Gott nytt år



Nu lämnar jag. Ikväll landet med vänner och släkt, imorgon vid 05 mot flygplatsen och BANGKOK!

Moi et mes chats



Johan är så ivrig med våran nya kamera. Han går omkring och fotar precis allt. När jag provade ut lite nyårskläder fick jag agera modell med mina fluffgrisar. Jag slängde på mig lite rött läppstift och ställde upp. Ett stort dock med otvättat hår och blek make-up i övrigt. Jag ville dock visa resultatet. Nu har vi precis avnjutit oxfilén och har bänkat oss framför "På spåret". Imorgon ska jag göra min kola för tredje gången. Då med mintsmak. Mums.

Borta bra men hemma bäst



Idag ska det firas i familjen Staaf/Ljunggren. Vi ska fira att vi är friska, att vi har möjligheterna framför oss och att det är fredag. Det blir oxfilé såklart. Sen ser jag fram emot kvällen extra mycket då jag ska få hela 40 min massage av min älskling. Tända ljus, musik och väldoftande oljor från Thailand. Jag får såklart inte detta bara för att, vi har köpslagit om det. Jag tog Johans tvättdag och som gentjänst får jag denna härliga massage. Romantiskt va? Det krävs nämligen en del för min älskling. Han tycker det är så otroligt tråkigt med massage, till mitt STORA missnöje ;-) Ja, jag är lite bitter. Man kan inte få allt. Men ikväll sker det!

Nya favoriter



Julklappar som jag verkligen älskar. Byredo parfymen är gudomlig, jag kan inte sluta dofta på den. Dagen till ära har varit riktigt bra. Jag har träffat intressanta människor som jag hoppas kan lära mig mycket. Sedan har jag tagit en runda på stan och köpt med mig bullar från Gateau. Sist men inte minst har vi hämtat våra troll hos P och E. De har som alltid haft det toppen.

Ny kamera

 


Vi har köpt en ny kamera! En grym kamera som kommer göra fotandet så mycket roligare och framförallt snyggare.

Kvällens

Med lite tända ljus och en skål lösgodis ser jag nu på Ace age 2. Egenmys.

Home sweet home



Efter en lång resa på ca 10 timmar är vi äntligen hemma. Dock 2 dygn efter beräknat. Vi lämnade ett ymningt snörike där bilarna stod nersnöade på vägarna och möter total barmark. Jag saknar alla däruppe för vi har verkligen haft det fantastiskt skönt tillsammans. Slappning, god matlagning, promenader, pulkaåkning, bastubad och många skratt. Det blev så bråttom på slutet att vi inte hann pussa och krama om de små. Så massor med pussar och kramar på Alfred och Ludvig från oss. Deras föräldrar får också ta del av kramkalaset ;-) Nu är det dags att ta tag i vardagen härhemma.

Stormen del 2


Still storm...



Det blåser fortfarande kraftigt häruppe i Storlien. Vi har nu inte kommit iväg på 2 dygn. Vi hoppas på ikväll somsagt. Men det ser inte ljust ut. Nu ska vi äta hemlagad mexikansk soppa!

Julklappar



Jag fick så fina julklappar iår. Parfymer, kläder, smink, lektyr och finaste bidragen av mina mor och farföräldrar. Johan fick en skinnportfölj av mig. Nu när älsklingen arbetar 8-17 med mer kontorsarbete så var han i stort behov av en rejäl tidlös skinnportfölj. Han älskar den, precis som jag älskar min parfym.

Middagen igår


Innan stormen satte igång som värst igår tog vi en promenad in till byn och åt middag på "Le ski" . Ett trevligt ställe med gott kött och grillat. Vi var helt enkelt väldigt trötta på julmat och mumsigt var det!

Fast i storlien



Igår kväll kl 20.42 skulle vårat nattåg lämnat storlien. Men då väderläget inte var på vår sida blev alla tåg norr om Gävle inställda. Vi bokade om vår biljett till samma tid fast ikväll. Vi hoppas på att komma iväg men det är inte helt säkert. Natten var ett annat kapitel. Jag trodde allvarligt att vår lilla fjällstuga skulle gå sönder i blåsten. Det ven, tjöt, dundrade och piskade i hela huset. När jag precis hade somnat väcktes jag av alla hemska oljud igen. J var även han vaken så vi bestämde oss för att lägga oss i vardagsrummet istället. Efter lite kanelbulle och mjölk somnade vi båda i soffan. Jag var livrädd där ett tag. Men tack vare min älskling kunde jag somna. En riktig mardröm.  Nu böjar det snart skymma här. Ikväll ska brödernas minsting laga "Biff Wellington" vilket ska bli superspännande. Sen hoppas vi somsagt på att tåget rullar 20.42 hem till Stockholm...

