Saknar storlien



Tänker tillbaka på julen. Gud vad vi hade det mysigt. Ser fram emot fler liknande jular!

Bebislycka


Nu har en av mina bästa och äldsta vänner fått sitt första barn. Det är den första närmaste vännen som får det. Det känns fantastiskt och jag är så glad. Längtar efter att få träffa den lille. Usch va kallt det har varit ute de senaste dagarna. Trots långkalsonger, bra skor och dunjacka så har jag varje dag blivit genomfrusen. Så fort jag har kommit innanför dörren har jag gjort iordning ett hett bad. Igår när jag kom hem hade min älskling gjort det till mig. Han hade även lagat middag och tänt ljus i hela lägenheten. Underbar känsla. Tänk att han gör så även efter 4 år tillsammans. Måste ju betyda att han gillar mig fortfarande ;-) Nu ska jag proppa i mig gott & blandat och läsa ut boken.

Pastej för en tjej



Idag har jag leverpastej och gurka på min frukostmacka. Det är gott och nyttigt. Som ni vet speciellt för oss kvinnor som behöver extra järn. Dagen idag kommer bestå av en massa läsande. Nu ska det präntas in både det ena och det andra. Viktigboken ska läsas ut innan kvällen är slut. Tur att boken faktisk är riktigt bra och givande.

Sweetie



Sötaste lilla fisgrisen. Nu börjar jag bli lite smått tokig. Saker och ting går inte åt rätt håll vilket känns skit rent ut sagt. 4 stora livsämnen står inför stapeln. Jag vill inte berätta försen det står klart. Men det ser inte jätteljust ut på ett av planen. Men som jag alltid säger så tror jag att det finns en mening med saker och ting. Blir det inte på ett sätt blir det på ett annat som i slutändan är bättre. Så hopp och tro samt lite envishet sen får ödet bestämma. Nu ska jag ta mig till dagens aktivitet. Ciao.

Min boning



Fotona i lägenheten är klara. De blev väldigt fina men inte perfekta. Jag är ju lite av en perfektionist. Nu har jag bott här i 7 år och jag har verkligen älskat min lägenhet. Den har en mycket bra planlösning, ljusinsläpp från två håll, stor balkong, våningen högst upp i fastigheten, stambytt badrum med badkar. Helt nya 3 glas fönster. Ekparkett i samtiliga rum. Nyligen vimålade tak och väggar. Vackra 50-tals detaljer som skåpluckor och dörrar. Den är väldigt söt och hemtrevlig. När/OM det bli dags kan vi lägga ut den för visnng. Men allt ska vara klart först. Just nu är ingenting klart. Idag ska jag försöka läsa så mycket som möjligt i min viktiga bok. Sen blir det myskväll.

Utsmyckning






Mer inspiration














Idag ska vi göra fint i lägenheten för imorgon kommer en fotograf hit. Vi ska göra lägenheten helt klar inför eventuell försäljning. När vi skrivit på pappren till en ny lägenhet så kan vi snabbt få ut bilderna och lägenheten till försäljning. Så idag blir det en shoppingtur och en slänga skräp tur. Ovan ser ni lite saker som jag är sugen på till nya lägenheten. Även en hörnsoffa ska inköpas. En tur till MIO får det bli när det blir dags.

Nytt nagellack?

Idag har vi rensat lite i lägenheten och titta vad jag hittade. En himla massa nagellack. Det är skönt att få lite ordning och slänga saker. Men jag har lite svårt för det ändå. Kanske kan det komma till användning ändå...

Fula fiskar

Varför ska den enkla och bästa vägen ibland vara så svår. Hur kan det vara svårt att ta lätta beslut. När känslorna spelar en ett spratt och tankarna flyger iväg. Trygghet eller spänning. Varför kan de två aldrig mötas. Att leva för framtiden eller leva för stunden. Fula fiskar och onda djävlar. Skapa luft, skapa frid.


