds mot mig. Skrev på dator nr 13 under teorin och precis när uppkörningen startade så startade även dagens väntade snöyra. Jag fick köra motoväg med allt vad det innebär samt lite tätbebyggelse och backning. Jag tror vi hade ungf 15 sikt på motorvägen pga. all snörök. Snön liksom slingrade sig fram på vägarna och luften var alldeles vit. Jag hade en superlugn inspektör vilket gjorde mig riktigt lugn. Jag har nog aldrig kört så bra! Ikväll tog jag min första ensamkörning. Dock bara till Farsta där jag mötte upp J. Nu firar vi med lite gott. Sådan lättnad.

snöoväder



Idag förväntas det ett kraftigt snöoväder. Fara för allmänheten i form av trafikfara, kollektivtrafikproblem, halka, nedsatt sikt och svår framkomlighet allmänt. Stanna inne så mycket som möjligt sägs det. Jag ska trotsa lite och börja dagen med en promenad. Just nu lyser solen underbart vackert här och man kan inte ens ana detta väderomslag som ska ske. Jag hoppas jag har lyckan med mig i dag på alla sätt. Snöoväder eller inte.

RSS 2.0