Christmas outfit



Klänning: MIU MIU Hår: Helli

GOD JUL



Nu är jag snart färdig. Jag bara väntar på att håret ska bli lockigt! Helli och Oscar bakar vörtbröd! Doftar ljuvligt här. Vid två åker vi iväg till kyrkan för Ludvigs dop! Hoppas alla har det toppen. Jag skickar en julpuss med lite snö till er som inte har!

Uppesittarkväll









Efter en härlig kväll med bastubad och underbar middag (fisksoppa, aioli och vitlöksbröd) sitter vi nu och myser i sofforna. Imorgon är det julafton. Det ska bli otroligt roligt att se lille Alfred när han öppnar sina klappar. De sötaste ögonen som rullar över leksaker, gosedjur och kläder. Men först DOP av Ludvig. Min blommiga Miu Miu klänning blir dagens.

snögrotta


Alfred, Henrik och Oscar har precis byggt en snögrotta till Alfreds STORA nöje. Alfred ville visa mig och ropade "Fia, Fia". Nu ska jag lägga mig och läsa lite sen kanske det blir en bastu.

Julköttbullar



Idag gör jag köttbullar till julbordet. Mitt bidrag tillsammans med kolakakor och julgodis. Jag hoppas de blir riktigt goda! Imorgon blir det en spängfylld dag med dop, glöggfika, JULBORD och tillsist julgodis och tomte! Jag hoppas jag hinner blogga lite imorgon. Nu ska jag mysa lite med Ludvig 3 månader.

Ingredienser

  • 2 stora lökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 kg blandfärs
  • 3 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 1/2 tsk socker
  • 4 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Skala och skär löken i bitar. Stek den mjuk i matfettet. Låt löken kallna.
  2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med kryddpeppar och socker.
  4. Mixa löken med ströbrödblandningen. Rör ner den i färsen.
  5. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  6. Stek köttbullarna i omgångar i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.
Värm färska eller djupfrysta köttbullar i lite matfett kryddat med malda nejlikor så får köttbullarna julsmak.

Kapten Staaf



Tidigt på nyårsdagen åker jag och pappa till Bangkok. Det blir en SPA/shopping resa. Massage, pedikyr, manikyr, god mat, sol, bad och shopping. 2,5 dagar får vi där. Inte jättelångt men det är toppen ändå! Ska bli härligt att få umgås lite själv med pappsen.

Vinterdag


Granen är klädd



Äntligen har vi fått vår gran till stugan. Nu klädd och även smyckad med vackra paket. Ikväll har det varit middag i Karin och Henriks stuga. Vi blev bjudna på älgfärslasagne och marängswiss med både egengjord älgfärs och maränger. Delikatess. Nu sitter vi i vår stuga och lyssnar på Måns Zelmerlöws julskiva. Är helt okej faktiskt. Imorgon ska vi koka knäck och bada bastu.

Mina kärlekar



Pulkaåkning, kojabyggande, mys, gos, pussar och bus. Vi har det så bra. Imorse frågade Helli om vi hade några planer för dagen. Alla skrattade som svar. Som om att ha planer var dagens skämt. Vi slappar alltså till största del. Jag, Johan, Helli och Oscar bor tillsammans i ett hus och Karin, Henrik och barnen bor i ett annat. Imorgon kommer brödernas lillebror Philip och bor hos oss. Sen kommer svärföräldrarna och kusinerna till jul. Var tredje kväll lagar vi middag. Så vi turas om varje kväll vilket är mycket trevligt. Igår bjöd vi på kycklingthaispett med ris och sås. Väldigt gott. Helli bakar färskt bröd varje dag vilket uppskattas mycket. Snart ska vi ta en liten promenad till byn.

Hej mitt vinterland

 

Här kommer en bildbomb från mig till er. Vi har det toppen här i Storlien. Vi myser, bakar, lagar goda middagar, åker pulka och snart även skidor. Det är alldeles vitt och fint med snö. Men pistarna är inte öpnna ännu, dock går snökanonerna varma. Det ska dessutom snöa en del nu några dagar. Idag ska vi ta in våran julgran och klä den. Nu sitter vi och myser i sofforna. Familjen Henrik och Karin kom precis förbi och skulle ta en tur i pulkabacken med småttingarna. Så det är bara att ta på sig täckbyxorna och bege sig ut. Älskar vinterluft!