Nära...



Men ändå så långt ifrån.

Inspiration



Jag inspireras och kan inte sluta titta och njuta av vackra rum och detaljer.

En liten inblick





'

Här är alltså lägenheten som vi kollat på. Men saker och ting är långt ifrån säkert. Vi måste få ihop allt, ekonomin främst. Nu ska jag drömma mig bort i inredningsdjungeln. Underbart.

En gammal skola



Lägenheten vi kollade på igår ligger i en gammal skola. Högt i tak, stora fönster och stora ytor visar tydligt på detta. Det gör nyproduktionen så mycket mer spännande tycker jag. Även om det är väldigt kalt, fräscht och stilrent så finns det lite charm ändå. Vi ska ta en titt på lägenheten igen i veckan. Jag kan iaf säga att den är över dubbelt så stor som den lägenhet vi har nu ;-)

Kollat lägenhet


Idag har jag och Johan kollat på en lägenhet. För ett år sedan var vi och kollade in de nybyggda lägenheterna i samma objekt. Då var denna lägenhet inte färdig. Spännande är det. Jag drömmer mig bort. Vill sätta i mina inredningsklor direkt. MEN vår månadskostnad skulle bli MÅNGA tusenlappar högre, så det måste verkligen kännas helt rätt. Men sugen blir man. Frågan som vi ställer oss är också, vill vi bo söder eller norr om stan? De har sina fördelar och nackdelar båda två. Detta objektet faller i alla fall inom mina främsta krav. Bra kommunikationer ( 4 min till pendel och 7 min till tunnelbana), öppen planlösning, nybyggt men ändå med charm, tvättmaskin, naturnära men ändå nära till ett centrum (som åtminstonde har H&M och Ica). Så nu är det bara att räkna sparbössan...

Lördagsbrunch



Efter en härlig lördagsbrunch på Långbro Värdshus väntar en riktig myskväll. Bubbelbad, god mat och film. Den perfekta lördagskvällen enligt mig.

Torsdagsmiddag



Här kommer lite foton från middagen med Susanne och Krisse i torsdags. Vi bjöd på baconhamburgare med dillpommes samt mjuk pepparkaka med lingongrädde till efterrätt. Mysigt.

TGI


Igår trevlig middag med tjejerna på TGI Fridays. Goda hamburgare och efterrätt men riktigt dåligt kött och vin. Sen är det bara en massa fjortisar som serverar också vilket drar ner betyget ännu mer. Men trevligt hade vi iallafall. Idag är det lördag. Denna dag ska tillägnas mig och Johan. Vi ska ha lite egentid. Brunch på Långbro Wärdshus blir det bland annat.

Brutalt mord


OFFRET



MÖRDAREN

Nu har även råtta nummer två blivit brutalt misshandlad och dödad härhemma. Den lilla primadonnan är nöjd. I lägenheten ligger det spår här och där. Vita tussar av råttkropp återfinns hela tiden. Jag är i detta läge mycket tacksam över att ha innekatter.

Grannbjudning


Ikväll kommer våra grannar Susanne och Krisse hit på middag. Det blir en sk. parmiddag. Det ska bli mycket trevligt. Efter en hård dag ska jag nu passa på att vila lite med lillkissen på magen innan J kommer hem och vi ska sätta igång med maten. Jag ska även baka något till efterrätt. Tror det blir mjuk pepparkaka med lingongrädde.

Viktig bok



Just nu läser jag en alldeles speciell bok. Den är snart tio år gammal och jag har läst i den förut. Då jag senast läste den kunde jag inte ta till mig mycket. Jag hoppas jag kan göra det den här gången. För det är en viktig bok. Ser ni mina vackra rosor? Jag handlade dem för en vecka sedan och de är fortfarande urfina. Det är bara att tacka och ta emot.

Paradiset


Häromkvällen såg jag och J en väldigt söt och rolig dokumentär på svtplay. Ett litet minus dock för gubben som var så elak ibland. Men annars såå sött. SE DEN! Paradiset heter den. Nu ska jag ta tag i denna dagen. Har lite spännande saker på gång. Fast egentligen vill jag inte göra det alls. Men, men. Ett måste.

Still going strong



Nu en vecka efter Gelishbehandlingen kommer en utvärdering. Det håller TOPPEN. Mina nagellack brukar hålla sisodär 1-2 dagar innan det börjar flagna. Detta pga av kvaliteten i kombination med att jag alltid är där och pillar. Nu har jag varit somvanligt, pillat kanske lite mindre men ändå. Det håller. Nu får vi se hur det känns när det gått 2 och 3 veckor. Idag känner jag mig lite förvirrad. Det är saker som jag har tagit itu med men som ändå gör mig galet osäker. Jag kan inte förstå att livet till så stor del handlar om olika prövningar. Att man inte bara kan få ha det lugnt och skönt.

Lite smink och örhängen







Idag har det blivit lite inköp. Nytt rouge samt kajalpenna. Jag hittade även ett par örhängen som jag verkligen älskade. Love.

Pannkakstårta och Pussel


Detaljer








Finaste Anna


Igår åt jag somsagt middag med min gamla "fru" och bästis Anna. Vi har kännt varandra i 22 år nu. Många gamla minnen. Nu arbetar Anna blandnnat med GLOBAL hälsa. Spännande att höra om hennes innehållsrika liv. Ikväll blir det middag ute på pappas gård. Farmor och farfar kommer även dit. Sist men inte minst landar japanerna vid halv sju tiden och kommer ut. Ska bli härligt att få hem min älskling igen.

I mammas gömmor

 

Mamma har så otroligt mycket spännande gömmor. Jag kom igår fram till att hon har allt. Innan jag skulle gå igår plockade hon fram den här godbiten. Så otroligt vacker. Tänk till ett vinterbröllop. Magisk.


Bapuji

 

Igår kväll mötte jag upp sötnosen och åt indiskt. Väldigt ovanligt för att vara jag. Vi pratade om de väsentliga i livet och hade det mysigt. Vi bestämde oss för att få till en BAKDAG snarast. Lite cupcakes i Sandras Kitchen Aid är tanken. Mys.


Gelish

FÖRE

EFTER

Så blev det en sväng till Nails by Amor igår. De filade bort det gamla Akryllacket, rengjorde, förbehandlade och lackade med Gelish. Gelish är ett lack som är lite gummiliknande. Gör nageln mer stöttålig och håller i upp till 5 veckor. Nageln hålls fortfarande mjuk men skyddas väldigt bra. Ska bli spännande och se hur länge det dröjer tills jag behöver göra en ny behandling. För det är jag hemskt sugen på redan nu. Dags att skapa långa, tåliga, fräscha naglar. 390 tar det för en Gelish behandling. Jag tror de är billigast i stan. Nails By Amor

Fönsterbyte



Idag ska ett företag komma hit och byta alla fönster i lägenheten. Nu måste jag förbereda för hantverkarna så de lätt kan arbeta. Katterna i ett rum, bort men gardiner och saker runtomkring. En dusch för mig och sen blir det till att spendera dagen i stan. Jag ska kolla på blommor med mamsen och sen ska jag fixa naglarna. Fick precis ett sms från min käre sambo. Han flänger just nu runt i Tokyo och har precis köpt grymma köksknivar. Det gillar jag.

Gravid rökare



Ligger i sängen och ser på Unga mödrar Danmark. Avsnitt 27 har en scen som verkligen är hemsk. En ung förstföderska, 19 år, ligger på förlossningen och ska snart föda. Så vill hon ut och röka. Barnmorskan försöker med nikotinplåster mm men den unga mamman är envis. Hon ska ut och röka. Tillsammans med sin mamma går hon vankandes ut och röker. Skojar tom om att hon ska föda fort så att hon ska kunna röka igen. Alltså detta är helt sjukt. Upptäckte även att den andra mamman som tvprogrammet följer också röker. Jag kan inte förstå. Hur kan man göra detta? Hur kan samhället tillåta detta? Det borde vara förbjudet. Sen får fantastiska par vänta i flera år på att adoptera. Sjukt är det.