Mot fjällen

Nu sitter vi i bilen mot Storlien. Vi gick upp kl 4 imorse. Har precis lämnat Östersund där vi lunchade hos Henrik och Karin. Bilen (som i sig är en gigantisk 7 sitsig Ford) är så fullpackad att vi knappt behöver bälten på oss ;-) vi har sovit, sjungit, spelat melodikrysset och ätit färska Lussekatter. Om 2 timmar är vi framme i Storlien! Låt julen börja.


Tvättdag



Tvätt idag. Sen blir det en tur ut till pappa på landet. Imorgon har jag en fullspäckad dag med shopping, spännande möten och sist men inte minst åker jag till Sandra för lite lussebullsbak.

Julgodis



Idag blev det Gräddkola och Rocky road. Imorgon blir det mariannetryfflar i vit choklad.

Luciakvällen


Ikväll blev det först skönsång med Luciatåg i Aldolf fredrik kyrka sedan åkte vi vidare till Cirkus för att avnjuta "Ljust och fräscht". Föreställningen var riktigt bra och lämnar en i många tankar. Strävan efter det perfekta hemmet. det perfekta livet. Vi vill så mycket. "Bara vi köper en ny tv, bara vi tapetserar om i sovrummet så kommer allt bli sååå mycket bättre..." Stämningsfull och tänkvärd kväll.

Dags för julgodis



Julkyss


Imorgon ska jag göra ett nytt försök att ge mig på julgodisbaket. Sen blir det en tur på stan för att inhandla den sista julklappen! Klockan 18 blir det Luciakonsert i Adolf fredrik kyrka med familjen och efter det åker jag och Johan på föreställningen Ljust och fräscht med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. En fullspäckad dag och kväll med andra ord. Idag har vi ätit på Trångsunds Wärdshus. Det är så otroligt skönt att vi är ett par som kan anpassa oss till alla miljöer och människor. Vare sig vi äter pilgrimsmusslor på en lyxrestaurang eller om det som ikväll blev pizza på ett sunkigt wärdshus i förorten. Älskar ytterligheterna, olika miljöer och variationen av människor.


Klappar



Nu är snart alla julklappar inhandlade vilket känns underbart. Köpte Johans julklapp igår vilket var underbart att få gjort och den är såå fin. Idag blir det nog lite fönstershopping på NK för mig. Fick precis ett glädjande besked från min älskade H. Henns lilla underverk i magen mår bra. Första ultraljudet är avklarat. Överlycklig för henne. Kan inte komma närmare ett eget litet barn. Kärlek på högsta nivå.

Vardagsklokhet




"Det finns en sorts nödvändig galenskap att tro att just du kan förändra världen.
En galenskap som gränsar till genialitet och som samtidigt är den enklaste vardagsklokhet:
Du kan det, och du gör det tillsammans med andra"

Bernt Rosengren


Möjligheter



Jag känner mig just nu fri. Fri att göra det jag vill och med människor som jag verkligen mår bra av. Mina finaste vänner vet att det viktigaste i livet är att omge sig med människor som lyfter en och som ser möjligheterna. Möjligheter finns nu framför mig. Frågan är bara vilken riktning jag ska välja. Jag säger inte att det finns massor att välja mellan men desto fler nu än innan. Jag måste under närmsta tiden komma fram till "Vad jag verkligen vill", det är inte lätt och det har det aldrig varit. Men att följa min magkänsla och mitt hjärta är viktigast. Jag tror och hoppas att jag har möjligheten att göra det nu. Nästa år fyller jag 30. Livet kanske ändra sin form på olika sätt. Karriären, familjelivet, alla slags livsrum. Jag kommer dock alltid att vara den lilla (ibland galna) teaterapan med en djup och känslosam bas och nyfikenhet på livet.

Beloved ones


Min mästerkock



Förra helgen överraskade min älskling mig med en gourmetmiddag. Det var otroligt gott. Till förrätt blev det laxsmörgås med räkor, lök och hemgjord aioli. Till huvudrätt blev det parmainlindad fläskfile samt ungsbakade rotfrukter med ett chevrétäcke. I helgen har vi det ganska fullt upp med olika aktiviteter men ikväll blir det en helig myskväll tillsammans. Kanske blir det någon av mina specialiteter eller så orkar vi (jag) inte laga då blir det någon god hämtmat. Viktigast ikväll är gos och kärlek.