Nagelsagan



Nu är jag så trött på mina jäkla naglar att jag håller på att bli tokig. Jag som envis nagelbitare hade sparat ut mina naglar under en månad och fått till de sådär riktigt perfekta. Men så finns det inte ett enda nagellack som håller riktigt bra enligt mig. När jag var i Bangkok så tänkte jag passa på att göra något åt det. Hemma i Sverige hade jag läst om ett sk Gelishlack som är som en blandning mellan vanligt nagellack och geléförstärkning. Jag försökte hitta denna beh i Bankgkok men snål och trött som jag var tog jag första bästa ställe. Jag bad om en förstärkning på mina egna naglar. "Yeees yeees acrylic is the best". Morr tänkte jag men säger du det så okej. Naglarna blev riktigt snygga och hårda. Men nu efter bara några dagar har det redan börjat lossna och bli fult. Perfektionist som jag är blir jag tokig när naglarna får olika längd osv. Så smarta jag börjar pilla och riva i det hårda lacket. Det gör svinont och jag blir om än mer tokig. Så här sitter man man KORTA SLITNA FULA och ojämna naglar igen. Perfekt Sofia. Blev ett samtal till Nails By Amor och de fixade en tid till mig imorgon. Nu blir det av med det aflagnade gamla och på ett nytt mycket bättre och skonsammare lack än Bangkokskiten dock på ett par riktigt korta fula egna naglar. Så slutplederingen blir att Thailand har 3 och jag 0 poäng i denna tävling. Stulen mobil, magsjuka och förstörda naglar. Jag är inte bitter ;-)

Jag vill bara kommentera att utseendet/huden/naglarna är en mikrodel av livet här i världen som vi alla vet. Men för en frenetisk nagelbitare är det lite vardagslyx att få ha händer som inte ser sådär nervöst nerbitna och slitna ut.

Tokyo



Nu har kärestan lämnat mig för ett 3 dagars stopp i Tokyo med sin svärfar. Han kommer få det underbart tror jag. God mat, sevärdheter och så kan han fota massor med vår nya kamera som han älskar. Jag hoppas för hans skull att det bli buisness eller economy extra. Han är ju så lång och behöver extra benutrymme. Men cocpit blir nog ändå det roligaste för honom. Jag glädjs verkligen. Igår hade jag min första "friska" dag från den jäkliga magsjukan jag fick i Bankgkok. Var som en dröm att vakna upp utan smärtor och illamående. Så idag är jag helt tillbaka på banan igen. Dock lite trött. Under förmiddagen kommer det folk som ska byta ut alla våra fönster i lägenheten. Ska bli grymt att slippa ha vinden som blåser i håret när man sitter i vardagsrummet ;-) Det blir nog en tur till stan för mig sen. Ska inhandla lite blommor. Igår köpte jag en helt ny IPHONE. Fy vad dyrt det var. 4800 fick jag bidra med för att få lite liv tillbaka i handen igen. Kändes för osäkert att köpa beg och jag får iallafall runt 2000 på försäkringen. Men pengar är det och det svider en hel del i fickan. Vit och fin är den dock.