When life is hard to bear

Idag vill jag skicka massa kärlek till mina vänner, till min familj och till min älskade Johan som ställer upp för mig när det är tufft.

Förberedd



Helgen som var hade jag tänkt att baka en massa härligt julgodis. Jag insåg dock att det var lite väl långt till julafton. 3 veckor känns lite länge för att godiset ska ligga och vänta. Till helgen blir det dock av. Dessa ä några av de ingredienser som kommer att ingå. Mums!

2 nyheter



I helgen köpte jag mig två julklappar. Den svarta är perfekt när man ska vara lite finare men ändå inte frysa vilket jag går runt och gör varje dag just nu. Den vita blir perfekt uppe i storlien att mysa runt i tillsammans med underställ och raggsockor.

Im in love



I helgen tog vi en sväng på stan. Jag hittade denna underbara vinterjacka. Det blev inget köp dock. Men nu ångrar jag mig starkt. Det blev en hel del julklappsinköp iallafall. Till bror, mor, morfar och hans kärlek samt till far och hans fru. Känns skönt att vara ute i god tid. Även lite pepparkaksbak fick jag till. En helt egen variant på peppisar. Blev inte helnöjd men de slinker nog ner i julmagarna upp i Storlien. Nu är det dags för en ny arbetsvecka.

Musik i hjärtat



Jag förundras lika mycket varje gång en låt eller en viss musik verkligen påverkar mig. Hela mig, innifrån och ut. Lycka, värme, hopp, sorg, styrka och kärlek.

Julklappsjakt



Idag blir det en sväng in till stan för att kika efter lite julklappar. Jag kommer definitivt inte vara ensam. Sen kommer min älskling och möter upp. Vi ska strosa genom stan och kolla på julbelysningen sen blir det middag på någon mysig restaurang.

Kvällens byte



Efter en underbar kväll men god mat och IDOL ligger vi nu nerbäddade (tidigt) i vår härliga säng. Så kommer vår lilla sockertopp upp i sängen med något mörkt och blött. Hon lägger det stolt emellan oss i sängen. Johan frågar, Sofia, vad fan är det det där? Jag tar upp det och upptäcker att det är IKEAmusens ena öra. En vecka efter inköpet har den lille arma stackaren blivit av med alla sina tassar och nu ena örat. Smilla är förstås stolt som en tupp. Hon är en riktig ulv i fårkläder som sitter och ser sådär otroligt söt ut direkt efter en attack. Jag säger bara "tur att vår lilla killer cat inte är utekatt i just den här siuationen"...

Äntligen...


C-esta cream



Idag har jag inhandlat en nya C-esta kräm från Jan Marini. Jag tycker den är toppen. Den lugnar min känsliga och ibland röda hud. Krämen har blandannat en kärlstärkande, reparerande och lugnande effekt på huden.

"C-ESTA™ är resultatet av Åratals intensiv medicinsk utveckling och innehåller den unika formulan DAE-complexTM, som är världens första stabila C-vitamin. Medicinska studier visar att C-ESTA™ skapar dramatiska föryngringsprocesser i huden. Efter bara kort tids användning blir hudens yta slätare och mjukare och på lite längre sikt kommer hudens yta att stärkas och bli mera motståndskraftig mot miljöpåfrestningar. Ansiktskonturerna lyfts fram medan rynkor och fina linjer kraftigt reduceras. Hudens färg blir jämnare och huden kommer att se ung och frisk ut"


Tänkare



Idag har jag sovmorgon. Jag har sovit i närmare nio timmar vilket känns urskönt. Jag sitter just nu med frukosten i sängen och ser på lite serier. Jag är inne i en riktig tankeperiod. Jag funderar, tänker, vrider och vänder på saker till det yttersta. Jag tror tom att rynkan mellan ögonbrynen blivit starkare de senaste dagarna ;-) Det är mycket som händer i livet och runtomkring mig men ibland det står helt stilla. Jag har behov av stumulans nästan jämt. Som ett litet barn. Därför är jag så lyckligt lottad att jag har en pojkvän som finns där och alltid får mig att le. Nu vill jag dock komma in i ett "jag bryr mig inte och tänker inte så mycket" flow som jag vet att jag har ibland. Min hjärna är lite utmattad just nu. Dags för att se färdigt på serierna som jag missat sen blir det en dusch innan jobbet.

RSS 2.0