De 10 åren som gått



2002-2012

Flyttat från Stockholm
Flyttat till Ö-vik
Bott på folkhögskola
Gått Teaterlinje
Försökt ta körkort men misslyckats...
Flyttat till Falun
Läst Pedagogik A på Högskolan Dalarna
Sjungit i Gospelkör
Blivit sambo
Arbetat som barnskötare och fritidsledare
Sökt, kommit in och tackat nej till Socionominjen och Hudterapeut på Elisabetskolan
Flyttat tillbaka till Stockholm
Gått kurs i Teckning
Köpt egen lägenhet
Arbetat som elevassistent
Arbetat som personlig assistent
Studerat till sjuksköterska på Sophiahemmet Högskola
Varit kolloledare under 2 kollon
Åkt på en massa kryssningar...
Tagit sjuksköterskeexamen
Utbildat mig till Make-up artist
Arbetat på akutmottagningen Huddinge
Arbetat med medicinsk hudvård
Hyrt ut min lägenhet
Hyrt lägenhet i Solna
Köpt 2 katter
Renoverat min lägenhet
Rest Peking, Shanghai, Rio, Bahia, Tallin, Sharm el sheik, Kairo, Teneriffa, Mallorca, Nice, Menton, Bangkok, Krabi, Phuket, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh Jum, New york, Dusseldorf, Köpenhamn, Skåne, Storlien, Båstad, Helsingfors, Åbo, Paris, S:t Lucia, Kuba...
Avverkat 6 karlar
Hittat den rätte
Förlovat mig
Varit sambo i snart 4 år
Förlorat mormor, morbror och gammelmoster
Varit med på hjärtstopp
Sett barn förlösas
Varit på obduktion
Iordninggjort döda inför visning
Varit kär
Varit oerhört ledsen
Varit oerhört lycklig

@->----


BKK


At home



Vi blir kvar hemma. Inget land för oss tyvärr. Det känns verkligen tråkigt då vi skulle mysa med bror och hans flickvän. Jag är på bättringsvägen men inte bra än. Inatt har jag nästan sovit helt utan avbrott vilket känns toppen. Jag har klämmt i mig både Immodium och panodil. Så roligare än så blir det inte. Letar fortfarande telefon. Vill ha en beg Iphone 4 i bra skick runt 1500-2000 kr. Hmm hmm. Will see...

Magsjuk


Jag mår verkligen inte bra. Någon Bangkokbakterie har hållit mig vaken hela natten. Nu när jag och min älskling bara ska vara med varandra och mysa. Om några dagar lämnar han mig för en resa till Tokyo. Jäkla "skit" alltså.

Looking for a new baby



Hemma igen efter många långa timmars resande. Jag konstaterar om igen att jag mår riktigt dåligt av att flyga. Illamående, ont i leder och trötthet. Usch och fy. Verkligen ett lyxproblem men ganska jobbigt ändå. För att vara utomlands är minst sagt underbart. Det blev lite shopping tillslut på vår favoritaffär "Jinnys". Lite skinnhandväskor och en necessär. Det sista jag fick till innan vi åkte igår kväll var en lång härlig oljemassage och pedikyr. Riktigt välbehövligt. Varför har jag inte en karl som älskar att massera mig? Härligt var det dock att möta min prins och sedan åka hem och bara vara. Mitt stora problem nu är telefon. Jag tror det blir en begagnad 4:a på blocket så får det bli en ny Iphone 4s eller 5 om ett år då jag ska förlänga mitt abonnemang. I helgen blir det projekt köpa telefon i allafall för utan vill jag inte vara länge till. Sen blir det en tur till landet med Johan och Linda också. Mysigt.

Bangkok

I Bangkok nu. De har lagt ner min favoritmarknad här som förövrigt är den enda shoppingen som inte är totalt kass. Det får satsas på mat, massage, pedi+manikyr samt sol och bad istället! Känns toppen! Något som är riktigt jobbigt är att min mobil blivit stulen.  Jag känner mig naken och maktlös. Allt sparat allt viktigt. Skit helt enkelt. Men som pappa säger "har någon dött? Är någon allvarligt sjuk?" hmm han har väl rätt i det. Finns ju värre saker. Nu är klockan snart två på natten här. Pappa kollar på lady gaga konsert och äter jordnötter. Dags att släcka nu.

RSS 2.0